Football Talk

Bundesliga: Ανατροπή από το ημίχρονο για την Λειψία –Αυτοκτονία για την Ντόρτμουντ στο τέλος του παιχνιδιού, «τιμωρός» της Μπάγερν ο Κράμαριτς

Bundesliga: Ανατροπή από το ημίχρονο για την Λειψία –Αυτοκτονία για την Ντόρτμουντ στο τέλος του παιχνιδιού, «τιμωρός» της Μπάγερν ο Κράμαριτς

Σημαντική ανατροπή για την Λειψία πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου για την 28η αγωνιστική της Bundesliga. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ «κατάφερε» να μην κερδίσει την Στουτγκάρδι σε έναν αγώνα που στο πρώτο ημίχρονο της πήγαιναν όλα «ρολόι». Ο Κράμαριτς «πλήγωσε» την Μπάγερν, ενώ η Μάιντζ έχασε έδαφος στον «αγώνα» που δίνει για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η 28η αγωνιστική της Bundesliga ξεκίνησε και στο πρόγραμμα της «έκρυβε» μερικές εξαιρετικές αναμετρήσεις. Η Ντόρτμουντ έχασε την νίκη μέσα από τα «χέρια» της, με την Στουτγκάρδη να σκοράρει στην τελευταία φάση του παιχνιδιού παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα. Η Μπάγερν βρήκε τοίχο απέναντι στην Χόφενχαίμ του Κράμαριτς. Με ανατροπή ημιχρόνου η Λειψία έκαμψε την αντίσταση της Άουγκσμπουργκ και η Κολωνία έβαλε «εμπόδια» στην μάχη που δίνει η Μάιντζ για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Αλέρ έφτασε κοντά στο γκολ με την ολοκλήρωση του πρώτου 10λεπτου όμως ο Μπρέντλοου έκανε τρομερή απόκρουση με το ένα χέρι για να κρατήσει το 0-0.

Το γκολ όμως ήρθε για τον επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού στο 26ο λεπτό. Ο Μάλεν βρήκε τον αμαρκάριστο Αλέρ μέσα στην περιοχή και ο επιθετικός με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην οροφή των διχτύων.

Μετά από μία εξαιρετική ατομική ενέργεια ο Φιούριχ πάσαρε υπέροχα στον Γκιρασί αλλά ο Γάλλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόμπελ.

Με τρομερό γκολ του Μάλεν από τις παρυφές της μεγάλης περιοχής η Ντόρτμουντ έκανε το 2-0 στο 34’ και πήρε μεγάλο προβάδισμα για την νίκη. Τέταρτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα που σκοράρει ο Ολλανδός.

Ο Μαυροπάνος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά (35’, 39’) και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.  

Ο Μάλεν έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 68’ πέρασε για λίγο άουτ.

Φοβερή εκτέλεση φάουλ του Ρόις στο 77’ σταμάτησε πάνω στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ. Ο Κουλιμπαλί μόλις τέσσερα λεπτά αφού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με ένα εξαιρετικό σλάλομ έφτασε απέναντι στον Κόμπελ και «εκτέλεσε» ιδανικά για το 2-1 στο 78ο λεπτό.

Μετά από ασταθή απόκρουση του Ελβετού τερματοφύλακα ο Βάγκνομαν ήταν σε ετοιμότητα και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 στο 84ο λεπτό σοκάροντας τους Βεστφαλούς.

Ο Τζιοβάνι Ρέινα έγινε ο «ήρωας» του παιχνιδιού και με δικό του γκολ στο 90+3’ έκανε το 3-2.

Η Στουτγκάρδι των 10 ποδοσφαιριστών δεν είχε πει όμως την «τελευταία της λέξη». Ο Σίλας με ένα σπουδαίο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα έδωσε έναν υπέρ πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

 

Γρήγορο γκολ για τους Βαυαρούς στο 17’ με τον Παβάρντ. Ο Κομάν πάσαρε στον αμαρκάριστο συμπατριώτη του μέσα στην περιοχή και ο Μπέντζαμιν με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Κοντά σε δεύτερο γκολ βρέθηκαν οι γηπεδούχοι, αλλά το μακρινό σουτ του Γκνάμπρι πέρασε λίγα εκατοστά από το δεξί δοκάρι.

Με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Κράμαριτς «τιμώρησε» την Μπάγερν. Ο Κροάτης με ένα τέλειο χτύπημα έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα κάνοντας το 1-1 στο 71’

 

«Βροχή» τα γκολ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Ο Μάιερ πήρε την μπάλα από την τρομερή πάσα του Ιάγκο και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 μόλις στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού.

Η απάντηση της Λειψίας δεν άργησε και στο 10’ ο Κάμπλ «εκτέλεσε» ιδανικά μέσα από την περιοχή και έκανε το 1-1.

Στην συνέχεια ανέλαβε δράσει ο Τίμο Βέρνερ. Ο Γερμανός διανύει μία εκπληκτική σεζόν και με δύο υπέροχα σουτ μέσα σε τρία λεπτά στο 32’ και το 35’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, ολοκληρώνοντας την ανατροπή πριν σφυρίξει ο διαιτητής την λήξη του ημιχρόνου.

Με δυνατό σουτ εντός περιοχής ο Βάργκας μείωσε σε 3-2 για την ομάδα του στο 82ο λεπτό του αγώνα.

 

Κεφάλι στο σκορ πήρε η Μάιντζ από το 17ο λεπτό με το τρομερό σουτ του Αζόρκ έξω από την περιοχή. Ο Γάλλος βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και δεν δίστασε να δοκιμάσει τα πόδια του κάνοντας το 1-0.

Η Κολωνία έφερε το ματς στα ίσα με τρομερό σουτ του Λούμπισιτς στο 51’. Ο Αυστριακός μέσος είχε μεγάλη έμπνευση έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο που αντίπαλος τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποσοβήσει τον κίνδυνο.


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0