Football Talk

Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2: Έκανε τα εύκολα-δύσκολα αλλά τέλος καλό, όλα καλά! (video)

Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ 1-2: Έκανε τα εύκολα-δύσκολα αλλά τέλος καλό, όλα καλά! (video)

Μία τεράστιας σημασίας νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Κοπεγχάγη στο Πάρκεν με 2-1, με τον Δικέφαλο να διαχειρίζεται άψογα την αποβολή του τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο 10ο λεπτό, και να καταλήγει να παίρνει το τρίποντο, με αποτέλεσμα να βρεθεί για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου για το Europa Conference League.

Δεν έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα εικοσιτετράωρα από το απόγευμα της Κυριακής, όπου ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με 4-4 με τον Βόλο, παρά το γεγονός πως βρέθηκε στο ημίχρονο με τρία γκολ μπροστά, και το υπέρ του 4-1.

Το ταξίδι στην Δανία για να αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη, δεν φαινόταν εκ πρώτης όψεως ιδανικό, αλλά το κίνητρο ήταν μεγάλο. Ένα «διπλό» στο Πάρκεν άλλωστε θα μπορούσε να τον φέρει στην πρώτη θέση. Εν τέλει έτσι και έγινε, με την στιγμή του ματς να είναι εξωαγωνιστική και να αφορά το χειροκρότημα των οπαδών του ΠΑΟΚ στον μεγάλο απόντα της αναμέτρησης, Κάρλο Ζέκα! Ο Γκραμπάρα αποβλήθηκε στο 10ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, και το τελικό 2-1, χάρη στα γκολ των Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς, έφεραν στον Δικέφαλο ένα τεράστιο τρίποντο που τον ανεβάζει στην κορυφή του 6ου ομίλου!

Αναλυτικότερα, η αποβολή του έμπειρου τερματοφύλακα των Δανών έλαβε χώρα στο 9ο λεπτό. Ο Μιτρίτσα τον πρόλαβε στην έξοδό του και επιχείρησε να τον περάσει, ο γκολκίπερ της Κοπεγχάγης σήκωσε τα χέρια του, και η κόκκινη κάρτα ήταν αναπόφευκτη.


Ο 31άχρονος Τζόνστον πέρασε στο ματς, και η πρώτη του επαφή με την μπάλα ήταν εντυπωσιακή. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το φάουλ του 12ου λεπτού, αλλά ο νεοεισελθών τερματοφύλακας, προσαρμόστηκε άμεσα στις συνθήκες του ματς, και προέβη σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.


Κάτι δηλαδή που δεν μπορούσε να κάνει επτά λεπτά αργότερα. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε την μπάλα για πολύ ώρα, ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε με αυτήν στα πόδια του, και η σέντρα του από την δεξιά πλευρά στο δεύτερο δοκάρι ήταν ιδανική, για τον προωθημένο Σίντκλεϊ.

Ο Βραζιλιάνος μπακ πέτυχε το 15ο γκολ της καριέρας του και το δεύτερο με την φανέλα του ΠΑΟΚ (πρώτο ήταν στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό), και το 1-0 στην Δανία υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν γεγονός!


Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να προσπαθήσουν να πάρουν τα ηνία του ματς, απειλώντας κυρίως από μακρινή απόσταση. Ήταν φανερό όμως πως ο ΠΑΟΚ είχε χώρους. Μπορεί ο Σβιντέρσκι άλλωστε να έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 34ο λεπτό, όμως κάτι ανάλογο δεν θα μπορούσε να γίνει ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση 40 αγωνιστικών λεπτών.


Η αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας ήταν ιδανική, ο Ζίβκοβιτς μετά την ασίστ του στο 19’, σκόραρε στο 39’ με δεξί σουτ από δύσκολη γωνία, και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το σύνολο του Ρασβάν Λουτσέσκου.


Πλέον, απέμεναν 45 λεπτά, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στην Ελλάδα, όντας στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, αήττητος για έξι σερί αναμετρήσεις στην Ευρώπη, και με επτά βαθμούς συγκομιδή, φτάνοντας στα μισά της πρώτης φάσης του θεσμού.

Έτσι και έγινε… Η πρώτη τελική του δεύτερου μέρους ήταν ένα σουτ του Ζίβκοβιτς στο 55ο λεπτό, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Σβιντέρσκι μερικά λεπτά αργότερα, με τον Τζόνσον να αποκρούει ασταθώς, παραχωρώντας το 5ο κόρνερ στον ΠΑΟΚ!

Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν ανώδυνα για την ελληνική ομάδα, μέχρι και το 80ο λεπτό. Άπαντες νόμιζαν πως το ματς τελείωσε… Όλοι, εκτός από τους ποδοσφαιριστές της Κοπεγχάγης! Ο Μπιέλ πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη με την Κοπεγχάγη, οι γηπεδούχοι μείωσαν, αλλά ο ΠΑΟΚ άντεξε!


Το γκολ τον έκανε να γυρίσει πίσω, αλλά ο Δικέφαλος ενώ έκανε τα εύκολα-δύσκολα, και χρειάστηκε και μία μεγάλη απόκρουση του Πασχαλάκη, τα κατάφερε. Το σκορ παρέμεινε 2-1 και ο Δικέφαλος πήρε το πρώτο «διπλό» στην Δανία, στην ιστορία του, πανηγυρίζοντας έξαλλα με τους οπαδούς του!


Κοπεγχάγη (Γες Τόρουπ):
Γκράμπαρα, Άνκερσεν, Κοσολάβα, Μπόιλεσεν, Ντάικς,  Γιοχάνεσον (73’ Γιαλέρτ), Λεράζερ, Μπάλντουρσον (17΄Σινγκ, 83’ Χόιλουρ), Πεπ Μπιέλ, Γουίντ, Μπέβινγκ (11’ Τζόνσον)

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (72’ Βαρέλα), Τέιλορ, Σβαμπ, (64’ Σβαμπ) Εσίτι, Μπίσεσβαρ (74’ Αουγκούστο), Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (83΄ Άκπομ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0