Football Talk

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Ισοπαλία με νικητή τον... Ολυμπιακό και αρνητικό πρωταγωνιστή τον Νταμπάνοβιτς! (video)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Ισοπαλία με νικητή τον... Ολυμπιακό και αρνητικό πρωταγωνιστή τον Νταμπάνοβιτς! (video)

Ένα ντέρμπι με πολλά νεύρα και παράπονα προς τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην OPAP Arena έληξε χωρίς σκορ. «Πράσινη» παραμένει η κορυφή της Super League αλλά ο Ολυμπιακός πλέον... παραμονεύει! 

Το αθηναϊκό ντέρμπι στην 1η αγωνιστική των play off ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και κερδισμένο τον... Ολυμπιακό. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, σε ένα ματς που κυριάρχησαν τα νεύρα, ενώ δεν έλλειψαν οι μεγάλες ευκαιρίες αλλά και παράπονα προς τον διαιτητή και από τις δύο ομάδες.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η κορυφή της Super League παρέμεινε «πράσινη», με την «Ένωση» να ακολουθεί στο μείον δύο, αλλά και τους «ερυθρόλευκους» πλέον να απέχουν ένα «τρίποντο».

Πριν το ξεκίνημα του αγώνα οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ετοιμάσει ένα πολύ όμορφο κορεό για να τιμήσουν τη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου και δημιούργησαν μία ωραία ατμόσφαιρα. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο «Δικέφαλος» είχε την πρωτοβουλία, αλλά το «τριφύλλι» στάθηκε σωστά, έκλεισε τους χώρους και διατήρησε το μηδέν. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βέβαια ολοκλήρωσε με 10 παίκτες τον αγώνα καθώς αποβλήθηκε ο Τσόκαϊ.

1ο ημίχρονο

«Γεμάτο» ήταν το πρώτο μέρος του αγώνα, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο γκολ. Κυρίαρχη ήταν η ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει την αντεπίθεση για να «χτυπήσει», κυρίως με τις ενέργειες του Μαντσίνι.

Πρώτη απειλή από πλευράς γηπεδούχων ήταν ένα σουτ του Αραούχο από μακρινή απόσταση το οποίο πέρασε άουτ. Άμεση ήταν η «απάντηση» από το «τριφύλλι». Στο 18’ βρήκε κενό χώρο, πάτησε περιοχή, όμως πριν εκτελέσει έπεσε, υπό την πίεση των Μουκουντί και Μήτογλου.

Από εκεί κι έπειτα η «Ένωση» πάτησε λίγο παραπάνω το γκάζι και μέσα σε ένα πεντάλεπτο (24-28’) έφτασε σε τρεις τελικές χωρίς όμως η μπάλα να βρει εστία σε κάποια εξ αυτών. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει στη συνέχεια, κέρδισε μέτρα, ενώ λίγο έλειψε το φάουλ του Μαντσίνι στο 41’ να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη.

Αμέσως μετά όμως η ΑΕΚ σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι ως εκείνη την στιγμή. Λάζαρος Ρότα και Ορμπελίν Πινέδα έπαιξαν το «ένα-δύο», με τον Έλληνα μπακ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής κι αφού απέφυγε με ωραία προσποίηση τον Μάγκνουσον, πλάσαρε άουτ σε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι.


Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 0-0. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» είχαν έντονα παράπονα από τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς, καθώς δεν απέβαλλε τον Άμραμπατ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

2ο ημίχρονο

Με τρομερό ρυθμό και μεγάλες στιγμές εκατέρωθεν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Μόλις στα 22 δευτερόλεπτα ο Παναθηναϊκός σπατάλησε τριπλή ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Μαντσίνι βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή με τον Αθανασιάδη να αποκρούει το σουτ του. Ο Ιωαννίδης μάζεψε όμως το ριμπάουντ, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ, πεσμένος στο έδαφος έκανε και δεύτερη επέμβαση. Αυτή τη φορά η μπάλα έφτασε στον Τσέριν, ο οποίος την έστειλε άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση (47’), ο Γιόνσον πάτησε περιοχή και λίγο έλειψε να σκοράρει με δυνατό σουτ. Από το κόρνερ που προέκυψε και πάλι ο Δανός έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Μπρινιόλι με κεφαλιά.

Στο 52’ από λάθος πάσα του Γιόνσον, ο Ιωαννίδης επωφελήθηκε, αλλά ο Μήτογλου πρόλαβε κι έβαλε κόντρα στο σουτ του, με αποτέλεσμα ο Αθανασιάδης να μπλοκάρει με άνεση.

Ο ρυμός στη συνέχεια έπεσε, με την ΑΕΚ να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και να ψάχνει ρίγμα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Γκατσίνοβιτς στο 58’ απείλησε με σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε άουτ. Ένα πρόβλημα του Νταμπάνοβιτς με την ενδοεπικοινωνία διέκοψε για μερικά λεπτά το παιχνίδι, αλλά στην επανέναρξη εικόνα δεν άλλαξε.

Από πλευράς ΑΕΚ ο Αλμέιδα φρέσκαρε τη δεξιά πλευρά, με Ελίασον και Σιντιμπέ, όμως οι τελικές προσπάθειες ήταν λίγες. Μια εξ αυτών ήρθε στο 82’ με τον Σιμάνσκι να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Το φινάλε του αγώνα χαρακτηρίστηκε από πολλά νεύρα και... διαιτητικές αποφάσεις. Αρχικά στο 96' ο Τσόκαϊ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Πινέδα, εν μέσω έντονων παραπόνων από πλευράς «πρασίνων». Δύο λεπτά αργότερα (98'), ο Παλάσιος έπεσε άτσαλα πάνω στον Αραούχο εντός περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Νταμπάνοβιτς υπέδειξε πέναλτι. Ωστόσο δευτερόλεπτα μετά άλλαξε την απόφασή του, κάτι που έφερε την «έκρηξη» των γηπεδούχων.


Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού, το οποίο ολοκληρώθκε χωρίς σκορ.

MVP

Ο Μήτογλου ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε στο αμυντικό παιχνίδι και κάλυψε επάξια το κενό του Βίντα. Ήταν λίγες οι στιγμές που είχε λάθος τοποθέτηση, ενώ σε αρκετές περισσότερες γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Η φάση του αγώνα

Η τριπλή χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στα 25 δευτερόλεπτα από την έναρξη του β’ μέρους, θα μπορούσε να είχε καθορίσει την έκβαση του παιχνιδιού.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (70’ Σιντιμπέ), Μουκουντί (81’ Τζαβέλλας), Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (46’ Τσούμπερ), Γιόνσον (70’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70’ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κουρμπέλης (87’ Τσόκαϊ), Πέρεθ, Τσέριν (65’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65’ Κλέινχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80’ Βέρμπιτς).

 
Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0