Football Talk

Η ΑΕΚ θέλει να τελειώσει στο Βικελίδης τα «παραθυράκια» πρωτιάς και... χαμένων πέναλτι στο 90+10'! (video)

Η ΑΕΚ θέλει να τελειώσει στο Βικελίδης τα «παραθυράκια» πρωτιάς και... χαμένων πέναλτι στο 90+10'! (video)

Ο πρωταθλητής να «κριθεί» από ένα πέναλτι; Κι όμως, πέρυσι φτάσαμε μία αγωνιστική μακριά από το συγκεκριμένο σενάριο. Γι' αυτό και το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη, είναι τεράστιας σημασίας, ώστε να... προσπεραστούν τέτοια κριτήρια για τους «κιτρινόμαυρους».

Προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας, τα κριτήρια ισοβαθμίας δεν χρειάστηκαν. Η ΑΕΚ βρίσκεται μόνη-πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Stoiximan Super League, στο +1 από τον ΠΑΟΚ, στο +3 από τον Παναθηναϊκό και στο +4 από τον Ολυμπιακό.

Και απέναντι στον Άρη, εκτός από τους τρεις βαθμούς, «παίζει» και την απόρριψη ενός σεναρίου, το οποίο πέρυσι παραλίγο να της στερήσει το πρωτάθλημα!

Στη σεζόν 2022/23, η ΑΕΚ ηττήθηκε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, για πρώτη φορά στην OPAP Arena. Εκείνο το 1-3 απέναντι στον Ολυμπιακό, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επίπονο.

 

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα δεν τερμάτισε ως πρώτο στην κανονική διάρκεια και αντιθέτως, το έπραξε ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η «Ένωση» ξεκίνησε τα Play Offs ούσα στο -2 από την κορυφή, διαφορά την οποία κάλυψε στη 2η αγωνιστική τους, μετά το 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Βόλο στη Λεωφόρο, και την εκτός έδρας νίκη της, μέσα στην Τούμπα, επί του ΠΑΟΚ. Κι όμως, ενώ είχε καλύτερη επίθεση και διαφορά τερμάτων, δεν ήταν πρώτη, εξαιτίας του... τρίτου τη τάξει κριτηρίου!



Αρχικά, στα μεταξύ τους ματς, είχαν από μία νίκη και δύο ισοπαλίες: ο Παναθηναϊκός με 2-1 στη Λεωφόρο, η ΑΕΚ με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, και δύο «λευκές» ισοπαλίες.

Δεύτερο κριτήριο, ήταν το σύνολο τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. Εκεί όπου πάλι ήταν στα... ίσα, με δύο γκολ υπέρ και δύο κατά.

Έστω κι αν όλα θα μπορούσαν να είναι τελείως διαφορετικά, εφόσον ο Λιβάι Γκαρσία είχε ευστοχήσει στο πέναλτι που εκτέλεσε στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην OPAP Arena, στο 90+10'!

 
Και τρίτο κριτήριο, το οποίο κρατούσε τον Παναθηναϊκό πρώτο τελικά, ήταν το γεγονός πως τερμάτισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στην κανονική διάρκεια! Και χρειάστηκε να φτάσουν τα Play Offs στην προτελευταία αγωνιστική τους, με την ήττα των «πρασίνων» από τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για να τους προσπεράσουν οι «κιτρινόμαυροι».

Ένα «παραθυράκι» το οποίο θέλει να... κλείσει η ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, για να έχει το «κεφάλι» της ήσυχο.

Γιατί όσον αφορά τα γκολ υπέρ κατά, έχοντας από μία νίκη και μία ισοπαλία, απέναντι σε κάθε διεκδικητή, τα πάντα θα βρίσκονται στα δικά της πόδια και ως προς τα δύο πρώτα κριτήρια: αυτό της συγκομιδής βαθμών και της διαφοράς των γκολ στα μεταξύ τους ματς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0