Football Talk

Η βελτίωση της πίεσης από τον Παναθηναϊκό και η… τρομάρα με Σένκεφελντ!

Η βελτίωση της πίεσης από τον Παναθηναϊκό και η… τρομάρα με Σένκεφελντ!

Έμφαση στην πίεση του αντίπαλου επικεντρώθηκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948, ενώ ο τραυματισμός του Μπαρτ Σένκεφελντ έφερε… τρομάρα στο στρατόπεδο των «πράσινων».

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με ασταμάτητο ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό στην Αυστρία και το απόγευμα της Τρίτης (5/7) έδωσε το τέταρτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948. Όπως σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε πως θέλει να δοκιμάσει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στην αποστολή μαζί του και ο χρόνος συμμετοχής των ποδοσφαιριστών μοιράστηκε ξανά.

Οι έντεκα βασικοί παίκτες που ξεκίνησαν την αναμέτρηση ήταν εντελώς διαφορετικοί από αυτούς που ξεκίνησαν στο ματς με την Πετρολούλ με τους: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Φικάι, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Κλέινχεϊσλερ, Μπερνάρντ, Καλοσκάμης, Μαντσίνι και Σπόραρ, να ολοκληρώνουν τις επιλογές του Σέρβου τεχνικού!

Η βελτιωμένη πίεση και ο Κλέινχεϊσλερ

Από τα πρώτα λεπτά ήταν κατανοητή η επιθυμία της ομάδας να πιέσει σε όλο το γήπεδο τον αντίπαλο και έγινε πραγματικότητα. Αυτό που μπορούμε δηλαδή ξεκάθαρα να αντιληφθούμε από την εικόνα μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων αυτών των φιλικών του «τριφυλλιού», είναι πως ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως από την περσινή σεζόν το pressing αποτέλεσε το ατού της ομάδας και κοιτάζει να βελτιώνεται και σε αυτό.

«Ένα χάρισμα αν δεν δουλεύεται, είτε παραμένει στάσιμο, είτε χάνει την αξία του», μου έλεγαν οι παλιότεροι στις παιδικές ηλικίες. Με γνώμονα το… ρητό, ο Σέρβος τεχνικός δεν επαναπαύεται στα χαρίσματα της ομάδας του, αντιθέτως επιμένει να βελτιώνει τους παίκτες του και μάλιστα είδαμε να μπαίνει σε αυτό και ο Τζούριτσιτς, ο οποίος δεν φημιζόταν για τις ανασταλτικές τους λειτουργίες.

Ο παίκτης που ξεχώρισε στο πρώτο μισό στο παραπάνω κομμάτι ήταν όμως ο Κλέινχεϊσλερ. Ο Ούγγρος διεθνής δεν σταμάτησε να «κυνηγάει» τις φάσεις και τους αντιπάλους του, μαζικά με την ομάδα. Επιπλέον μια επιθετική -κάθετη- κίνηση κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, προσπερνώντας αρκετούς αντιπάλους του και κατάφερε να φτάσει μέχρι την περιοχή. Ο χαφ του Παναθηναϊκού από την αρχή της προετοιμασίας ξέρουμε πως δουλεύεται και χρησιμοποιείται στην θέση «8» και όπως φαίνεται, η προσπάθεια αυτή ευδοκιμεί. Εξάλλου και με την εθνική Ουγγαρίας σε αυτή την θέση αγωνίζεται.

Η... μαγεία του Μπερνάρντ και η τρομάρα με Σένκεφελντ!

Το μοναδικό γκολ του φιλικού πέτυχε ο Καλοσκάμης, μετά από μια… μαγική ενέργεια του Μπερνάρντ, ο οποίος έκανε τη δουλειά του νεαρού επιθετικού εύκολη για να σκοράρει. Η αλήθεια είναι πως επιθετικά θα μπορούσε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε και το σκορ παρέμεινε στο 1-0 και το τριφύλλι έκανε την τέταρτη φιλική νίκη του.

Κλείνοντας, σημείο που αξίζει να σταθούμε είναι ο μικρός τραυματισμός του Μπαρτ Σένκεφελντ που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο ημέρες. Ο πρώτος λόγος στο μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή «γυρίζει» γύρω από την θέση του Ολλανδού στόπερ και για την καθυστέρηση της ενίσχυσης αναφερθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ο περισσότερος κόσμος που γνωρίζει για το συγκεκριμένο ζήτημα, όταν είδε τον γεροδεμένο κεντρικό αμυντικό των «πράσινων» να χολένει και να πιάνει τον οπίσθιο μηριαίο του ήρθε μια… τρομάρα

Ο λόγος της τρομάρας είναι φυσικά το αριθμητικό και ποιοτικό κενό που υπάρχει στην θέση των κεντρικών αμυντικών κάνοντας την σκέψη πως «αν τραυματιστεί τι γίνεται;». Αυτός είναι και ο κύριος λόγος πως οι διαδικασίες πρέπει να συντομεύσουν και να αποκτηθεί ένα στόπερ το οποίο θα μπορεί να σταθεί στην ενδεκάδα της ομάδας για κάθε λόγο. Στην εν λόγω κατάσταση το «κακό» είναι πολύ μικρό και ο Μπαρτ θα χρειαστεί σχεδόν 48 ώρες για να επανέλθει και τα… εγκεφαλικά σενάρια έλαβαν τέλος!

Επόμενο φιλικό που θα δώσει ο Παναθηναϊκός θα είναι απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας, του… φίλου Φακούντο Σάντσες, το απόγευμα της Κυριακής (9/7, 19:00) που θα αποτελέσει και το τελευταίο παιχνίδι για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς πριν επιστρέψει στην Αθήνα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0