Football Talk

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 1-0: Της «έσπασε» το αήττητο, μεγάλη συζήτηση για το γκολ του Γκόρντον! (video)

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 1-0: Της «έσπασε» το αήττητο, μεγάλη συζήτηση για το γκολ του Γκόρντον! (video)

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, με τρομερή ένταση και φοβερά νεύρα, η Νιούκαστλ επικράτησε με 1-0 της Άρσεναλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στη σεζόν. Ο Γκόρντον το γκολ νίκης, τεράστια συζήτηση για το αν θα έπρεπε να μετρήσει από τον VAR, μετά το σπρώξιμο του Ζοέλιντον στον Γκάμπριελ.

Επρόκειτο δεδομένα για ένα από τα πιο σκληρά παιχνίδια της φετινής Premier League. Απίστευτη ένταση, φοβερό πάθος και από τις δύο ομάδες, μία Νιούκαστλ αποφασισμένη να πάρει «εκδίκηση» για το περσινό 2-0 της Άρσεναλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», και οι Λονδρέζοι του Μικέλ Αρτέτα που ήθελαν να υπερασπιστούν το αήττητο σερί τους.

Ένα από τα δύο πράγματα έμοιαζε πως θα γινόταν, με το πρώτο ημίχρονο να αναλώνεται σε απίθανες μονομαχίες και πολλές διαμάχες μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με αφορμή σκληρά μαρκαρίσματα.

Ο Κάι Χάβερτς ξεσήκωσε το κοινό των γηπεδούχων για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Νταν Μπερν, ο Μπρούνο Γκιμαράες θα μπορούσε να έχει αποβληθεί για φάουλ στον Ζορζίνιο, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, δίχως να έχουμε τη μεγάλη φάση στο ματς.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Άρσεναλ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, ήταν αυτή που απείλησε με κεφαλιά του Ντέκλαν Ράις στο 66’, αλλά η Νιούκαστλ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, τρία λεπτά μετά.

Σε μία πολύ περίεργη φάση, η οποία ξεκίνησε από τον Τζο Γουίλοκ και κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ράγια να έχει χάσει την πορεία της μπάλας, ο Γκάμπριελ έπεσε κάτω από σπρώξιμο του Ζοέλιντον και ο Γκόρντον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η εν λόγω στιγμή εξετάστηκε πολύ, αλλά δεν δόθηκε κάτι, με το γκολ να μετρά κανονικά και την Άρσεναλ να έχει φοβερά παράπονα από τη διαιτησία.

Από εκεί και πέρα, οι Λονδρέζοι κυριάρχησαν, πίεσαν πολύ, απείλησαν με τον Τροσάρ, αλλά δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, ούτε στο «έξτρα» χρόνο. Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Άρσεναλ ηττήθηκε για πρώτη φορά στην Premier League και οι «καρακάξες» συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0