Football Talk

Το πρόβλημα της ρεβάνς για τον Παναθηναϊκό και πώς θα «κλειδώσει» τους ευρωπαϊκούς ομίλους…

Το πρόβλημα της ρεβάνς για τον Παναθηναϊκό και πώς θα «κλειδώσει» τους ευρωπαϊκούς ομίλους…

Έτοιμος να πέσει στη «μάχη» και να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί είναι ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ντνίπρο, με σκοπό να πάρει την πρόκριση και να βρεθεί στο τρίτο προκριματικό παιχνίδι του Champions League.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Φτάσαμε ξανά προ των πυλών. Το δεύτερο παιχνίδι του δεύτερου προκριματικού γύρου στο Champions League, πλησιάζει και οι «πράσινοι» έχοντας το προβάδισμα από το παιχνίδι στο Κόσιτσε με 3-1, διατηρούν και το προβάδισμα για την πρόκριση. Παρόλα αυτά δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο, ούτε έχει κλειδωθεί καμία πρόκριση.

Ναι, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές βάσει της αγωνιστικής εικόνας και την γενικότερης νοοτροπίας, ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ντνίπρο είναι ανώτερος. Είδαμε όμως, πως 10 «νεκρά» αγωνιστικά λεπτά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και να φέρουν αναστάτωση. Τα δύο γκολ διαφορά (3-1) κάνουν το έργο των Ουκρανών, ιδιαίτερα δύσκολο για να καταφέρουν να λαβώσουν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όπως διαπιστώσαμε και μέσα από τις δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού, δεν θεωρεί πως το «τριφύλλι» έχει καταφέρει ακόμα να εξασφαλίσει θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο. Αυτή είναι και η ανωτερότητα που μπορεί να έχει πνευματικά ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει να μπει στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς σιγουριά. Έτσι και θα κάνει μάλιστα, σαν το πρώτο παιχνίδι να είχε λήξει 0-0 και να αναζητεί την πρόκριση από το μηδέν στην κυριολεξία.

Τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι μεμονωμένα, αλλά όχι και τόσο ασήμαντα. Ανασταλτικά ένας προβληματισμός, μετά από κάποιες ανόητες συνεννοήσεις και μερικά επιπόλαια λάθη, υπήρξε. Όλα αυτά με τα δυο βασικά σέντερ μπακ στο χορτάρι, πλέον όμως ο Σένκεφελντ θα λείψει και η κατάσταση του θα επανεκτιμάται διαρκώς. Σίγουρα όμως, ακόμα και την πρόκριση να πάρει το «τριφύλλι», ο Ολλανδός δεν θα βρίσκεται στους αγώνες της επόμενης φάσης των προκριματικών.

Το γεγονός αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα «θέμα», αφού οι μόνοι διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας είναι ο Χόρντουρ Μάγκνουσον και ο Τιν Γεντβάι. Ο νέος αμυντικός του Παναθηναϊκού είχε καλή παρουσία στην Σλοβακία, αλλά η χημεία του με την ομάδα δεν έχει καλλιεργηθεί ακόμη. Από πίσω τους οι στόπερ των «πράσινων» δεν έχουν κάποια… κάλυψη, με μοναδικούς αναπληρωματικούς τον Σιδερά και τον Φικάι. Περίπτωση να αγωνιστεί κάποιος από τους δύο δεν υπάρχει, ενώ σε περίπτωση ανάγκης, κάποια άλλη προσαρμοστική λύση θα βρεθεί. Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως στο σύλλογο ούτως ή αλλιώς η προσθήκη ενός ακόμα ποδοσφαιριστή στη συγκεκριμένη θέση θεωρούταν δεδομένη, όμως τα γεγονότα (ο τραυματισμός) έβαλαν τους αρμόδιους να… βιαστούν και να κινητοποιηθούν με σκοπό την άμεση απόκτηση ενός ακόμη στόπερ, πρώτης γραμμής!

Η ενδεκάδα της Τρίτης (1/8) δεν πρόκειται να διαφέρει, σε σχέση με αυτή του πρώτου αγώνα, με τον Γεντβάι να είναι η μοναδική «υποχρεωτική» αλλαγή. Συνεπώς, ο Μπρινιόλι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, Κώτσιρας και Χουάνκαρ θα βρίσκονται στις θέσεις δεξιά και αριστερά της άμυνας αντίστοιχα, ενώ Μάγκνουσον και Γεντβάι θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής φυσικά ο Ρούμπεν Πέρεθ θα είναι και πάλι ο… ενορχηστρωτής, ενώ θα πλαισιωθεί από τον Βιλένα και τον Τζούριτσιτς. Στο κομμάτι το επιθετικό δεξιά θα είναι ο Παλάσιος, αριστερά ο Μπερνάρντ και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Η κατάσταση επιτάσσει και πάλι σοβαρότητα, καθώς ο Παναθηναϊκός θέλει διακαώς την πρόκριση στους ομίλους μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τόσο στο αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στο οικονομικό. Είναι κατανοητό δηλαδή, πως οι «πράσινοι» δεν θα αφήσουν περιθώρια και θα ψάξουν μόνο τη βελτίωση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0