Face to Face

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο BN Sports: «Έχει πολλά προβλήματα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Θα μπορούσε να τερματίσει και 1ος ο Ολυμπιακός»

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο BN Sports: «Έχει πολλά προβλήματα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Θα μπορούσε να τερματίσει και 1ος ο Ολυμπιακός»

Έπαιξε για συνολικά επτά χρόνια και την ξέρει σαν την… παλάμη του. Ο Γιάννης Αμανατίδης δίνει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο… πιάτο μέσω του BN Sports και εστιάζει στην ευκαιρία του Ολυμπιακού.

Σχετικά Άρθρα

Γεννήθηκε στην Κοζάνη αλλά έζησε σχεδόν όλη του την ζωή στην Γερμανία. Ο Γιάννης Αμανατίδης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και ανδρώθηκε με την Στουτγκάρδη, άρπαξε τις ευκαιρίες των δανεισμών και κατέληξε να υπηρετήσει για επτά χρόνια την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η τελευταία, βρίσκεται στον όμιλο του Ολυμπιακού για το Europa League και ο παλαίμαχος επιθετικός, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για το τι θα συναντήσει μπροστά του ο ελληνικός σύλλογος.

Ο Αλέξανδρος Κατράνης σκιαγράφησε τις Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ και ο παλαίμαχος άσος, με την σειρά, ξετυλίγει το κουβάρι της «νέας» Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η ευκαιρία να την χτυπήσει στις αδυναμίες της, η επιρροή του Κόστιτς, τα δυνατά σημεία και η… πρόβλεψη για την τελική βαθμολογία στις αρχές Δεκέμβρη.

Αναλυτικά είπε:

  • Πως κρίνεις τον όμιλο του Ολυμπιακού;

«Η κλήρωση γενικά στο Europa League, από φέτος, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες σε όλα τα επίπεδα, κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Έτσι και ο Ολυμπιακός, με τις Άιντραχτ, Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ. Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς είναι όλες πολύ καλές ομάδες και είναι ένας ισορροπημένος όμιλος.»

  • Σε τι κατάσταση είναι τώρα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και αν είναι το φαβορί του ομίλου;

«Δεν νομίζω πως υπάρχει φαβορί στον όμιλο. Ωστόσο, αν πάρουμε τα πράγματα με τα τωρινά δεδομένα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης βρίσκεται σε περιόδου ολικής αλλαγής. Νέος προπονητής, καινούργια φιλοσοφία, νέοι ποδοσφαιριστές. Φαίνεται άλλωστε αγωνιστικά πως δεν έχουν βρει τον ρυθμό τους. Σίγουρα και ο Ολυμπιακός έχει κάνει αλλαγές αλλά όχι τόσες, όσες η Άιντραχτ. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί μέχρι τον μεταξύ τους αγώνα, αλλά αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Υπάρχει και η γκρίνια με τον Κόστιτς, ο οποίος ήθελε να φύγει για την Λάτσιο σαν τρελός. Αν τον έχαναν θα δυσκολευόντουσαν αρκετά, όμως ο ποδοσφαιριστής δεν έχει το μυαλό του εδώ»

ioannis-amanatidis-41baba2c-53b9-4c41-8864-748fa2bb907-resize-750.jpg

  • Μπορεί ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί όλα αυτά τα προβλήματα της Άιντραχτ;

«Η Άιντραχτ παραμένει, αναμφίβολα, μία πολύ δυνατή ομάδα. Σίγουρα δεν είναι το μεγάλο φόβητρο αλλά δεν θα είναι και εύκολα τα ματς. Πάντα, μιλώντας με τωρινά προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Ο Κόστιτς μπορεί και να δημιουργήσει και να σκοράρει και αν δεν είναι στο 100%, θα έχουν πρόβλημα»

  • Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Άιντραχτ που θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Η δυναμική της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στηρίζεται στην έδρα της. Στην δύναμη της εξέδρας. Έχει πολύ δύσκολη έδρα καθώς έχει δυνατούς φιλάθλους, οι οποίοι την ακολουθούν και στο εξωτερικό. Πάντα υπάρχει ενθουσιασμός επειδή δεν έχει σίγουρη θέση στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Αγωνιστικά, ο Κόστιτς όπως είπα και πριν είναι ο παίκτης-«κλειδί» της ομάδας. Είναι επικίνδυνοι στα στημένα, καθώς διαθέτουν γεροδεμένους και ψηλούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Χιντερεγκερ. Ποδοσφαιρικά δεν έχουν βρεθεί ακόμα και φαίνεται από τον τρόπο που παίζουν αλλά δεν σημαίνει πως δεν έχουν ικανούς ποδοσφαιριστές»

  • Σε ποια σημεία θα πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός;

«Δεν μπορώ να πω πως έχει ένα μοναδικό και αδύναμο σημείο. Έχει διάφορα θέματα μέσα στο παιχνίδι της. Πονάει σε πολλά μέτωπα. Δεν μπορεί να δημιουργήσει εύκολα και, παρότι είναι καλή στα επιθετικά στημένα, στα αμυντικά της έχει θέματα. Ένα παραπάνω είναι πως πέρσι έπαιζαν με τριάδα και τώρα, ο νέος προπονητής, το έχει γυρίσει σε τετράδα. Μάλιστα, αλλάζει από 4-3-3 σε 4-4-2 μέσα στο ματς. Είναι σε ένα σημείο της χρονιάς που ψάχνονται. Στις αντεπιθέσεις έχουν μεγάλο θέμα λόγω της ταχύτητας, καθώς οι ποδοσφαιριστές τους δεν είναι διαμορφωμένοι για τέτοιου είδους παιχνίδι.

Στο αμυντικό τρανζίσιον υπάρχει πρόβλημα. Ο Χασέμπε ας πούμε έχει ένα θέμα στην ταχύτητα και δεν βοηθάει στο αμυντικό κομμάτι. Στην δημιουργία δυσκολεύονται και η απώλεια του Αντρέ Σίλβα έχει κοστίσει. Δεν έχει βρει την συνταγή ή τον τρόπο που θα παίζουν και ψάχνουν τι θα κουμπώσει καλύτερα στους παίκτες. Αν έπαιζε ο Ολυμπιακός, στην πρεμιέρα απέναντί τους, θα ήταν καλύτερα γιατί δεν θα είχαν χρόνο να βρουν τον τρόπο παιχνιδιού»

  • Πως σκέφτεσαι πως θα είναι η βαθμολογία τον Δεκέμβρη;

«Είναι ισορροπημένος όμιλος και δεν γνωρίζω και τόσο καλά την Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο, με βάση με αυτά που έχω δει τώρα, ο Ολυμπιακός θα ήταν ικανός να τερματίσει στην 1η θέση και την Φενέρ στην 2η. Θα έλεγα 3η την Άιντραχτ και τελευταία την Αντβέρπ, η οποία είναι σχετικά αουτσαϊντέρ αλλά όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο»

E94MLZgXsAEQQjW.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0