Football Talk

Bundesliga: Επιστροφή στις νίκες για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, «ενεργή» στην καταδίωξη η Μπάγερν Μονάχου με ανατροπή!

Bundesliga: Επιστροφή στις νίκες για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, «ενεργή» στην καταδίωξη η Μπάγερν Μονάχου με ανατροπή!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέστρεψε στις νίκες και έφυγε με τρεις πολύτιμους βαθμούς από την έδρα της Ντάρμσταντ (0-2) με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νέιθαν Τέλα. Αγχώθηκε, αλλά πήρε τη νίκη η Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Γκλάντμπαχ (3-1), συνεχίζοντας να καταδιώκει την πρωτοπόρο ΛεβερκούζενΜεγάλη νίκη και για τη Στουτγκάρδη που ανέβηκε στην 3η θέση.

Η 20η αγωνιστική της Bundesliga είδε τις δύο διεκδικήτριες, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου, να ξεπερνάνε τα εμπόδια των Ντάρμσταντ και Γκλάντμπαχ, αντίστοιχα. «Ήρωας» για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ο Τέλα που πέτυχε δύο γκολ, ιστορικός Χάρι Κέιν που έφτασε τα 24 γκολ στην πρώτη του σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ντάρμσταντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0 – 2

Η Λεβερκούζεν έψαχνε ακόμη μία νίκη που θα την διατηρούσε στην κορυφή της Bundesliga και τη βρήκε απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος. Δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά έκαμψε την αντίσταση της άμυνας της Ντάρμσταντ στο 33ο λεπτό, όταν ο Τέλα πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από την άψογη σέντρα του Γκριμάλντο, και με ωραία κεφαλιά από κοντά έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Ο Τέλα «χτύπησε» ξανά για τις «ασπιρίνες» με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, απλοποιώντας την κατάσταση για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο. Ανέβηκε από την άμυνα, πάτησε περιοχή και με ένα δυνατό, ευθύβολο σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σλούχεν.

Στο συν δύο η Λεβερκούζεν από τη Μπάγερν με 52 βαθμούς, ενώ η Ντάρμσταντ παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 11.

Μπάγερν Μονάχου – Γκλάντμπαχ – 1

Η Μπάγερν μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι, πίεζε από νωρίς, αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στον αντίποδα, μάλιστα, η Γκλάντμπαχ ήταν αυτή που σκόραρε με τον Ελβέντι στο 35’, «σοκάροντας» τους Βαυαρούς. Ο Πάβλοβιτς έδωσε τη λύση ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του Τόμας Τούχελ με πλασέ από πλάγια θέση, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια.

Η Μπάγερν πίεσε και έκανε την ανατροπή με τον συνήθη ύποπτο, τον Χάρι Κέιν, που εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Νίκολας και έστειλε τη μπάλα στο άδειο τέρμα με κεφαλιά. Με αυτόν τον τρόπο, έφτασε τα 24 γκολ σε 19 αναμετρήσεις, όσα είχε πετύχει και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τη σεζόν 2020/2021.

Το τελικό 3-1 έκανε στο 86’ ο Ματίας Ντε Λιχτ, σκοράροντας με δυνατή κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Φράιμπουργκ – Στουτγκάρδη 1 – 3

Η Στουτγκάρδη φιγουράρει πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας, μετά το νικηφόρο πέρασμά της από την έδρα της Φράιμπουργκ. Προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ουντάβ και λίγο αργότερα έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Φούλριχ. Οι γηπεδούχοι έμειναν μάλιστα με 10 παίκτες μετά την απευθείας κόκκινη στον Ρολ, ωστόσο μείωσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Κούμπλερ που εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Νούμπελ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και τρίτο γκολ με πανέμορφο σκάψιμο της μπάλας από τον Μίτελσταντ στο 74’, «σφραγίζοντας» τη νίκη.

Μάιντς – Βέρντερ Βρέμης 0 – 1

Η Βέρντερ πήρε νωρίς προβάδισμα με τον Ντουκς στο 2’, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Μάιντς. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ και παρέμειναν με 11 βαθμούς στην προτελευταία θέση. Τρίτη σερί νίκη για τη Βέρντερ που με 26 βαθμούς «σκαρφάλωσε» στην 8η θέση.

Μπόχουμ – Άουγκσμπουργκ 1 – 1

Σε μια αναμέτρηση με ελάχιστες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η Μπόχουμ έκανε το 1-0 στο 33’, με τον Μπροσίνσκι να πιάνει ένα πανέμορφο ψαλιδάκι στο ύψος της μικρής περιοχής. Η Άουγκσμπουργκ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις με εύστοχο πέναλτι του Ντεμίροβιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αναμετρήσεων του Σαββάτου (03/02) για την 20η αγωνιστική της Bundesliga:

Ντάρμσταντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0 – 2

Μπάγερν Μονάχου – Γκλάντμπαχ 3 – 1

Φράιμπουργκ – Στουτγκάρδη 1 – 3

Μάιντς – Βέρντερ Βρέμης 0 – 1

Μπόχουμ – Άουγκσμπουργκ 1 – 1

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0