Football Talk

«Θρυλική» Λεβερκούζεν: Μόλις... έξι νίκες χρειάζονται για το τρεμπλ!

«Θρυλική» Λεβερκούζεν: Μόλις... έξι νίκες χρειάζονται για το τρεμπλ!

Με τη νίκη της επί της Γουέστ Χαμ έφτασε στο «μαγικό» 42. Απομένουν συνολικά 11 παιχνίδια έως το τέλος. 6 από αυτά προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο «τρεμπλ». Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης προσεύχεται για το «θαύμα» της Λεβερκούζεν!

Την φετινή σεζόν, έχουν γραφτεί ύμνοι για την «αρμάδα» του Τσάμπι Αλόνσο. Αυτά που κάνει η Λεβερκούζεν του Ισπανού προπονητή, «αγγίζουν» τα όρια της παράνοιας και του υπερφυσικού.

Έχετε πιθανώς βαρεθεί να διαβάζετε για το αήττητο της Λεβερκούζεν, το οποίο, μετά τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-0 επεκτάθηκε στα 42 παιχνίδια και πλησιάζει το μεγαλύτερο αήττητο σερί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από το 2000, το οποίο διατηρεί η Γιουβέντους της χρονιάς 2011-2012 και απαριθμεί 43 παιχνίδια δίχως ήττα.

Το παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης την Κυριακή (14/04) «παίζει» για την ισοφάριση και ενδεχόμενη νίκη προσφέρει και την σαλατιέρα.

Ο επαναληπτικός με τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στις 18 Απριλίου συνεπάγεται προσπέρασμα της Γιουβέντους, ενώ ενδεχόμενη νίκη ή ακόμη και ισοπαλία, φέρνει τη Λεβερκούζεν στους «4» του Europa League.



Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως για να ολοκληρωθεί αυτή η μυθική σεζόν για την Λεβερκούζεν απομένουν πλέον μόλις 11 παιχνίδια (ο τελικός Κυπέλλου με την Καϊζερσλάουτερν, έξι παιχνίδια για τη Bundesliga και τέσσερις αναμετρήσεις για το Europa).

Το αήττητο έχει ως ανώτατη τιμή το νούμερο 53 για την Μπάγερ, η οποία έχει διαμορφώσει σπουδαία προσωπικότητα, καθώς μετά το 80' έχει σημειώσει 24 γκολ (έως τώρα).

Όμως, από αυτά τα έντεκα παιχνίδια, η Λεβερκούζεν έχει την ευχέρεια να γίνει επιλεκτική ως προς την βαρύτητα την οποία θα προσδώσει και χρειάζεται να εστιάσει στα έξι!

Αυτά τα έξι (1 στο DfB Pokal, 1 στη Bundesliga και 4 στο Europa), δίνουν τρεις τίτλους. Μαγικό!

Ας μην γελιόμαστε, σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη αυτού το ποδοσφαιρικού παραμυθιού και βαθιά μέσα του, νιώθει υποστηρικτής της γερμανικής ομάδας. 

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0