Football Talk

Ζοσέ Ανιγκό: Ο πρώτος Γάλλος που θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού

Ζοσέ Ανιγκό: Ο πρώτος Γάλλος που θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού
Ο Ζοσέ Ανιγκό θα γίνει ο 80ος διαφορετικός προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακό και ο πρώτος Γάλλος στην ιστορία του συλλόγου. 

Στην 98χρονη ιστορία του Ολυμπιακού 79 προπονητές έχουν καθίσει στην άκρη του πάγκου και μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν καταγράψει παραπάνω από μια θητείες. Ανάμεσα τους προσωπικότητες που έγραψαν ιστορία και συνέδεσαν το όνομα τους με χρυσές εποχές του συλλόγου και άλλοι που έμειναν στο πόστο ως υπηρεσιακοί ακόμα και για λίγες μέρες.

Η παραίτηση του Μίτσελ Γκονζάλεθ έφερε τον Ζοσέ Ανιγκό στην τεχνική ηγεσία, με τον Γάλλο να γίνεται ο πρώτος από την συγκεκριμένη χώρα που θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού και ο 80ος συνολικά στην ιστορία του συλλόγου. 

Μάλιστα η Γαλλία θα γίνει η 23η χώρα που θα εκπροσωπηθεί σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη λίστα. 

Φυσικά τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι Έλληνες με 31 παρουσίες στον “ερυθρόλευκο” πάγκο. Ακολουθούν οι Ούγγροι με 7 προπονητές από την συγκεκριμένη χώρα να έχουν προπονήσει τον Ολυμπιακό με τελευταίο τον Ίμρε Κόμορα την σεζόν 1979-80. 

Από πέντε εκπροσωπήσεις έχουν Ισπανία και Πορτογαλία με το εντυπωσιακό να είναι πως κανείς από αυτές τις δύο χώρες δεν είχε προπονήσει τον Ολυμπιακό μέχρι το 2008. Πέντε παρουσίες έχει και η Ενωμένη Γιουγκοσλαβία και ακολουθούν η Γερμανία με τέσσερις, η Αγγλία με τρεις και οι Αυστρια, Πολωνία, Ιταλία και Σερβία με δύο.  Από μια φορά έχουν καθίσει στον “ερυθρόλευκο” πάγκο προπονητές από Τσεχία,  Ολλανδία, ΕΣΣΔ,  Βοσνία, Σλοβενία, Νορβηγία, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Βραζιλία, Ουκρανία και πλέον και η Γαλλία

Δημήτρης Σπηλιόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0