Football Talk

Βόλος και Γιάννενα όπως Λάρισα και Σέρρες το 1987-88: Οι «μικροί» έβγαλαν δόντια και δαγκώνουν!

Βόλος και Γιάννενα όπως Λάρισα και Σέρρες το 1987-88: Οι «μικροί» έβγαλαν δόντια και δαγκώνουν!

Οι επιδόσεις των ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλου στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Super League φέρνουν τις ομάδες στην κορυφή της βαθμολογίας και θυμίζουν το ξεκίνημα της τότε πρωταθλήτριας ΑΕΛ και Πανσερραϊκού τη σεζόν 1987-1988.

Πρωτόγνωρο και ιδιαίτερο είναι το ξεκίνημα της φετινής σεζόν στη Super League, με τις ομάδες του «Big 5» να έχουν αρχίσει τη χρονιά με το… αριστερό. Έπειτα από τη διεξαγωγή των δύο πρώτων αγωνιστικών ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν καταλάβει την τρίτη, τέταρτη, έκτη και έβδομη θέση ενώ ο Άρης βρίσκεται στο κατακάθι του βαθμολογικού πίνακα!

Η ανατρεπτική ισοπαλία του ΟΦΗ με την ΑΕΚ στο Ηράκλειο άφησαν την «Ένωση» με 4 βαθμούς, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός έπαιρνε με τα χίλια ζόρια την πρώτη του νίκη στη Λαμία. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχοντας την ψυχολογία του στα ύψη σάστισε τελικά στα Γιάννενα, ενώ ο Πασχαλάκης κράτησε με νύχια και με δόντια το +3 για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Οι «γκέλες» των μεγαλύτερων διεκδικητών του τίτλου του πρωταθλήματος έδωσαν μια χρυσή ευκαιρία στις υπόλοιπες ομάδες για να κάνουν τη διαφορά, την οποία και άρπαξαν από τα μαλλιά! Αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας έχουν σκαρφαλώσει Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι βρίσκονται στο 2/2 – με τους Γιαννιώτες μάλιστα να έχουν κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα!

Αυτή είναι η πρώτη φορά έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια στην οποία δύο επαρχιακές ομάδες κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, με την τελευταία που συνέβη κάτι παρόμοιο χρονολογείται συγκεκριμένα τη σεζόν 1987-1988! Εκείνη τη χρονιά ΑΕΛ και Πανσερραϊκός είχαν κάνει ένα ονειρεμένο ξεκίνημα, μετρώντας αμφότεροι τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Για την ΑΕΛ, οι Λαρισαίοι στην – τότε – Α’ Εθνική επικράτησαν του Ολυμπιακού, της Παναχαϊκής και του Άρη με το ίδιο σκορ (3-1) στις πρώτες τρεις αγωνιστικές! Από την άλλη ο Πανσερραϊκός πέρασε αρχικά το εμπόδιο του Απόλλωνα Καλαμαριάς (3-0), του Διαγόρα (2-0) και στη συνέχεια έκανε την έκπληξη απέναντι και στον Παναθηναϊκό (1-0)!

Φυσικά η κατάληξη των δύο συλλόγων στο τέλος της σεζόν ήταν η μέρα με τη νύχτα… Η ΑΕΛ έκανε την υπέρβαση και μπόρεσε να κατακτήσει το πρώτο και μοναδικό της έως τώρα πρωτάθλημα με 43 βαθμούς! Αντίθετα η πορεία του Πανσερραϊκού ήταν καθοδική, μάζεψε μόλις 21 βαθμούς, τερμάτισε στη 15η θέση και τελικά έπεσε στη Β’ κατηγορία!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0