Football Talk

Μπάγερν Μονάχου - Μπορούσια Ντόρτμουντ 4-2: Ντεμπούτο Τούχελ με... περίπατο αντί για ντέρμπι και ξανά στην «κορυφή»! (video)

Μπάγερν Μονάχου - Μπορούσια Ντόρτμουντ 4-2: Ντεμπούτο Τούχελ με... περίπατο αντί για ντέρμπι και ξανά στην «κορυφή»! (video)
Ντεμπούτο μαγικό και ονειρεμένο για τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου! Οι Βαυαροί συνέτριψαν την Μπορούσια Ντόρτμουντ (01/04, 4-2), επέστρεψαν στην κορυφή της Bundesliga και έστειλαν μήνυμα προς... πάσα κατεύθυνση, εν όψει της συνέχειας της σεζόν.
Άραγε, ο Τόμας Τούχελ μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ντεμπούτο στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου; Όχι απλώς πήρε το ντέρμπι κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ (01/04, 4-2) όχι απλώς «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του, αλλά την... ισοπέδωσε και οι Βαυαροί πέρασαν ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga, στο +2 από τους Βεστφαλούς!

Το Klassiker της 26ης αγωνιστικής μετατράπηκε σε προσωπική υπόθεση για τον Τόμας Μίλερ, αλλά και τον Γκρεγκόρ Κομπέλ, που με ένα ολέθριο λάθος σαν να άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» από νωρίς.

Μόλις στο 13ο λεπτό, ο Ουπαμεκανό έκανε μία βαθιά μπαλιά πίσω από τη γραμμή του κέντρου, ο Κόμπελ βγήκε για να την... καθαρίσει, αλλά εν τέλει, δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του!

Πέντε λεπτά αργότερα (18'), ο Ντε Λιχτ πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Τόμας Μίλερ, που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, με.... γονατιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν ακόμη «κοπάσουν» οι πανηγυρισμοί, ο ίδιος παίκτης «χτύπησε» ξανά. Στο 23ο λεπτό, εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Κόμπελ στο σουτ του Σανέ και με «ριμπάουντ» έκανε το 3-0.

Παρά το υπέρ της άνετο προβάδισμα, οι «μηχανές» του συνόλου του Τούχελ δεν... έσβησαν.

Μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, η Μπάγερν Μονάχου βρήκε και τέταρτο γκολ, μέσω μίας αδιανόητης συνεργασίας.

Ο Σανέ συνέκλινε προς το κέντρο στο 53', έκανε μία δυνατή πάσα, ο Τσούπο Μότινγκ άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Κομάν που είχε κάνει εξαιρετική κίνηση, την έστειλε στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ αρκέστηκε απλώς σε δύο γκολ, περισσότερο της... τιμής, με τον Έμρε Τσαν να σκοράρει από τα έντεκα βήματα και τον Μάλεν να διαμορφώνει το 4-2 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης στο 90'.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (80' Κανσέλο), Κίμιχ, Γκορέτσκα (86' Χράφενμπεργκ), Κομάν (80' Μουσιάλα), Μίλερ (69' Γκνάμπρι), Σάνε, Τσούπο Μότινγκ (69' Μανέ).

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Βολφ, Ζίλε, Σλότερμπεκ (44' Χούμελς), Ριέρσον (46' Οζκάν), Τσαν, Μπραντ (46' Μάλεν), Μπέλιγχαμ, Γκερέιρο, Ρόις (61' Νταχούντ), Αλέ (61' Μουκοκό).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0