Football Talk

Super League: Τα 5 πράγματα που κρατάμε μετά από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές! (video)

Super League: Τα 5 πράγματα που κρατάμε μετά από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές! (video)

Το BN Sports παρουσιάζει τα 5 σημαντικότερα πράγματα που έχουν ξεχωρίσει στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Σχετικά Άρθρα

Η αγωνιστική δράση της Super League κάνει ένα βήμα πίσω, δίνοντας τη θέση της σ’ εκείνη της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλου 2022. Όμως οι στιγμές, οι συγκινήσεις, το θέαμα και τα ανεκτίμητα συναισθήματα που μας έχει προσφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από 5 αγωνιστικές, είναι αρκετά για να έχουν μείνει ήδη χαραγμένα στη μνήμη μας.

Το BN Sports έκανε… ακτινογραφία στους πρώτες πέντε αγώνες και σας παρουσιάζει τα 5 σημαντικότερα πράγματα που ξεχώρισαν:

1. Η επιστροφή του Ιωνικού με άρωμα Συρίας

Τόσο από άποψη θεάματος όσο και από βαρύτητας, το τέρμα του Άιας Άοσμαν αποτελεί ίσως το καλύτερο μέχρι στιγμής. Το ρολόι δείχνει 86 λεπτά, ο Ιωνικός με τον Άρη δεν έχουν καταφέρει να «σπάσουν» τις αντίπαλες άμυνες και το 0-0 αναγράφεται στον φωτεινό πίνακα. Ο Σύριος βλέπει την μπάλα να του στρώνεται με πολύ ιδανικό τρόπο, δεν το πολυσκέφτεται και με ένα δυνατό σουτ τη στέλνει στο παραθυράκι του Ντενίς, αφήνοντας το γήπεδο της Νεάπολης να τραντάζεται!

Κάπως έτσι σημειώθηκε το πρώτο γκολ του Ιωνικού στην επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος, έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια. Την ίδια στιγμή οι Νικαιώτες πήραν και την πρώτη εντός έδρας νίκη (στην Α' Εθνική) μετά από 15 χρόνια, με την τελευταία να χρονολογείται το 2006 όταν και νίκησαν τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 1-0!

2. Ένα ματς… ακατάλληλο για καρδιακούς

Η 2η αγωνιστική επιφύλασσε μεν συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα για τους φιλάθλους της ΑΕΚ και πλούσιο αγωνιστικό θέαμα δε για τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο. Ένα όμορφο απόγευμα στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ φιλοξένησε την «Ένωση», σε μια αναμέτρηση η οποία μύριζε εξ αρχής μπαρούτι

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν να προηγούνται με 3-0 στο 64’ με τρομερά γκολ των Σέρχιο Αραούχο, Στίβεν Τσούμπερ και Καρίμ Ανσαριφάρντ, παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Γκαρσία που προκάλεσε σύρραξη.

Σε εκείνο το σημείο οι Κρητικοί δέχθηκαν το… φιλί της ζωής από τον ποδοσφαιρικό θεό, κάνοντας τα αδύνατα – δυνατά! Χάρις σε δύο τέρματα του Χουάν Νέιρα και ένα του Πραξιτέλη Βούρου – το οποίο ήταν και το πρώτο στην επαγγελματική του καριέρα – ο ΟΦΗ έκανε το 3-3, το «Θ. Βαρδινογιάννης» έστησε πάρτι και η ΑΕΚ έφυγε ξενερωμένη.

3. Το άτρωτο άρμα του ΠΑΣ Γιάννινα με οδηγό Μεταξά

Αν κάποιος πίστευε πριν από την έναρξη της αγωνιστικής δράσης, πως ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αποτελούσε μία από τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν τότε θα έπεφτε… διάνα! Οι Γιαννιώτες απέδειξαν από την αρχή πως η πορεία τους φέτος σκοπεύει να είναι μόνο ανοδική, όντας μάλιστα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας – μαζί με τον Βόλο – έπειτα από τις πρώτες 3 αγωνιστικές.

Μπορεί πλέον να βρίσκονται στην πέμπτη θέση, όμως το σερί τους είναι εξωπραγματικό! Συγκεκριμένα οι Ηπειρώτες είναι αήττητοι με ένα 5/5, παίρνοντας μάλιστα σημαντικές νίκες απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, και τον Ηρακλή Μεταξά να τους έχει βάλει στον σωστό δρόμο. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο ξεπέρασαν το περσινό τους ρεκόρ όταν και είχαν φτάσει τα 4 διαδοχικά παιχνίδια δίχως ήττα.

5378776.jpg

4. Ο κέρβερος Τικίνιο που δεν… μασάει

Οι πρωταγωνιστές που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και τη συμβολή τους στην ομάδα είναι αρκετοί μέχρι στιγμής, όμως λίγοι ξεχωρίζουν σε σημαντικό βαθμό. Ένας εξ αυτών ακούει στο όνομα του Τικίνιο Σοάρες, του οποίου ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα…

Η σεζόν του ξεκίνησε με στραβοπάτημα καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο, λόγω τραυματισμού που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ τον Ιούλιο. Κάπως έτσι έμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες και με την καθυστέρηση της έναρξης της Super League, πρόλαβε να είναι έτοιμος πριν από την πρεμιέρα.

Σήμερα κι έπειτα από 429 αγωνιστικά λεπτά ο Τικίνιο έχει αποδείξει πως όχι μόνο πως μπορεί να σταθεί άνετα ως βασικός, αλλά και πως αυτή η θέση του ανήκει! Σε 5 συμμετοχές έχει σκοράρει 3 φορές και βρίσκεται στη δεύτερη θέση των πρώτων σκόρερ, μαζί με τους Στίβεν Τσούμπερ και Χουάν Νέιρα.

5. Η παντοτινή αγάπη του Στέλιου Σεραφείδη

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική, την παράσταση δεν έκλεψε σίγουρα το εκπληκτικό γκολ του Σέρχιο Αραούχο – το οποίο χάρισε τη νίκη στην «Ένωση». Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Στέλιο Σεραφείδη, ο οποίος έκανε τον δικό του αγώνα δρόμου προκειμένου να δει την μεγάλη και μοναδική του αγάπη, τον δικέφαλο!

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας στις 18/9 αναγκάστηκε να μπει στο νοσοκομείο εξ αιτίας ενός προβλήματος στην υγεία του, όμως αυτό δεν τον κράτησε μακριά από την ομάδα. Πέντε μέρες αργότερα – την ημέρα δηλαδή του αγώνα των «κιτρινόμαυρων» – ο 86χρονος πήρε εξιτήριο και εξέφρασε την μοναδική του επιθυμία: να δει την ΑΕΚ! Αυτό ήταν κάτι που έγινε, με τον ίδιο να συγκινείται και ταυτόχρονα να προκαλεί συγκίνηση σε παίκτες και φιλάθλους πανελληνίως. Φυσικά, τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στις εικόνες…

BONUS. Ο δωδέκατος και αναγκαίος παίκτης

Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν αισθητή. Πλέον επιτρέπεται η είσοδος σε ένα 80% και ο ρυθμός που έχει δημιουργηθεί είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος.

Ναι μεν υπάρχουν και περιπτώσεις όπως τη διπλή διακοπή στο ντέρμπι των «αιωνίων» την περασμένη Κυριακή (3/10) λόγω της χρήσης των καπνογόνων, όμως όλα είναι στο πρόγραμμα! Άλλωστε η σχέση ομάδων – φιλάθλων είναι άμεσα συνδεδεμένη, με τον έναν να έχει ανάγκη τον άλλο!

5385954.jpg

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0