Football Talk

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-0: «Κόλλησε» όπως ο Παναθηναϊκός και το προβάδισμα τίτλου παρέμεινε... πράσινο! (video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-0: «Κόλλησε» όπως ο Παναθηναϊκός και το προβάδισμα τίτλου παρέμεινε... πράσινο! (video)

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού, έμεινε στο 0-0 (03/05) κόντρα στον Ολυμπιακό στην OPAP Arena και ο πρώτος λόγος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στα... πόδια των «πρασίνων».

Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ έμεινε «ατιμώρητη» από την ΑΕΚ!

Η «Ένωση» κόλλησε στο 0-0 (03/05) στην OPAP Arena κόντρα στον Ολυμπιακό και επιβεβαίωσε πως και μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Super League, το «τριφύλλι» θα παραμείνει πρώτο στη βαθμολογία, καθώς τερμάτισε 1ο στην κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πάθος και ένταση κυριάρχησαν στο ματς. Μεγάλες ευκαιρίες χαμένες από την ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού στο υπόλοιπο ματς.

Ντεμπούτο στις καθυστερήσεις για τον νεαρό Ζίνι, με τη φανέλα της ΑΕΚ.


1ο ημίχρονο

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα «καρέ». Η μπάλα ήταν κυρίως στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα του Ολυμπιακού, δεν άφησε περιθώρια απειλής. Κάπως έτσι, η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, ήταν για τους φιλοξενούμενους.

Ο Μπιέλ βγήκε στην αντεπίθεση στο 21ο λεπτό και κατάφερε να περάσει την μπάλα στον Μπακαμπού. Ο τελευταίος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.


Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήταν άμεση. Ένα λεπτό αργότερα (22'), ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε ελεύθερα μέτρα μπροστά του, ώστε να τρέξει στον «κενό» χώρο. Μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, πλάσαρε, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε την μπάλα σταθερά, αποτρέποντας το γκολ, στη δεύτερη, αλλά και τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

 

2ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, απείλησε πρώτος. Ο Σαμασέκου βρέθηκε σε θέση βολής, στο όριο της μεγάλης περιοχής, σούταρε και ο Αθανασιάδης απομάκρυνε ασταθώς. Ο Μπιέλ πήρε το... ριμπάουντ, αλλά έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ.



Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήταν ξανά άμεση. Ο Σιμάνσκι έκανε τη σέντρα ένα λεπτό μετά (57') την προσπάθεια του Σαμασέκου, ο Γκατσίνοβιτς επιχείρησε να σκοράρει με ένα εντυπωσιακό γυριστό, αλλά ο Τζολάκης έπεσε στη δεξιά γωνιά του και μπλόκαρε.

Στο 69ο λεπτό, μετά από λάθος του Μουκουντί και κεφαλιά-πάσα του Χουάνγκ, ο Μπακαμπού έφυγε στην κόντρα, σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού ο Βίντα έκανε πανέξυπνη κίνηση, για να βγάλει εκτός κανονικής θέσης τον φορ του Ολυμπιακού.

 
Τρία λεπτά πριν να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια (87'), η ΑΕΚ είχε τεράστια ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ. Ο Πάολο Φερνάντες έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, η μπάλα παρέμεινε στη μεγάλη περιοχή μετά τη σέντρα του, «στρώθηκε» στον Λιβάι Γκαρσία που σούταρε, αλλά είδε την προσπάθειά του να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή!

Με τον ίδιο παίκτη, η ΑΕΚ απείλησε και στις καθυστερήσεις. Το σουτ του, όμως, μετά από την ατομική του ενέργεια, δεν ήταν καλό και ο Τζολάκης το μπλόκαρε, για να παραμείνει το 0-0, έως το τέλος της αναμέτρησης.


 

Ο MVP

Ο Ντομαγκόι Βίντα. Σταθερότατος σε όλο το ματς, βγάζει ουσιαστικά... μόνος του οφσάιντ τον Μπακαμπού στο 69', με την εμπειρία του. Αν μετρούσε εκείνο το γκολ, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την ΑΕΚ.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Λιβάι Γκαρσία στο 87', που απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή. Ένα γκολ σε εκείνο το χρονικό σημείο, πιθανότατα θα έκρινε το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81' Ελίασον), Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Γιόνσον (60' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (81' Φερνάντες), Άμραμπατ (90+3' Ζίνι), Τσούμπερ (60' Πινέδα), Γκαρσία.

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Ντόι), Εμβιλά, Σαμασέκου (76' Κασάμι), Χουάνγκ Ινμπόμ (89' Βρουσάι), Φορτούνης, Μπιέλ (64' Μασούρας), Μπακαμπού (76' Ελ Αραμπί).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0