Football Talk

Παναθηναϊκός – Χάποελ Μπερ Σεβά 1-1: Ο ... καύσωνας τερμάτισε το σερί, με «πράσινο» γκολ – υπόσχεση

Παναθηναϊκός – Χάποελ Μπερ Σεβά 1-1: Ο ... καύσωνας τερμάτισε το σερί, με «πράσινο» γκολ – υπόσχεση

Ο καύσωνας «Κλέων» επηρέασε Παναθηναϊκό και Χάποελ Μπερ Σεβά στη Λεωφόρο, με το «τριφύλλι» να βλέπει το σερί νικών στα φιλικά να λαμβάνει τέλος με το 1-1 κόντρα στους Ισραηλινούς. Η ασίστ του Μλαντένοβιτς και το γκολ του Βέρμπιτς είναι στοιχεία που οι «πράσινοι» θα έχουν ανάγκη τη νέα σεζόν, πάλι έπαιξαν διαφορετικές 11άδες στα δύο ημίχρονα, κέρδισαν χειροκρότημα Ζέκα και... Φικάι, με τον μικρό να εντυπωσιάζει.

Καλά τρεξίματα για ψηλό πρέσινγκ, ο Μλαντένοβιτς να κινείται με σκοπό να δώσει βοήθειες στον Ρούμπεν, αλλά πολλές φορές με τον Ισπανό να δείχνει αρκετά μόνος στο χώρο του κέντρου, ο Παναθηναϊκός είχε τον ρόλο που θέλει ν' αναγράφει η ταυτότητά του. Θέλει να έχει τον έλεγχο, τον είχε και απέναντι στην Χάποελ στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας επί ελληνικού εδάφους, κόντρα σε μια ομάδα που ουσιαστικά έκανε την πρόβα τζενεράλε της, πριν από παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για εγχώρια διοργάνωση και ενόψει των προκριματικών του Europa Conference League.

Τα ανεβάσματα του Κώτσιρα που όσο περνάει ο καιρός φουσκώνει από αυτοπεποίθηση, η ορμή του Σιδερά (που πήρε κίτρινη από το 10ο λεπτό), η φούρια του Παλάσιος από δεξιά και ο τρόπος που προσπαθεί ο Βέρμπιτς να συμβάλλει, ήταν στοιχεία που ξεχώριζαν για τους «πράσινους». Η πρώτη εξαιρετική στιγμή στο ματς ήρθε στο 26' με τον Σπόραρ να πλασάρει αδύναμα και τον Μαρσιάνο ν' αποκρούει με τα πόδια. Η Χάποελ από αριστερά επιχείρησε να φανεί όσο απειλητική ήταν εφικτό, δίχως κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τον Λοντίγκιν στα γκολπόστ.

Ο Μλαντένοβιτς από κάποιο σημείο και μετά σταμάτησε ν' αφήνει το αριστερό άκρο της άμυνας (και αμέσως φρόντισε να φανεί κι από 'κει) και ο Κλεϊνχέισλερ άρχισε να βρίσκεται σε χώρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Ρούμπεν. Στο 30ο λεπτό, ο Μλαντένοβιτς από αριστερά γέμισε πολύ γλυκά και η κεφαλιά του Βέρμπιτς που είχε βρεθεί στην περιοχή έγραψε το 1-0 για το «τριφύλλι». Η αλήθεια είναι πως αμυντικά ορισμένες κάθετες μπάλες των Ισραηλινών που μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνες, δεν αποφεύχθηκαν από την άμυνα του Παναθηναϊκού και αφού μετά το προβάδισμα οι «πράσινοι» έδειξαν να ρίχνουν ρυθμό, η Μπερ Σεβά το εκμεταλλεύτηκε. Πήρε περισσότερες προσπάθειες, πλησίασε στα καρέ και τελικά στο 43' ο Στογιάνοφ με εύκολο πλασέ αμαρκάριστος μετά από γύρισμα που πήρε από αριστερά ισοφάρισε (1-1).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε όλη την ομάδα στο δεύτερο μέρος πλην του Λοντίγκιν και του Σιδερά στο κέντρο της άμυνας και η αλήθεια είναι πως όσοι μπήκαν, έβγαλαν αμέσως διάθεση στο χορτάρι. Ο Ζέκα φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην μεγάλη επιστροφή του στη Λεωφόρο ως παίκτης του Παναθηναϊκού και κινήθηκε αρκετά κοντά με τον Τσόκαϊ, ώστε το κέντρο των «πράσινων» να δείχνει σταθερό. Στο 58' η Μπερ Σεβά κατάφερε να βγει στην πλάτη της άμυνας και ο Λοντίγκιν απέκρουσε το σουτ του Κιμάλα μεγαλώνοντας το κορμί του. Ο Τζούρισιτς μπροστά από τους χαφ έδειξε ξανά ότι έχει την άμεση μεταβίβαση,

Στο 64ο λεπτό και προτού αποχωρήσει, ο Λοντίγκιν έκανε ξανά εξαιρετική επέμβαση με το αριστερό χέρι σε διαγώνιο σουτ προς την εστία του. Φίκαϊ, Τσόκαϊ και Μαντσίνι φάνηκαν λίγο παραπάνω, ο Γερεμέγεφ δεν τροφοδοτήθηκε, είναι η αλήθεια και γενικότερα το δεύτερο μέρος κινήθηκε δίχως ιδιαίτερο ρυθμό. Τρομερή μπαλιά του Γερεμέγεφ στον Τζούρισιτς με λόμπα στο 85', αλλά η προσπάθεια του Σέρβου δεν ολοκληρώθηκε σωστά. Και κάπως έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να έχει ακόμα το φιλικό της επόμενης Τρίτης (18/07) με την Βαγιεκάνο στη Λεωφόρο, πριν τα προκριματικά με την Ντνίπρο. 

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (65' Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46' Βαγιαννίδης), Σιδεράς (65' Κάτρης), Μάγκνουσον (46' Φίκαϊ), Μλαντένοβιτς (46' Χουάνκαρ), Ρούμπεν (Ζέκα), Κλεϊνχέισλερ (Τσόκαϊ), Μπερνάρ (46' Αϊτόρ), Παλάσιος (46' Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46' Τζούρισιτς), Σπόραρ (46' Γερεμέγεφ)

Κώστας Ζάλιαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0