Football Talk

Έφυγε από την ζωή ο πρώτος σκόρερ της Φιορεντίνα, Κουρτ Χάμριν!

Έφυγε από την ζωή ο πρώτος σκόρερ της Φιορεντίνα, Κουρτ Χάμριν!

Φτωχότερο θα είναι από εδώ και στο εξής το σουηδικό ποδόσφαιρο, αφού στις 4 Φεβρουαρίου του 2024 ο «θρύλος» Κουρτ Χάμριν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Κουρτ Χάμριν ή αλλιώς «Little bird» έφυγε την Κυριακή (04/02) από την ζωή στα 89 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Σουηδίας.

Ο Χάμριν είχε διαπρέψει με την εθνική ομάδα της χώρας του καταφέρνοντας να την φτάσει μέχρι και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958, όπου και ηττήθηκε από την Βραζιλία του Πελέ.

«Ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του σουηδικού ποδοσφαίρου έφυγε από κοντά μας. Αναπαύσου εν ειρήνη Κουρτ Χάμριν», ανέφερε η Σουηδική ομοσπονδία.

«Ήταν ένας θρύλος τόσο στην ΑΙΚ όσο και στη Φιορεντίνα για τις προσπάθειές του στους συλλόγους. Σε ευχαριστούμε Κουρτ για όλες τις μπλε και κίτρινες αναμνήσεις που έχεις συμμετάσχει για τόσους πολλούς, αναπαύσου εν ειρήνη.»

 

Ο ταχύτατος δεξιοτέχνης πέρασε οκτώ σεζόν αγωνιζόμενος στη Φιορεντίνα, την οποία και βοήθησε να κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961, το μοναδικό της σημαντικό ευρωπαϊκό τρόπαιο, ενώ αποτελεί και τον κορυφαίο σκόρερ του συλλόγου με 208 γκολ.

«Ο Πρόεδρος Κομισό, η οικογένειά του, η διοίκηση και όλη η Φιορεντίνα συμμερίζονται τον πόνο της οικογένειας και ολόκληρου του κόσμου του ποδοσφαίρου για τον θάνατο του Κουρτ Χάμριν, θρύλου του ποδοσφαίρου και της Φιορεντίνα, της οποίας κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ με τα μωβ», ανέφερε η ομάδα σε ανάρτησή της.

Ο Χάμριν πέρασε και από τις Γιουβέντους, Πάντοβα, Μίλαν και Νάπολι κατά την μακρά του πορεία στην Serie A και είναι ένατος στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών του ιταλικού πρωταθλήματος με 190 τέρματα.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που είχε πάρει με δύο διαφορετικές ομάδες κάποιο κύπελλο Ευρώπης, όταν κατέκτησε και με τη Μίλαν το Κύπελλο Κυπελλούχων, σκοράροντας και τα δύο γκολ με το Αμβούργο στον τελικό του 1968 (2-0).

φωτοκε.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0