Football Talk

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0: Τα δοκάρια την... φρέναραν και ο πρώτος λόγος για τον τίτλο στο «τριφύλλι»! (video)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0: Τα δοκάρια την... φρέναραν και ο πρώτος λόγος για τον τίτλο στο «τριφύλλι»! (video)
Πάθος, εντάσεις, δοκάρια, αλλά όχι γκολ! Παναθηναϊκός και ΑΕΚ «κόλλησαν» στο 0-0 (30/04) στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής και ο τίτλος παρέμεινε «ορθάνοιχτος» και για τους δύο, όπως και το προβάδισμα των «πρασίνων» στην ισοβαθμία.
Αλληλοεξουδετερώθηκαν, όπως και στην πρεμιέρα των Play Off! Το μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του μίνι-πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ έληξε χωρίς σκορ (30/04, 0-0)! Παρά την ισοπαλία τους ωστόσο, εξασφάλισαν και οι δύο την πρόκρισή στο Champions League

Δύο δοκάρια για την «Ένωση» με τον Στίβεν Τσούμπερ, μεγάλη ευκαιρία με Σπόραρ για τους «πράσινους» στο φινάλε του πρώτου μέρους!

Συνεχίζουν με τους ίδιους βαθμούς και μετά το πέρας της αγωνιστικής οι δύο «μονομάχοι» για τον τίτλο, αφήνοντας τα πάντα... ορθάνοιχτα εν όψει της συνέχειας, με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοπαλίας, καθώς ήταν πρώτος στη βαθμολογία, στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Τρία ματς «φωτιά» ακολουθούν και για τους δύο στα Play Off, που θα κρίνουν τον πρωταθλητή της φετινής σεζόν.

Σημαντικές αλλαγές για την ΑΕΚ στην αρχική ενδεκάδα, λόγω ίωσης που ταλαιπώρησε αρκετούς παίκτες. Παράλληλα, τραυματίστηκε ο Λάζαρος Ρότα κατά τη διάρκεια του ματς και πήγε στο νοσοκομείο, καθώς ζαλιζόταν.


1ο ημίχρονο

Παρά την «καυτή» Λεωφόρο, η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα στο ντέρμπι και λίγο έλειψε να βρει δίχτυα, μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Λιβάι Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας, την «έσπασε» στον Τσούμπερ, που σούταρε, αλλά την είδε να κοντράρει στα σώματα.

Η μπάλα έμεινε «ζωντανή» εντός περιοχής, πήρε ύψος μετά από παρέμβαση του Ελίασον, ο Τσούμπερ επωφελήθηκε και πήρε την κεφαλιά, στέλνοντάς την στο δοκάρι! Ο Μπρινιόλι αποσόβησε τον κίνδυνο, μπλοκάροντας στη συνέχεια.

Η φάση, πάντως, ελέγχεται για οφσάιντ του Λιβάι Γκαρσία στην αρχή της φάσης.

Στο 12ο λεπτό, υπήρξε διακοπή μερικών λεπτών, λόγω σοβαρού τραυματισμού του Ρότα, μετά από χτύπημα του Μπερνάρντ. Ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ, όχι μόνο δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, αλλά πήγε και στο νοσοκομείο, καθώς ζαλιζόταν. Πρόκειται για μία φάση που έφερε αντιδράσεις από πλευράς ΑΕΚ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να «πατούν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δεν είχαν απλώς μία νέα καλή ευκαιρία, αλλά και νέο δοκάρι!

Ο Πινέδα, που αντικατέστησε τον Ρότα, έκανε την ατομική ενέργεια και μετέπειτα τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ του Χατζισαφί στην κίνηση στο 29', πέρασε πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού.

Έξι λεπτά αργότερα (35'), ο Στίβεν Τσούμπερ είδε την προσπάθειά του να σταματά εκ νέου στο αριστερό δοκάρι του Αλμπέρτο Μπρινιόλι!

Ο προωθημένος Μουκουντί βρήκε τον Ελβετό μεσοεπιθετικό, που σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση, αλλά στάθηκε ξανά άτυχος. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης ο Ελίασον πήρε το... ριμπάουντ, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή!

Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο 45ο λεπτό, στην τελευταία σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Μπερνάρντ εκτέλεσε το φάουλ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Σπόραρ ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιώργος Αθανασιάδης απέκρουσε ενστικτωδώς.

2ο ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία και του 2ου ημιχρόνου, ήταν για την ΑΕΚ.

Στο 54ο λεπτό, ο Χατζισαφί έκανε κίνηση σέντερ φορ, «έσπασε» την μπάλα προς τον Τσούμπερ, αλλά ήταν δυνατή και δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί της.

Η «Ένωση» επέμεινε και δύο λεπτά αργότερα (56'), έφτασε ξανά κοντά στο γκολ.

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε τη σέντρα, ο Τσούμπερ πήρε την κεφαλιά, «στρώνοντας» ουσιαστικά την μπάλα στον Γαλανόπουλο, αλλά το σουτ του από το ύψος της μικρής περιοχής, κόντραρε στα σώματα.

Αυτή ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία, ενός ντέρμπι που άφησε τα πάντα... ορθάνοιχτα για τον τίτλο.


Ο MVP

Ο Στίβεν Τσούμπερ. Εκτός από τις δύο μεγαλύτερες φάσεις της ΑΕΚ στο ματς, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Στίβεν Τσούμπερ στο 35', καθώς το πρώτο «ελέγχεται» αν θα μετρούσε, σε περίπτωση που η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα, λόγω πιθανού οφσάιντ. Ένα γκολ σε εκείνο το χρονικό σημείο, σίγουρα θα άλλαζε τα δεδομένα. Θα μπορούσε να είναι και η φάση του Σπόραρ, αλλά ακολούθησε χρονικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Τσέριν (47' Μαντσίνι), Κουρμπέλης (89' Βέρμπιτς), Παλάσιος (72' Τσοκάι), Μπερνάρντ (60' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (59' Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (21' Πινέδα), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (75' Μάνταλος), Γιόνσον (69' Σιμάνσκι), Γκατσίνοβιτς (74' Άμραμπατ), Ελίασον (75' Φερνάντες), Τσούμπερ, Γκαρσία.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0