Face to Face

Ο δημοσιογράφος Στέφαν Ράιχ στο BN Sports για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης: «Αν ο Ολυμπιακός θέλει να την κερδίσει, τώρα είναι η ευκαιρία»

Ο δημοσιογράφος Στέφαν Ράιχ στο BN Sports για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης: «Αν ο Ολυμπιακός θέλει να την κερδίσει, τώρα είναι η ευκαιρία»
Σε θέση ισχύος βάζει τον Ολυμπιακό για το παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο Γερμανός δημοσιογράφος, Στέφαν Ράιχ, μιλώντας αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη. Ο παίκτης-«κλειδί», η κακή κατάσταση και η παγίδα.
Σχετικά Άρθρα

Μετά από το δύο στα δύο στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Φρανκφούρτη για να αντιμετωπίσει την τοπική Άιντραχτ. Στόχος δεν είναι άλλος από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει βάσεις για την κορυφή του γκρουπ και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Φυσικά, ο γερμανικός σύλλογος μόνο εύκολο εμπόδιο δεν είναι, κάτι που είχε αναφέρει και ο Γιάννης Αμανατίδης στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη. Οι «αετοί» δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα βρει μπροστά του έναν άκρως επικίνδυνο και ποιοτικό αντίπαλο.

Ωστόσο, αν έχει μία ευκαιρία να κερδίσει τους Γερμανούς, αυτή είναι τώρα. Αυτό υποστηρίζει αποκλειστικά στο BN Sports, ο Γερμανός δημοσιογράφος του «Hessenschau.de», Στέφαν Ράιχ. Ο ρεπόρτερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης αναφέρθηκε στο κακό ξεκίνημα της ομάδας στη φετινή σεζόν, τόνισε τα δυνατά και αδύναμα σημεία της αλλά και πως αυτός ο αγώνας, είναι μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους».

  • Ποια είναι η άποψη σου για τη φετινή εικόνα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης;

«Όχι τόσο καλή. Η ομάδα είναι σε κακή κατάσταση και της λείπει ένα σταθερό σύστημα. Είναι ακίνδυνη επιθετικά, δεν δημιουργεί φάσεις και στην άμυνα, δέχεται εύκολα γκολ, παρά τα κορμιά που διαθέτει. Έχουν έρθει πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν προσαρμοστεί στο επίπεδο και τον ρυθμό της Bundesliga. Ταυτόχρονα, έχει έρθει νέος προπονητής που δεν έχει προλάβει να περάσει την φιλοσοφία του και όλο το κλίμα, τον πιέζει»

  • Πιστεύετε ότι μπορεί να τον κερδίσει ο Ολυμπιακός;

«Πιστεύω πως ναι, αλλά τα ματς στο Europa League και στη Φρανκφούρτη είναι πάντα ξεχωριστά. Οπότε θα έλεγα πως η Άιντραχτ θα κερδίσει τελικά»

  • Ποιο είναι το «κλειδί» αυτού του αγώνα για να το κερδίσει κάποιος;

«Είναι δύσκολο να πω. Είναι το τι θα λειτουργήσει καλύτερα από τα δύο δεδομένα των ομάδων. Αν η Άιντραχτ βρει την αίγλη της και ο Όλιβερ Γκλάσνερ «πνίξει» τον Ολυμπιακό, τότε θα έχει σαφώς το προβάδισμα. Από την άλλη, αν ο ελληνικός σύλλογος καταφέρει να αποκλείσει τον Κόστιτς και να μεταφέρει το μήνυμα πως η εικόνα της Άιντραχτ παραμένει κακή, τότε θα χτυπήσει στην κακή της ψυχολογία»

  • Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός και ποιοι παίκτες είναι επικίνδυνοι;

«Ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής είναι ο Φίλιπ Κόστιτς. Είναι μία μονάδα που μπορεί να κερδίσει στην κυριολεξία, μόνος του παιχνίδια. Αν είναι σε καλή μέρα, η άλλη ομάδα υποφέρει στην κυριολεξία και φαίνεται από τις 17 ασίστ που έκανε πέρσι στο πρωτάθλημα. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει κάτι, τότε πρέπει να περιορίσει εκείνον. Επίσης και ο Νταισί Καμάντα είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει ζημιές στις άμυνες. Είναι πανέξυπνος ποδοσφαιριστής και ξέρει τι κινήσεις να κάνει και πότε. Ωστόσο, φέτος δεν παίζει πολύ και η ηλικία του δεν τον βοηθάει να βγάλει 90λεπτο»

  • Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό;

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κλαμπ που έχει μεγάλη παράδοση στην Ευρώπη και πλέον αποτελεί μία δυναμική παρουσία. Το έδειξε άλλωστε στις δύο πρώτες αγωνιστικές και δεν είναι υπερβολή να είναι στα φαβορί για την πρόκριση. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ονιεκούρου ή ο Λόπες. Φυσικά και ο Ματιέ Βαλμπουενά»

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που θα πρέπει να εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός;

«Την κατάσταση μέσα στην ομάδα. Βρίσκεται ουσιαστικά ένα βήμα μακριά από μία… κρίση. Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αυτό βγαίνει και εκτός των αποδυτηρίων. Φάνηκε και με την Χέρτα. Δεν λειτουργεί τίποτα σωστά και αυτό αγχώνει τους πάντες, που χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο πρωτάθλημά του. Το γεγονός πως δεν σκοράρει εύκολα στην επίθεση, είναι κάτι που οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κρατήσουν το μηδέν και να ψάξουν ένα γκολ. Αν ο Ολυμπιακός θέλει την κερδίσει, πρέπει να το κάνει σε αυτό το ματς για να το πετύχει».



Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0