Football Talk

Χέρτα Βερολίνου: «Οι ανεμβολίαστοι ποδοσφαιριστές θα πληρώνουν πλέον τα PCR-τεστ»

Χέρτα Βερολίνου: «Οι ανεμβολίαστοι ποδοσφαιριστές θα πληρώνουν πλέον τα PCR-τεστ»

Ηχηρό μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν έδωσε η Χέρτα Βερολίνου, με τη γερμανική ομάδα να μην αναλαμβάνει πλέον το κόστος των PCR-τεστ και τους παίκτες να επιβαρύνονται περίπου 1.600 ευρώ μηνιαίως.

Σχετικά Άρθρα
Δύσκολοι καιροί για τους ανεμβολιαστούς αθλητές. Στην Bundesliga είχαμε ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα ομάδας, ώστε να πείσει και τους τελευταίους σκεπτικούς, σχετικά με το εμβόλιο. Η Χέρτα ανακοίνωσε πως δεν θα καλύπτει πλέον τα έξοδα των PCR-τεστ για τους μη εμβολιασμένους ποδοσφαιριστές της.

Αν λάβουμε υπόψιν πως το κόστος κάθε τεστ ανέρχεται στα 70 ευρώ και το κλαμπ ζητάει έξι (!) φορές την εβδομάδα τον συγκεκριμένο έλεγχο, τότε μηνιαίως το... ραβασάκι για κάθε ποδοσφαιριστή ανέρχεται στα 1.600 ευρώ. Οι διατάξεις της γερμανικής Λίγκα αναφέρουν πως το τεστ είναι απαραίτητο δύο φορές εβδομαδιαίως, εντούτοις η πρωτευουσιάνα επιθυμεί 6 τεστ από τους ανεμβολίαστους.

«Οι άνθρωποι του συλλόγου είναι κατά 90% εμβολιασμένοι. Χωρίς εξαναγκασμό, αλλά με πειθώ», σχολίασε ο γενικός διευθυντής, Φρέντι Μπόμπιτς. Το εν λόγω μέτρο ισχύει για περίπου 40 άτομα που εμπλέκονται με την πρώτη ομάδα της Χέρτα (παίκτες και προπονητικό τιμ), από τους οποίους περίπου το 92% είναι εμβολιασμένο.

Μπορεί το ποσό αυτό να μη φτάνει το αντίστοιχο του Ίρβινγκ, ο οποίος έχει τα δικά του... μπλεξίματα με τους Νετς στο ΝΒΑ, αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι μία αλλαγή στα δρώμενα των συλλόγων της Bundesliga. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0