Football Talk

Στόχος η υπέρβαση της πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στη Μασσαλία, με συνταγή Λεωφόρου!

Στόχος η υπέρβαση της πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στη Μασσαλία, με συνταγή Λεωφόρου!

Στόχος τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τη Μαρσέιγ, δεν είναι άλλος πέρα από την πρόκριση στο Champions League. Η ποιότητα και η δύναμη της έδρας, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους Γάλλους, ενώ το 1-0 για το «τριφύλλι» αποτελεί τεράστιο κίνητρο!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Έτοιμος για τη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ είναι ο Παναθηναϊκός, έχοντας στα χέρια του το πολύτιμο προβάδισμα με 1-0 από τον αγώνα στη Λεωφόρο, που του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται και να στοχεύει στην πρόκριση.

Η αποστολή του «τριφυλλιού», αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας για τη Μασσαλία, εκεί όπου η ομάδα ταξιδεύει με σκοπό να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του UEFA Champions League, δηλαδή τα play off. Η αποστολή για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε και άπαντες είναι στη διάθεση του Σέρβου τεχνικού.

Κακά τα ψέμματα, το Βελοντρόμ είναι μια έδρα πολύ δύσκολη, με τους φίλους της ομάδας να δημιουργούν πάντα την κινητήρια δύναμη της Μαρσέιγ, η οποία δεν είναι κρυφό πως έχει στο ρόστερ της ποιοτικές λύσεις και στόχος της φυσικά είναι η είσοδος στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το Σάββατο (12/8), οι Μασσαλοί αντιμετώπισαν την Ρεμς για τις υποχρεώσεις του γαλλικού πρωταθλήματος και δέχτηκαν πρώτοι γκολ στην αναμέτρηση, όμως κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν την νίκη. Ο σέντερ φορ του Μαρσελίνο, Βιτίνια, μπορεί να μην αγωνίστηκε στη Λεωφόρο, όμως στον αγώνα του πρωταθλήματος πήρε τη θέση του Ομπαμεγιάνγκ και έδειξε πως είναι ίσως σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Δεν θα είναι έκπληξη αν τον δούμε να ξεκινάει λοιπόν στη ρεβάνς του δεκαπενταύγουστου με τον Παναθηναϊκό.

Για το «τριφύλλι» τώρα, όλο το βάρος των προπονήσεων έπεσε στο τακτικό κομμάτι και άπαντες γνωρίζουν τόσο την δύσκολη αποστολή που θα κλιθούν να βγάλουν εις πέρας στο Βελοντρόμ, όσο και την σημαντικότητα της εν λόγω αναμέτρησης. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα επρόκειτο να είναι καθοριστικά, αφού οι Γάλλοι θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στην ελληνική ομάδα από νωρίς.

Στο μυαλό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με την αρχική ενδεκάδα που θα εκκινήσει στο παιχνίδι της Μασσαλίας, αφού στην πρώτη μάχη των δύο, οι ποδοσφαιριστές του ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά. Η μόνη πιθανή αλλαγή που μπορεί να δούμε, θα είναι αυτή του Μπερνάρντ στη θέση του Βέρμπιτς, αν και ο Σλοβένος είχε αρκετά σταθερή εικόνα, οπότε είναι το μοναδικό κομμάτι στο οποίο μπορεί να… σκαλίσει το κεφάλι του προπονητής.

Όπως καταλαβαίνετε φυσικά κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Γεντβάι και Βαγιαννίδης πρόκειται να αποτελέσουν την τετράδα της άμυνας, ενώ στο κέντρο οι Πέρεθ, Βιλένα και Τζούριτσιτς δεν πρόκειται να αλλάξουν, με τον Τσέριν να μην είναι σε θέση να πάρει θέση βασικού μέχρι στιγμής. Στο κομμάτι των εξτρέμ θα δούμε τον Μαντσίνι και στα αριστερά τον Βέρμπιτς ή τον Μπερνάρντ. Μπροστά τους σίγουρα θα βρεθεί όμως ο Σπόραρ.

Το «τριφύλλι» για να καταφέρει να… πετάξει έξω από το Champions League τον αντίπαλο της θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, με την Μαρσέιγ να παραμένει το φαβορί για την πρόκριση. Ανασταλτικά θα πρέπει να είναι συγκροτημένο, ενώ η «μυστική» συνταγή εκτελέστηκε στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων και θα πρέπει να αποτελέσει… χάρτη και στη Μασσαλία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0