Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν Μονάχου 3-0: Από άλλον... πλανήτη και στα ημιτελικά από τώρα! (video)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν Μονάχου 3-0: Από άλλον... πλανήτη και στα ημιτελικά από τώρα! (video)

Απόλυτη κυρίαρχος στην υπόθεση-πρόκριση η Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε εντός έδρας με σκορ 3-0 (11/04) της Μπάγερν Μονάχου και χρειάζεται ένα... θαύμα, για να μην βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League.

Η κατοχή στην Μπάγερν Μονάχου, η πρόκριση όπως φαίνεται, όμως, στη Μάντσεστερ Σίτι από το πρώτο κιόλας ματς! Οι «πολίτες» ήταν κυνικοί και επικράτησαν των Βαυαρών με σκορ 3-0 (11/04) στο Έτιχαντ, «τελειώνοντας» από το πρώτο μεταξύ τους ματς στα προημιτελικά του Champions League, την υπόθεση-πρόκριση.

Ρόδρι (27'), Μπερνάρντο Σίλβα (70') και Έρλινγκ Χάαλαντ (77') τα γκολ για τους «πολίτες», που θα μπορούσαν να είναι ακόμα περισσότερα, αν ο Ματίας Ζόμερ δεν βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά! Κι ας δέχθηκε τρία γκολ.

Πολύ δύσκολα τα πράγματα για το σύνολο του Τόμας Τούχελ, που χρειάζεται ένα μικρό «θαύμα» στη ρεβάνς της 19ης Απριλίου (22:00) στην Αλιάνζ Αρένα, για να βρεθεί στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παρότι το ματς δεν εξελίχθηκε όπως θα το ήθελε, η Μπάγερν Μονάχου είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς.

Στο 26ο λεπτό, ο Σανέ έκανε την ατομική ενέργεια, «έσπασε» την μπάλα στον Μουσιάλα, αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά μία σωτήρια επέμβαση του Ρούμπεν Ντίας, γλίτωσε τη Σίτι από τα χειρότερα. Κάπως έτσι, αντί να βρεθεί πίσω στο σκορ, ένα λεπτό αργότερα (27') προηγήθηκε!

Ο Ρόδρι έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο και με ασύλληπτο σουτ με το «κακό» του πόδι, το αριστερό, έκανε το 1-0!

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο γκολ, πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά ο Ζόμερ απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι το σουτ του Γκιντογκάν, που είδε την μπάλα να «στρώνεται» ιδανικά μπροστά του, μετά από ολιγωρία στη βαυαρική άμυνα.

Αφού γλίτωσαν το γκολ, οι Βαυαροί προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο μέρος. Ο Σανέ απείλησε στο 49', αλλά απέκρουσε ο Έντερσον και από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το ματς έγινε «μονόλογος» της Σίτι.

Ο Χάαλαντ «προειδοποίησε» στο 50', η Μπάγερν Μονάχου δεν... θορυβήθηκε και εν τέλει, το πλήρωσε.

Ένα ολέθριο λάθος του Ουπαμεκανό στο 70', έδωσε την ευκαιρία στον Χάαλαντ να βγάλει μία συστημένη σέντρα στον Μπερνάρντο Σίλβα για το 2-0 και επτά λεπτά αργότερα (77') ο Νορβηγός σέντερ φορ έγινε από δημιουργός... εκτελεστής, για να διαμορφώσει το 3-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Αποτέλεσμα που δεν αφήνει και πολλές ελπίδες στην Μπάγερν Μονάχου εν όψει της ρεβάνς, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερο, αν ο Ζόμερ δεν είχε αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα, την κεφαλιά του Ρόδρι στο 87'.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ακάνζι, Ντίας, Άκε, Στόουνς, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (68' Άλβαρες), Γκιντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (80' Κανσέλο), Γκορέτσκα, Κίμιχ, Κομάν, Μουσιάλα (69' Μάνε), Σανέ, Γκνάμπρι (80' Μίλερ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0