Football Talk

Φαν’τ Σχιπ: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα σε λατρεύουν ή θα σε μισούν θανάσιμα»

Φαν’τ Σχιπ: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα σε λατρεύουν ή θα σε μισούν θανάσιμα»

Ο πρώην ομοσπονδιακός της Εθνικής μας ομάδας, Τζον Φαν’τ Σχιπ, μοιράστηκε στα ολλανδικά media τις εντυπώσεις του από τη χώρα μας, μίλησε για τη σοβαρή ασθένεια της γυναίκας του, αλλά και τη δυναμική των ομάδων μέσα στην ΕΠΟ.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ μίλησε στο ολλανδικό Volksrant.nl για την θητεία του στην Ελλάδα και στον πάγκο της Εθνικής μας και έθιξε πράγματα που θυμάται, δίνοντας παράλληλα και την δική του διάσταση στα ζητήματα της χώρας μας.

Αναλυτικά, τα όσα ανέφερε:

Το συμπέρασμά του για την Ελλάδα: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα λατρεύουν ή θα σε μισούν θανάσιμα. Ο κόσμος είχε ενθουσιασμό για την αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας και τα καλά παιχνίδια. Η Ολλανδία θα πρέπει να προσέξει την Ελλάδα και επειδή δεν πηγαίνει καλά».

Τις συνθήκες: «Μέναμε στην παραλιακή. Η Ομοσπονδία είχε ένα γραφείο σε κεντρικό σημείο όμως δεν είχαμε χώρο για συναντήσεις, για meetings εκεί. Κάναμε συζητήσεις σε διάφορα καφέ και μαγαζιά για φαγητό στην πόλη και κάποιες φορές στο beach bar που πηγαίναμε τακτικά. Πρώτα συζητάγαμε και μετά πηγαίναμε για κολύμπι και για φαγητό. Σούπερ ζωή. Ήταν το θέμα της δουλειάς αλλά εάν το βάλεις στην άκρη ήταν διασκέδαση και απόλαυση. Τον Νοέμβριο του 2021 και μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Παγκόσμιο του Κατάρ έμαθε τη σοβαρή ασθένεια της γυναίκας του. Ένα μεγάλο σοκ για τον ίδιο. Ξεκίνησαν θεραπείες για τη γυναίκα του, που πήγαινε μία εβδομάδα καλά και μία πολύ άσχημα».

Σε σχέση με την Ελλάδα τόνισε ακόμα πως ήθελε να φτιάξει κάτι νέο. Ειδικότερα είπε για:

Το υλικό: «Θέλαμε ένα εξάρι που να παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Το ίδιο και για στόπερ. Βάλαμε τον Χατζηδιάκο από την Άλκμααρ. Δεν τους ξέραμε αλλά θέλαμε να 'χτίσουμε' από την αρχή.

Η ιεραρχία στην ομάδα δεν ήταν καλή (αναφέρεται σε Μανωλά και Σωκράτη). Δεν υπήρχε καλό κλίμα. Η ομάδα ήταν 'χωρισμένη'. Δώσαμε έμφαση σε ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών. Είχαμε παίκτες του έξι και επτά αλλά ως ομάδα μπορούσαμε να πάμε στο οκτώ. Ο Μπακασέτας ήταν ο νέος αρχηγός μας. Είναι ο πιο καλός παίκτης. Ένας πραγματικός ηγέτης. Ένας Φαν Ντερ Φάαρτ. Εμείς είχαμε μία λίστα με παίκτες που είχαμε δει πλάνα τους. Βλέπαμε πλάνα τους για ώρα».

Ο Φαν'τ Σχιπ στη συζήτηση που έγινε αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ολυμπιακού - Άρη αλλά και στον Παναθηναϊκό και τις σχέσεις του μα άλλες ομάδες. Μίλησε και για τους Έλληνες και ξένους διαιτητές στην Ελλάδα.

Το τι του είχε πει ο Μπέος όταν είχε καλέσει τον Δουβίκα: «Όταν επέλεξα τον Δουβίκα και είχα πάει στον Βόλο ο πρόεδρος εκεί ήταν και Δήμαρχος. Μου φώναζε, κόουτς, κόουτς έλα κάτσε μαζί μου. Αρνήθηκα να το κάνω. Είμαι χαρούμενος με μένα που δεν το έκανα και δεν πήγα».

Τη μη επέκταση του συμβολαίου του: «Δεν είχαμε περάσει στην τελική φάση του Παγκοσμίου αλλά είχαμε παίξει καλά με ομάδες όπως η Σουηδία και η Ισπανία. Η ΕΠΟ είχε ζητήσει υπομονή. Οι τοπ ομάδες όπως οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήθελαν να έχουν λόγο. Ο Ολυμπιακός ήταν κατά της ΕΠΟ εξαρχής. Δεν είχαν προσωπικά θέματα με μένα αλλά έπρεπε να το διαχειριστώ. Ήταν μία ομάδα που κυριαρχούσε αγωνιστικά, ήταν πάντα Πρωταθλήτρια και ήταν δυνατή στην Ομοσπονδία.

Όταν εγώ ανέλαβα τη δουλειά υπήρξε η συνεργασία ΠΑΟΚ - ΑΕΚ για πρώτη φορά, μαζί και με τον Παναθηναϊκό. Δεν παίρναμε εισιτήρια για να πάμε σε έναν αγώνα του Ολυμπιακού. Δεν έπαιρνε απαντήσεις η ΕΠΟ στα αιτήματά της. Όταν πήγα εγώ μιλήσαμε με τον Βίντερ μαζί με τον Καρεμπέ. Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι η πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Εάν γινόταν κάτι σωστά όλα θα ήταν ήσυχα.

Επέλεξα να μην μάθω ελληνικά. Εγώ ήθελα να μείνω αλλά δεν ένιωσα μετά τη σιγουριά που ήθελα. Ο Πογιέτ συνέχισε με την ομάδα που είχαμε φτιάξει εμείς».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0