Football Talk

Κι έγιναν οι Μπακασέτας, Πέλκας… Ντέμης: Ξεκίνημα «φωτιά», 23 χρόνια μετά για την Εθνική, ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)

Κι έγιναν οι Μπακασέτας, Πέλκας… Ντέμης: Ξεκίνημα «φωτιά», 23 χρόνια μετά για την Εθνική, ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)

Η Εθνική μπήκε… φουριόζα κόντρα στο Καζακστάν, βρίσκοντας δύο γκολ, στα πρώτα 15 λεπτά. Πότε συνέβη τελευταία φορά κάτι παρόμοιο; Το 2001, στην πρώτη νίκη του Ότο Ρεχάγκελ, ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Σχετικά Άρθρα

Με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι, σχεδόν κυριολεκτικά! Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ πάτησαν στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena για το ματς με το Καζακστάν (21/03, 5-0) και ήταν «διψασμένοι» για γκολ, από το πρώτο κιόλας λεπτό!

Πίεση ψηλά, πάθος, κινήσεις, που έφεραν άμεσα αποτελέσματα. Ο Δημήτρης Πέλκας είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι, αλλά πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ και κέρδισε πέναλτι, το οποίο και μετουσίωσε σε γκολ, μόλις στο 9ο λεπτό, ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Τάσος Μπακασέτας.

Ένα όμως δεν ήταν αρκετό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε να είναι ψηλά και η προσπάθειά του, απέδωσε καρπούς. Ο Μασούρας σέντραρε από δεξιά, ο Πέλκας πήρε την κεφαλιά και η Ελλάδα, ήδη από το 15’, είχε διαμορφώσει το σκορ στο 2-0.

Εν τέλει, το κοντέρ θα σταματούσε στο 5-0, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, κόντρα στη Γεωργία, με φόντο μία θέση στο EURO 2024, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Πότε όμως, ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε καταφέρει να σκοράρει δις, στο πρώτο τέταρτο μιας αναμέτρησης; Για να εντοπίσουμε την απάντηση, θα χρειαστεί να γυρίσουμε τον χρόνο περίπου 23 χρόνια πίσω, πηγαίνοντας στο Νοέμβριο του 2001.

Τότε, η Εθνική μας υποδεχόταν, συμπτωματικά ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια στο τότε «Νίκος Γκούμας», την Εσθονία για μία φιλική αναμέτρηση.

Ήδη στο 10’, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ είχε βρει δύο τέρματα, αμφότερα από τον Ντέμη Νικολαΐδη! Το πρώτο στο 6ο και το δεύτερο στο 10ο λεπτό. Μάλιστα, η Ελλάδα σκόραρε άλλες δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, με τους Τσιάρτα και Μαχλά, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται τελικά στο 4-2.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του θρυλικού Γερμανού τεχνικού στον πάγκο της «γαλανόλευκης». Η αρχή για μία «ονειρική» πορεία, γεμάτη… θαύματα.

παλια.jpg

Δύο δεκαετίες και… κάτι αργότερα, Μπακασέτας και Πέλκας «μπήκαν» στα παπούτσια του Νικολαΐδη. Η συνέχεια ωστόσο, είναι αυτή που «ιντριγκάρει» περισσότερο. Αρχής γενομένης, από το ματς με τη Γεωργία, την ερχόμενη Τρίτη (26/03, 19:00)!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0