Football Talk

«Άρνολντ, Φόντεν και οι άλλοι σταρ του Youth League»: Τα παραδείγματα προς... μίμηση, για τα «διαμάντια» του Ολυμπιακού! (video)

«Άρνολντ, Φόντεν και οι άλλοι σταρ του Youth League»: Τα παραδείγματα προς... μίμηση, για τα «διαμάντια» του Ολυμπιακού! (video)
Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, κατακτώντας το UEFA Youth League και το BN Sports σας παρουσιάζει μερικά από τα «αστέρια» που στο παρελθόν διακρίθηκαν στη διοργάνωση και πλέον, πραγματοποιούν «λαμπρή» καριέρα! Με λίγα λόγια, αυτούς που αποτελούν... φάρο, για τη γεμάτη ταλέντο «φουρνιά» των Πειραιωτών!

Τα... θρυλικά μωρά του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία, καθώς «διέλυσαν» με 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του UEFA Youth League και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης!

Μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία, άπαντες έχουν στο μυαλό τους και το μέλλον και το σίγουρο είναι πως όλοι οι παίκτες των Πειραιωτών «ονειρεύονται» μία «λαμπρή» καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο.  


Πάντως, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως στο παρελθόν, αρκετοί παίκτες που διακρίθηκαν ή κατέκτησαν με τις ομάδες τους τη συγκεκριμένη διοργάνωση, πλέον βρίσκονται στο... πάνω ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ κάποιοι από αυτούς ηγούνται των ομάδων τους.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, ο οποίος είναι εκ των ηγετών της Λίβερπουλ, ο Φιλ Φόντεν που όσο περνούν τα χρόνια ωριμάζει ολοένα και περισσότερο στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και ο Ματέις Ντε Λιχτ, ο οποίος ήταν «μαγικός» τη σεζόν 2018/19, που ο Άγιαξ έφτασε μία... ανάσα από τον τελικό του Champions League.

Η μεγάλη λίστα συνεχίζεται με τους Ζοάο Φέλιξ και Τζέιντον Σάντσο, που αμφότεροι πουλήθηκαν με αρκετά χρήματα και έχουν κάνει μεγάλα πράγματα στην καριέρα τους, την ώρα που ο Μπραχίμ Ντιάθ βρίσκεται και αυτός ανάμεσα στους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει παλαιότερα στη διοργάνωση και πλέον, έχει καθιερωθεί στη Ρεάλ, μετά την επιστροφή του από τη Μίλαν, όπου αγωνιζόταν μέχρι και πέρυσι, ως δανεικός. 

Παράλληλα, στο Youth League έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν και οι Κέρτις Τζόουνς, Τσάβι Σίμονς, Ζαΐρ Εμερι, Μουνίρ Ελ Χανταντί, Ντιόγκο Νταλότ, αλλά και ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, ο οποίος φαίνεται να είναι το «Next Big Thing» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ποιοι ποδοσφαιριστές, όμως, που έχουν κατακτήσει το UEFA Youth League, «λάμπουν» τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αποτελούν παραδείγματα προς... μίμηση, για τα «διαμάντια» του Ολυμπιακού;

Το BN Sports έχει την απάντηση και σας παρουσιάζει τους τελικούς κάθε σεζόν - πριν το 2021 - για να σας θυμίσει μερικά από τα τωρινά «αστέρια», που έλαμπαν από τότε!

*Ως έτος εκκίνησης ορίστηκε το 2020, καθώς οι περισσότεροι παίκτες των νικητών του 2023 και 2022 αγωνίζονται ακόμα σε επίπεδο ακαδημιών, ενώ το 2021, δεν ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, λόγω κορονοϊού.

Σεζόν 2013-14, Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 3-0 

Όχι έναν, αλλά δύο παίκτες που αυτήν τη στιγμή ξεχωρίζουν στην Ευρώπη είχε η Μπαρτσελόνα σε εκείνο τον τελικό.

Ο λόγος για τον Μουνίρ Ελ Χανταντί, ο οποίος αγωνίζεται στη Λας Πάλμας και σε εκείνο το παιχνίδι είχε πετύχει δύο γκολ για τους «μπλαουγκράνα». Εν τέλει, οι Καταλανοί είχαν κατακτήσει το τρόπαιο με το 3-0 επί της Μπενφίκα.


Παράλληλα, «παρών» ήταν και ο Αντάμα Τραορέ, που υπήρξε «άπιαστος» στις καλές του ημέρες στη Γουλβς.


Σεζόν 2014-15, Τσέλσι - Σαχτάρ 3-2  

Έξι «αστέρες» του... σήμερα είχε η Τσέλσι στον τελικό που νίκησε με 3-2 τη Σαχτάρ και κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο στην ιστορία της.

Κρίστενσεν, Τομόρι, Λόφτους Τσικ και Έιμπραχαμ «έλαμπαν» τότε με τους Λονδρέζους, την ώρα που σε αυτή τη σπουδαία ομάδα των «διαμαντιών» των «μπλε» υπήρχε και ο Σολάνκε, ο οποίος είχε βγει και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Φυσικά, αργότερα ο ίδιος πήρε μεταγραφή και στη Λίβερπουλ, ωστόσο φαίνεται πως τον... καλό του εαυτό, τον βρήκε αυτήν τη χρονική περίοδο, με τη φανέλα της Μπόρνμουθ.

Σεζόν 2015-16, Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν 3-2 

Η «μαγική» φουρνιά της Τσέλσι έφτασε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατάκτηση του τροπαίου, αφού επικράτησε 2-1 στον τελικό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Μπορεί οι Κρίστενσεν, Λόφτους Τσικ και Σολάνκε, να μην βρίσκονταν πια στο ρόστερ, όμως σε αυτό ήρθαν να προστεθούν οι Τσαλόμπα και Μάουντ, που συμπλήρωναν ιδανικά το... παζλ.


Σεζόν 2016-17, Σάλτσμπουργκ - Μπενφίκα 2-1 

Για το εξαιρετικό πρότζεκτ της Σάλτσμπουργκ ήρθε η επιβράβευση στον τελικό του UEFA Youth League, όπου η αυστριακή ομάδα νίκησε την Μπενφίκα με 2-1.

Στο ρόστερ της, η Σάλτσμπουργκ είχε και τον Πάτσον Ντακά, ο οποίος μετέπειτα αποκτήθηκε από τη Λέστερ έναντι 22 εκατ. ευρώ και οι προσδοκίες για αυτόν, με την έλευση του στην Αγγλία, ήταν ιδιαιτέρως υψηλές.


Σεζόν 2017-18, Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 3-0 

Η «Λα Μάσια» της Μπαρτσελόνα έκανε... πάρτι κόντρα στην Τσέλσι το 2018 και κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας με 3-0.

Στην ομάδα τους εκείνη τη σεζόν, οι Καταλανοί είχαν τον Ινιάκι Πένια, που αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος γκολκίπερ πίσω από τον Τερ Στέγκεν στην πρώτη ομάδα, αλλά και τον Αμπέλ Ρουίθ, ο οποίος ήταν καθοριστικός για την Μπράγκα στα παιχνίδια των Play Offs του Champions League με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, σε αυτό το ρόστερ της Μπαρτσελόνα, βρισκόταν και ο Κίκε Σαβέριο, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στον Άρη!


Σεζόν 2018-19, Πόρτο - Τσέλσι 3-1 

Ανάμεσα στους νικητές της διοργάνωσης ήταν σχεδόν...αδύνατο να μην βρίσκεται και η Πόρτο, η οποία είχε νικήσει το 2019, με 3-1 την Τσέλσι.

Τότε, οι «δράκοι» είχαν σε αυτή την ομάδα, τον Ντιόγκο Κόστα, ο οποίος πλέον είναι ο βασικός τερματοφύλακας της πρώτης ομάδας, τον Φάμπιο Βιειρά, που αγωνίζεται στην Άρσεναλ, τον Φάμπιο Σίλβα που είχε αποκτηθεί έναντι 40 εκατ. ευρώ από τη Γουλβς (δανεικός στη Ρέιντζερς), αλλά και τον Βιτίνια, ο οποίος είναι βασικό στέλεχος της Παρί Σεν Ζερμέν.


Σεζόν 2019-20, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπενφίκα 3-2 

Το 2020 η Ρεάλ κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στη Μπενφίκα, όμως οι ποδοσφαιριστές που είναι άξιοι αναφοράς, είναι αυτοί που αγωνίζοντας στην πορτογαλική ομάδα.

Συγκεκριμένα, στο ρόστερ της η Μπενφίκα, είχε τον Τιάγκο Ντάντας, ο οποίος είχε ένα άκρως θετικό πέρασμα από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και πλέον αγωνίζεται στην Άλκμααρ, την ώρα που τότε αγωνιζόταν στους Πορτογάλους, ο Τόμας Αραούχο, που πλέον είναι βασικός στην πρώτη ομάδα, αλλά και ο Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος μετακόμισε στην Παρί Σεν Ζερμέν και βρίσκεται ήδη στο κορυφαίο επίπεδο, ενώ είχε πραγματοποιήσει και πολύ καλές εμφανίσεις με την εθνική Πορτογαλίας, στο Μουντιάλ του Κατάρ.
 


Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0