Football Talk

FA Cup: Οι εστίες… μεγάλωναν μετά το 85’ και «έβρεχε» γκολ, δεν εξηγείται αλλιώς! (video)

FA Cup: Οι εστίες… μεγάλωναν μετά το 85’ και «έβρεχε» γκολ, δεν εξηγείται αλλιώς! (video)

85ο λεπτό. Η στιγμή που οι διαστάσεις της εστίας, μάλλον, μεγαλώνουν στο FA Cup στη φάση των «8». Πώς αλλιώς να εξηγηθεί, αυτό που συνέβη στα φετινά παιχνίδια; Μία, δύο ή τρεις, ίσως έτυχε. Εννιά φορές, όμως, όχι!

Κόβεντρι, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήραν μεγάλες προκρίσεις έχοντας σκοράρει όλες τους, μετά το 85’. Κόβεντρι και Τσέλσι το έκαναν δις. Η Γιουνάιτεντ το έκανε μία για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όπου εκεί σημείωσε άλλα δύο γκολ, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους «4».

Με εξαίρεση το ζευγάρι Σίτι-Νιουκάστλ, όπου τα τέρματα της συνάντησης σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, τα τρία ζευγάρια είχαν τέρματα μετά το 85’ και σε μεγάλο βαθμό καθόρισαν και τα εισιτήρια για τη φάση των ημιτελικών.

Πρώτη το έκανε η Κόβεντρι. Η ομάδα από την Championship είδε τη Γουλβς του Γκάρι Ο’ Νιλ να «γυρίζει» το παιχνίδι μέσα σε 5 λεπτά (83’ & 88’) με γκολ των Αίτ Νουρί και Μπουένο, όμως η ομάδα του Ρόμπινς δεν «μάσησε», βρήκε απαντήσεις και μάλιστα ηχηρές.

Στο 97’ ο Έλις Σιμμς σκόραρε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (2-2) και τρία λεπτά αργότερα (90+10’), ο Χάτζι Ράιτ υπέγραψε την ανατροπή… στην ανατροπή και παρέδωσε το εισιτήριο για την τετράδα στην Κόβεντρι.


Η Τσέλσι του Ποτσετίνο «ξεπατίκωσε» το μοτίβο και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με αντίπαλο τη Λέστερ, μετέτρεψε το 2-2 σε 4-2!

 

Ο Τσουκουεμέκα στο 92’ έδωσε το προβάδισμα στους «μπλε» του Λονδίνου και ο Νόνι Μαντουέκε στο 98’ προσέδωσε διαστάσεις θριάμβου στο παιχνίδι.


Όμως και η τελευταία συνάντηση, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γιουνάιτεντ «έκρυβε» κι εκείνη γκολ μετά το 85’. Μάλιστα, αυτό ήρθε από τον πλέον απροσδόκητο ήρωα για τους «Κόκκινους Διαβόλους»… τον Άντονι (87’), ο οποίος με πανέμορφο σλάλομ ολοκλήρωσε μία φάση που ο ίδιος ξεκίνησε για να γράψει το 2-2 και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.


Εκεί, ο Χάρβεϊ Έλιοτ της Λίβερπουλ παρέδωσε ξανά το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Κλοπ, με ένα πολύ τυχερό γκολ το οποίο σημειώθηκε στο 105’.


Προβάδισμα το οποίο «έσβησε» ο Μάρκους Ράσφορντ με δικό του τέρμα στο 112’ και να έρθει ένας ακόμη πιο απροσδόκητος ήρωας, ο Αμάντ Ντιαλό να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση για την ομάδα του και να υπογράψει μία ανεπανάληπτη πρόκριση για την Γιουνάιτεντ (και μάλιστα στο παραδοσιακό ντέρμπι Αγγλίας) στο 121’.

 

Τρία εισιτήρια κλείδωσαν, κάθε φορά που «έβρεχε» γκολ μετά το 85’. Και μάλιστα υπέρ όσων ομάδων κατάφεραν να σκοράρουν πρώτες έπειτα από αυτό το χρονικό σημείο. 

Ένας «διαβολικός» κανόνας.

Δημήτρης Τσάκνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0