Football Talk

Ούτε Τσιμίκας, ούτε Μαυροπάνος: Ακριβότερος Έλληνας και με... διάφορα είναι άλλος! (video)

Ούτε Τσιμίκας, ούτε Μαυροπάνος: Ακριβότερος Έλληνας και με... διάφορα είναι άλλος! (video)

Με τέτοια σεζόν, πώς θα μπορούσε να μην στοιχίζει… χρυσάφι; Η τελευταία ενημέρωση του Transfermarkt, «εκτόξευσε» την αξία ενός Έλληνα διεθνή και όχι, δεν πρόκειται για τους Τσιμίκα - Μαυρόπανο! Βέβαια, μπορεί να είναι ο ακριβότερος αυτή τη στιγμή, αλλά στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί ακόμα δύο, που κάποια στιγμή στην καριέρα τους, ξεπέρασαν το συγκεκριμένο ποσό!

Ασταμάτητος. Οδοστρωτήρας. Μοναδικός. Ο Βαγγέλης Παυλίδης διανύει μακράν την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Η Άλκμααρ απολαμβάνει στο έπακρο τον «διαστημικό» Έλληνα επιθετικό. Είναι πρώτος σκόρερ στην Eredivisie, ισοβαθμώντας με τον Χιμένεθ της Φέγενορντ, στα 18 τέρματα.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έχει βρει δίχτυα σε 21 διαφορετικές περιπτώσεις, στις 25 εμφανίσεις που έχει με την ολλανδική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις! 21 γκολ και είναι μόλις… Δεκέμβριος!

Ο Παυλίδης είδε την αξία του να… εκτοξεύεται! Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς βέβαια, με τέτοιους αριθμούς. Έπειτα από την τελευταία ενημέρωση του Transfermarkt, ο 25χρονος επιθετικός αποτελεί, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τον ακριβότερο -χρηματιστηριακά- Έλληνα ποδοσφαιριστή, φτάνοντας τα 25 εκατομμύρια ευρώ!

Ανέβηκε έτσι, κατά πέντε εκατομμύρια, συγκριτικά με το τελευταίο update, με τον Κώστα Τσιμίκα να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης λίστας, με 18. Τρίτος είναι ακόμα ένας παίκτης που αγωνίζεται στην Premier League. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, του οποίου η αξία φτάνει στα 15 εκατομμύρια.

Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παυλίδης δεν είναι ο πιο… τσουχτερός Έλληνας που έχει εμφανιστεί στο πέρασμα των ετών. Δύο έτεροι διεθνείς, έχουν καταφέρει να φτάσουν, σε ένα σημείο της καριέρας τους, σε ακόμα πιο «ψηλές», οικονομικές κορυφές!

Την πρωτιά και μάλιστα με σημαντική διαφορά, διατηρεί ο Κώστας Μανωλάς. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, όταν ακόμα φορούσε τη φανέλα της Ρόμα, είχε δει την αξία του να ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη του επιθετικού της Άλκμααρ.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19, ο Μανωλάς «άγγιξε», σύμφωνα με το Transfermarkt, τα 45 εκατομμύρια ευρώ! Αποφέροντας εν τέλει στους «τζιαλορόσι» 36 εκατομμύρια, όταν τον παραχώρησαν στη Νάπολι, το καλοκαίρι που ακολούθησε.

μανωλας.jpg

Έπειτα, είναι ένας άλλος κεντρικός αμυντικός. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έζησε τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του στη Ντόρτμουντ. Δεν είναι διόλου τυχαίο, πως στους Βεστφαλούς έφτασε να κοστίζει πιο ακριβά από ποτέ.

Στα μέσα, αλλά και στο φινάλε του 2016-17, είδε την αξία του να φτάνει στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, εάν αναλογιστούμε πως ήταν ένα από τα βασικά «γρανάζια» στην άμυνα της γερμανικής ομάδας.

σωκ.jpg

Η κορυφή του Μανωλά μοιάζει πως θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια, προκειμένου να καταρριφθεί. Παρ’ όλα αυτά, εάν οι εμφανίσεις του Βαγγέλη Παυλίδη συνεχίσουν να κυμαίνονται σε αυτό το επίπεδο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0