Football Talk

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 4-2: Επικό παιχνίδι, στο +5 οι «κόκκινοι» από Σίτι και Άρσεναλ!

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 4-2: Επικό παιχνίδι, στο +5 οι «κόκκινοι» από Σίτι και Άρσεναλ!

Μία πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Λίβερπουλ επί της Νιούκαστλ, στο φινάλε της 20ης αγωνιστικής της Premier League με 4-2. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Μοχάμεντ Σαλάχ, εκπληκτικός ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Μαρτίν Ντουμπράβκα.

Ο Νούνιες στο 12ο λεπτό είδε τον Ντουμπράβκα να πέφτει ταχύτατα δεξιά για να βγάλει το μονοκόματο πλασέ του, ενώ, στο 22' ο πορτιέρε της Νιούκαστλ απέκρουσε την εκτέλεση του πέναλτι από τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος πλέον έχει απωλέσει τα 4 από τα 10 πιο πρόσφατα χτυπήματα. Λίγο προτού στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα, ο Λουίς Ντίας την είχε στείλει στο βάθος της εστίας, αλλά υπήρχε οφσάιντ στον Νούνιες που είχε γίνει ο αρχικός αποδέκτης της κάθετης του Τζόουνς.

Η άμυνα της ομάδας του Χάου άρχισε ν' ανεβαίνει κάπως πιο ψηλά και αυτό βοήθησε γενικότερα το παιχνίδι, όχι απλά τη Λίβερπουλ που πάσχιζε για να βρει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα και θα της έδιωχνε τον εκνευρισμό. Ο Νταν Μπερν με κεφαλιά – ψαράκι σκόραρε, αλλά ισοφάρισε στα ακυρωθέντα τέρματα λόγω οφσάιντ που εντοπίστηκε στον Ίσακ στην αρχή της φάσης, ενώ, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ λίγο πριν το ημίχρονο πήγε να βάλει ίσως το γκολ της σεζόν.

Από πλάγια δεξιά και με μια επαφή έβαλε τέτοια φάλτσα που η μπάλα σταμάτησε στο απέναντι κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Οι «κόκκινοι», με τον ρυθμό πλέον να έχει ανέβει ακόμα πιο πολύ, έμειναν να παραπονιούνται στον Τέιλορ για κάρτα στον Ζοέλιντον που... ξεχάστηκε στο 39' και η σύγχυση μόνο καλό δεν έκανε στους παίκτες του Κλοπ. Η 15λεπτη ανάπαυλα ανασυγκρότησε τους γηπεδούχους που κατάφεραν στο 49ο λεπτό να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα. Η Λίβερπουλ ξεδιπλώθηκε ωραία, ο Ντίας από αριστερά πέρασε τη μπάλα δεξιά στον Νούνιες που απλά «σέρβιρε» για το 150ο γκολ του Σαλάχ με τη φανέλα της Λίβερπουλ για το 1-0. Οι «κόκκινοι» θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το ματς άμεσα, αλλά ο Ντουμπράβκα ήταν αποφασισμένος.

Απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Ντάργουιν, το δυνατό διαγώνιο σουτ του Ουρουγουανού από δεξιά, ενώ, φρόντισε να μην αιφνιδιαστεί και σε μια έξυπνη προσπάθεια του Σαλάχ την οποία ο Νούνιες άφησε να περάσει από τα πόδια του. Κι αφού ο πορτιέρε της Νιούκαστλ κρατούσε την ομάδα του όρθια, οι συμπαίκτες του άκουσαν. Και ο Γκόρντον στο 54' απέφυγε διπλό μαρκάρισμα, έκανε την κάθετη στον Ίσακ και αυτός με δεξί πλασέ ισοφάρισε σε 1-1!

Η ομάδα του Κλοπ είχε ξεπεράσει τις 20 τελικές, μοχθούσε για να βρει τον τρόπο να πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς του 2024, η βροχή συνέχισε να πέφτει με καταρρακτώδη ρυθμό και πέρασαν στο παιχνίδι οι Χράβενμπερχ, Ζότα και Χάκπο. Ο Πορτογάλος από τους προαναφερθέντες στο 74' έπειτα από πανέξυπνη κάθετη του Σαλάχ, είχε την οξυδέρκεια να γυρίσει αμέσως και να επιτρέψει στον Τζόουνς να σκοράρει σε κενή εστία για το 2-1! Κι αφού πλέον το άγχος έφυγε, ο Σαλάχ με εξωτερικό φάλτσο «σέρβιρε» για τον Χάκπο και το 3-1 στο 78' της αναμέτρησης!

Προσωρινά η Νιούκαστλ έδειχνε να ξαναμπαίνει σε κουβέντα για τη διεκδίκηση αποτελέσματος όταν ο Μπότμαν με δυνατή κεφαλιά στο 81' μείωσε σε 3-2 για τους φιλοξενούμενους, όμως, ο Ζότα έφυγε ολομόναχος στο 85', κέρδισε το πέναλτι από τον Ντουμπράβκα και ο Μο Σαλάχ έγραψε το τελικό 4-2 από την άσπρη βούλα για να πανηγυρίσει ξανά με τον νέο, iconic τρόπο του!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0