Football Talk

Κροάτης δημοσιογράφος: «Ο Μιχάλης είναι νεκρός. Όλα τα άλλα είναι ασήμαντα, ντρέπομαι που είμαι Κροάτης»

Κροάτης δημοσιογράφος: «Ο Μιχάλης είναι νεκρός. Όλα τα άλλα είναι ασήμαντα, ντρέπομαι που είμαι Κροάτης»
Ντροπιασμένος δηλώνει ο Κροάτης δημοσιογράφος, Φράνε Βούλας, μετά τα επεισόδια που συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 Ο Φράνε Βούλας, δημοσιογράφος της μεγάλης κροατικής ιστοσελίδας «sportske.jutarnji.hr» δημοσίευσε ένα συγκινητικό άρθρο με αφορμή τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ στα αιματηρά επεισόδια που συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (07/08) από Κροάτες οπαδούς.

Αναλυτικά το άρθρο του Φράνε Βούλας:

Και τώρα τι ακολουθεί; Ποιος νοιάζεται πότε θα παίξουν. Σκότωσαν τον Μιχάλη, πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά…

H σημερινή είναι μία από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του κροατικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Η Ελλάδα είναι τυλιγμένη στα μαύρα και η Κροατία κοκκινίζει από ντροπή, εξαιτίας των «Bad Blue Boys». Πέρσι στο Ντέσινατς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και πολλές φορές γλιτώσαμε στο παρά τρίχα. Εν τέλει ο Χρβόγε Τσύστιτς (ποδοσφαιριστής) έχασε τη ζωή του μετά από σφοδρή σύγκρουση στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα του HΝL. Ήταν ένας συνδυασμός ατυχών συνθηκών και ανεπαρκών υποδομών…

 Ωστόσο αυτή τη φορά αφαιρέθηκε μια ζωή ως αποτέλεσμα προγραμματισμένης βίας. Οι οπαδοί της Ντιναμό δεν βρέθηκαν τυχαία τόσα χιλιόμετρα μακριά από το Ζάγκρεμπ. Μπορεί να μην ήταν απώτερος στόχος τους να δολοφονήσουν κάποιον αλλά η πράξη ανόητης βίας τους, κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Κάτω από τη «δικαιοδοσία» του ποδοσφαίρου, των συλλόγων και των φιλάθλων, ή οποιαδήποτε άλλα νεφελώματα. Ο πάτος του βαρελιού.

Κόλαση... ποδόσφαιρο, όλα. Τι σημασία έχει πλέον το ποδόσφαιρο, η Ντιναμό, η Χάιντουκ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ; Ο άνθρωπος είναι νεκρός. Ένας νέος άνδρας. Όλα έγιναν ασήμαντα μετά από αυτό. Ντρέπομαι που είμαι Κροάτης. Ντρέπομαι ως φίλαθλος, άσχετα που είναι οπαδοί της Ντιναμό και όχι Χάιντουκ. Και ως άντρας είμαι πραγματικά αηδιασμένος.

Οι Έλληνες συνέλαβαν επτά Κροάτες στα σύνορα τη στιγμή που προσπάθησαν να διαφύγουν. Βρήκαν πάνω τους τα μαχαίρια και τα κλομπ τους.

Οι Έλληνες κυκλοφόρησαν επίσης ένα νέο βίντεο από την επίθεση από την Αθήνα και μέσα στο γενικό χάος ακούγονται και οι κραυγές των Κροατών

Και τώρα τι μετά; Αντικαθιστούν όλη την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας που πιάστηκε στον ύπνο παρόλο που τους είχαν ειδοποιήσει για όλα οι συνάδελφοί τους γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι Κροάτες. Είναι αργά, δεν θα αλλάξει τίποτα τώρα.

Πότε θα παιχτεί το ματς; Ποιος νοιάζεται; Σκότωσαν έναν άνθρωπο Η Ντιναμό θα τιμωρηθεί, ίσως και να αποβληθεί από την Ευρώπη; Δεν θα γίνει αυτό αλλά και να γίνει αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι ότι ο άνθρωπος σκοτώθηκε. Λοιπόν, όλοι αντιδρούν, από τους συλλόγους, την Ομοσπονδία, μέχρι την αστυνομία και την Κυβέρνηση... Τώρα όμως όλα αυτά είναι εντελώς άσχετα. Ο Μιχάλης Κατσούρης πέταξε ψηλά, δεν θα ξαναδεί αγώνα της ΑΕΚ, δεν θα κάνει οικογένεια, δεν θα δώσει στη μητέρα του εγγόνια...

Οι ένοχοι, οι δολοφόνοι/δολοφόνοι και οι χούλιγκαν που εκτός από τον Μιχάλη σκότωσαν και το ποδόσφαιρο πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Για αρχή, ας τους πάνε μπροστά σε μια οικογένεια που κλαίει, μια μητέρα που έπαθε καρδιακή προσβολή αφού έχασε τον γιο της. Αφήστε τους να εξηγήσουν μόνο ένα πράγμα. Γιατί; Αλλά όλοι όσοι έχουν παρόμοια νοοτροπία θα πρέπει να κάνουν την ίδια ερώτηση στον εαυτό τους πριν από την επόμενη βλακεία που σκοπεύουν να κάνουν στο όνομα του ποδοσφαίρου».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0