Football Talk

«Αστέρια» έτοιμα να λάμψουν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη - Ο Καμαβινγκά και οι υπόλοιποι έκλεψαν την παράσταση στο μεταγραφικό παζάρι!

«Αστέρια» έτοιμα να λάμψουν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη - Ο Καμαβινγκά και οι υπόλοιποι έκλεψαν την παράσταση στο μεταγραφικό παζάρι!

Η μεταγραφική περίοδος έληξε και το «BN Sports» καταγράφει τις πέντε περιπτώσεις κορυφαίων ταλέντων στο ποδοσφαιρικό στερέωμα που αναμένεται να μας απασχολήσουν έντονα στο άμεσο μέλλον.

Μετά το πέρας της 31ης Αυγούστου η μεταγραφική περίοδος στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ολοκληρώθηκε και τυπικά. Πολλά εκατομμύρια δαπανήθηκαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές άλλαξαν ποδοσφαιρική «στέγη», ωστόσο το «BN Sports» επικεντρώνεται σε ταλέντα που θα μας απασχολήσουν έντονα το προσεχές διάστημα και για πολλά χρόνια ακόμα.

Πρόκειται για πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που για την ηλικία τους έχουν ήδη καταφέρει πολλά και μπορούν να θεωρηθούν και ως... έτοιμοι παίκτες.

1. Εντουαρντό Καμαβινγκά (18 ετών) - Από Ρεν στη Ρεάλ Μαδρίτης - 55 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για τη μεταγραφή... αποκάλυψη της τελευταίας ώρας, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης κινήθηκε αστραπιαία τις δυο τελευταίες ημέρες του μεταγραφικού παζαριού και έκλεισε το 18χρονο Εντουαρντό Καμαβινγκά από τη Ρεν.

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος κεντρικός μέσος κόστισε στη «βασίλισσα» περί τα 55 εκατ. ευρώ και θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα project στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Καμαβινγκά βρισκόταν εδώ και καιρό στο «ραντάρ» της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, με τον 18χρονο να μετράει ήδη 90 ματς σε υψηλό επίπεδο τόσο με τη Ρεν όσο και με την εθνική ομάδα της Γαλλίας!

mendes_da_16_9_mercato_psg_sans.jpg

2. Νούνο Μέντες (19 ετών) / Από Σπόρτινγκ Λις. στην Παρί Σεν Ζερμέν - 40 εκατ. ευρώ

Αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά «μπαμ» των τελευταίων ωρών. Ο λόγος για το deal της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τους Παριζιάνους να δαπανούν το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσουν τον Νούνο Μέντες.

Πρόκειται για 19χρονο αριστερό μπακ που πραγματοποίησε συγκλονιστική περσινή σεζόν στην Πορτογαλία, με 47 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Σπόρτινγκ, οδηγώντας την -και εκείνος με τη σειρά του- να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Η συγκεκριμένη μεταγραφή αναμένεται να αποδειχθεί «λίρα 100» για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, με τον Μέντες να μας αναμένεται να μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο μέλλον με τις επιδόσεις του.

IbrahimaKonateLFC.jpg

3. Ιμπραϊμά Κονατέ (22 ετών) / Από Λειψία στη Λίβερπουλ - 35 εκατ. ευρώ

Η Λίβερπουλ ενισχύθηκε... μετρημένα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο, έβαλε στο «οπλοστάσιο» της ένα εξαιρετικά ποιοτικό και ελπιδοφόρο project. Ο λόγος για τον Ιμπραϊμά Κονατέ, τον οποίο ο Γιούργκεν Κλοπ είχε... σταμπάρει από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Λειψίας.

Ο 22χρονος ύψους 1,94 στόπερ πραγματοποίησε 95 συμμετοχές με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, πετυχαίνοντας και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από το 2017. Η Λίβερπουλ έδωσε 35 εκατ. ευρώ στην ομάδα του Τζέσι Μαρς και έκανε δικό της έναν ποδοσφαιριστή που διαθέτει όλα τα αγωνιστικά προσόντα για να γίνει ο επόμενος ηγέτης της στα μετόπισθεν.

1002698809-scaled.jpg

4. Ιλάις Μορίμπα (18 ετών) / Από Μπαρτσελόνα στη Λειψία - 25 εκατ. ευρώ

Σε αυτή την περίπτωση κι αν έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικό ποδοσφαιρικό project. Ο μόλις 18 ετών Ιλάις Μορίμπα μεταγράφηκε επίσημα στη Λειψία από την Μπαρτσελόνα για το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. συν ποσοστό μεταπώλησης στο 10%).

Ο κεντρικός μέσος από τη Γουινέα (αλλά με ισπανική υπηκοότητα) δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ρόναλντ Κούμαν για να βρεθεί στην πρώτη ομάδα. Ο μικρός έχει μεγαλώσει στη «La Masia», διαθέτει εξαιρετικά αγωνιστικά αλλά και σωματικά προσόντα, ενώ έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «νέος Πογκμπά» λόγω των όμοιων χαρακτηριστικών του με τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

1234385945.jpeg

5. Αλμπέρ Σαμπί Λοκόνγκα (21 ετών) / Από Άντερλεχτ στην Άρσεναλ - 12 εκατ. ευρώ

Στις 17 Ιουλίου η Άρσεναλ γνωστοποίησε επίσημα την προσθήκη του Αλμπέρ Σαμπί Λοκόνγκα έναντι 12 εκατ. ευρώ από την Άντερλεχτ. Αρκετοί υποστηρικτές των «κανονιέρηδων» ίσως να απόρησαν, ωστόσο όσοι γνωρίζουν καλά τον 21χρονο μέσο αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση.

Πρόκειται μάλιστα, μόλις για το δεύτερο Βέλγο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αφήνει την πατρίδα του για να «μετακομίσει» στην Άρσεναλ, με τον Τόμας Βερμάαλεν να έχει κάνει αντίστοιχο δρομολόγιο, πριν από 12 χρόνια. Ο Λοκόνγκα -που πραγματοποίησε 78 συμμετοχές με 3 γκολ και 7 ασίστ με τη φανέλα της Άντερλεχτ- θα επιχειρήσει να αφήσει το στίγμα του στην Άρσεναλ, με την επόμενη πενταετία να χαρακτηρίζεται βεβαίως κομβική για την καριέρα του.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0