Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Τα «φαντάσματα» των Κλοπ και Ντι Ματέο, ξανά μπροστά της! (video)

Μπάγερν Μονάχου: Τα «φαντάσματα» των Κλοπ και Ντι Ματέο, ξανά μπροστά της! (video)

Το Κύπελλο «πέταξε», το πρωτάθλημα απομακρύνεται και στο Champions League, είναι μία... σπρωξιά μακριά από τον αποκλεισμό. Όλα στραβά κι ανάποδα, την οδηγούν στην πιο άγονη σεζόν της πρόσφατης ιστορίας της.

Αν υπάρχει μια ομάδα που να είναι συνεπής με τη συνεχή κατάκτηση τίτλων και την απόλυτη υπεροχή στο εγχώριο πρωτάθλημα της χώρας της, τότε αυτή δεν είναι άλλη από την Μπάγερν Μονάχου. Κι όμως, φέτος, κάτι φαίνεται να μη λειτουργεί και τόσο σωστά στις τάξεις της.

Η νίκη της Λάτσιο κόντρα στους Βαυαρούς το βράδυ της Τετάρτης στο Ολίμπικο (14/02, 1-0) συνοδεύτηκε από μία κακή αγωνιστική εικόνα για την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

 

Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο απόλυτο «μηδέν» των σουτ εντός εστίας, με έναν… εξαφανισμένο από το γήπεδο Χάρι Κέιν. Μάλιστα, η τελευταία φορά που της συνέβη αυτό ήταν πριν από πέντε χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2019 κόντρα στη Λίβερπουλ, στην ίδια φάση του θεσμού.

Άλλο ένα αρνητικό «ρεκόρ» που προέκυψε από την ήττα της στη Ρώμη, είναι το γεγονός ότι έχασαν το πρώτο παιχνίδι των «16» για πρώτη φορά εδώ και 11 σεζόν. Αν μη τι άλλο, τα πράγματα δείχνουν να μην πηγαίνουν καλά στο «στρατόπεδο» του συλλόγου, με τον Τούχελ να βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση.  

Και πώς να μην είναι άλλωστε. Μεσούσης της σεζόν και η Μπάγερν βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα υπαρκτό σενάριο, «εφιάλτη» για κάθε φίλο της: να μην κατακτήσει ούτε έναν τίτλο μέσα στη χρονιά! Κάτι που επίσης έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια και, πιο συγκεκριμένα, από τη σεζόν 2011/2012.

Τότε, ήταν οι Μπορούσια Ντόρτμουντ και Τσέλσι των Γιούργκεν Κλοπ και Ρομπέρτο Ντι Ματέο, αντίστοιχα, που της «χάλασαν» τα πλάνα. Οι Βεστφαλοί κατέκτησαν τότε το πρωτάθλημα με διαφορά οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Μπάγερν και την συνέτριψαν με 5-2 στον τελικό του Κυπέλλου. Ένα νταμπλ που… πλήρωσαν έναν χρόνο μετά στον τελικό του Champions League.

Το «πάρτι» μέσα στην Allianz Arena είχε φροντίσει να καταστρέψει για τα καλά ο Ντι Ματέο και ο Ντιντιέ Ντρογμπά, σε εκείνον τον αλησμόνητο τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, στερώντας από τους Βαυαρούς την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης μέσα στο σπίτι τους.

Τον περασμένο Αύγουστο ηττήθηκε από τη Λειψία με το «βαρύ» 0-3 για το Σούπερ Καπ Γερμανίας, ενώ αρχές Νοέμβρη είδε την Ζααρμπίρκεν της τρίτης κατηγορίας να την υποχρεώνει σε έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό από το Κύπελλο.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, η Μπάγερν δεν μοιάζει να είναι κυρίαρχη, όπως την είχαμε συνηθίσει. Και, όχι μόνο, επειδή φέτος έχει βρεθεί μπροστά της η εξαιρετική Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά η ίδια η ομάδα δεν εντυπωσιάζει ούτε και πείθει αγωνιστικά, με τις νίκες της στα τελευταία παιχνίδια να έρχονται με αρκετή δυσκολία και άγχος.

Στην πρόσφατη αναμέτρηση με το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο (10/02, 3-0), οι Βαυαροί έχασαν στο ντέρμπι κορυφής με τα χέρια κατεβασμένα, καθώς στο γήπεδο έπαιζε ξεκάθαρα μία ομάδα. Πλέον, είναι στο μείον πέντε από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν που, για την ώρα, μοιάζει ασταμάτητη και απειλεί να ρίξει από το «θρόνο» της την μόνιμη πρωταθλήτρια εδώ και 11 χρόνια!


Η Μπάγερν καλείται να βρει αντίδραση, αρχής γενομένης από το ματς με την Μπόχουμ για την 22η αγωνιστική της Bundesliga (18/02, 18:30). Σχεδόν επιβεβλημένη μοιάζει και η ανατροπή τους εις βάρους της σκορ κόντρα στη Λάτσιο τον Μάρτιο, για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

Η θέση του Τόμας Τούχελ «τρίζει» πλέον ανησυχητικά. Η χθεσινοβραδινή (14/02) ήταν η 10η ήττα του σε 43 ματς από την περασμένη άνοιξη που ανέλαβε το σύλλογο, με τον προκάτοχό του, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, να μετρά τον ίδιο αριθμό σε 84 αναμετρήσεις.


Μένει να δούμε στη συνέχεια εάν η Μπάγερν Μονάχου θα βρει τις λύσεις που ψάχνει μέσα στο γήπεδο και θα γυρίσει τις εις βάρος της καταστάσεις σε Γερμανία και Ευρώπη. Διαφορετικά, θα κινδυνέψει να μείνει χωρίς τίτλο για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια. Εξελίξεων… συνέχεια!

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0