Football Talk

Κι όμως, θα πάρει άλλος το Europa League: Εκτός Ευρώπης η Σεβίλλη, σβηστό «Χ» για Άρσεναλ και Αϊντχόφεν! (video)

Κι όμως, θα πάρει άλλος το Europa League: Εκτός Ευρώπης η Σεβίλλη, σβηστό «Χ» για Άρσεναλ και Αϊντχόφεν! (video)
Εκτός της... διοργάνωσής της έμεινε η Σεβίλλη, που ηττήθηκε με 2-1 από την Λανς και αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μοιρασιά για Αϊντχόφεν και Άρσεναλ, στο άλλο ματς του ομίλου.

Η Σεβίλλη κυνήγησε την πρόκριση στη Γαλλία, αλλά η Λανς πήρε τη μεγάλη νίκη και συνεχίζει στο Europa League.

 

Οι Ισπανοί κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων ήταν καλά οργανωμένη.

Μάλιστα, η γαλλική ομάδα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 63ο λεπτό, από την λευκή βούλα. Ο Μεδίνα ανατράπηκε και ο Φρανκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους της ομάδας του στα… ουράνια.

Η Σεβίλλη απάντησε με το ίδιο «νόμισμα», αλλά με περισσότερη «περιπέτεια». Ο Σαμπά απέκρουσε το πέναλτι του Σέρχιο Ράμος, όμως ο VAR υπέδειξε να επαναληφθεί η εκτέλεση. Εκεί, ο αμυντικός της Σεβίλλης έδειξε την εμπειρία του, και με εκτέλεση «πανένκα», έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Επίσης, έσπασε ένα... ιδιαίτερο ρεκόρ, καθώς έγινε ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του θεσμού.

Οι Σεβιγιάνοι ανέβασαν τις γραμμές τους, κυνηγώντας το γκολ που θα τους έστελνε στη… διοργάνωσή τους, και η Λανς το εκμεταλλεύτηκε, «τελειώνοντας» το ματς στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φουλζινί.


Μοιρασιά για Αϊντχόφεν και Άρσεναλ

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ στο πρώτο μέρος, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες. Αρχικά, με τη διπλή των Φαν Άνχολτ και Πέπι, που αστόχησαν από τη μικρή περιοχή, και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Βέρτεσεν, που σταμάτησε στο δοκάρι του Ράμσντείλ.

Ωστόσο, οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Νέλσον έδωσε στον Ενκέτια, και αυτός με ωραίο χαμηλό σουτ εντός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη γωνία για το 0-1 (42’).

Η Αιντχόφεν απάντησε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 50ο λεπτό, ο Φέρτεσεν βρέθηκε σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, και με… άπιαστο φαλτσαριστό πλασέ ισοφάρισε για τους Ολλανδούς.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0