Football Talk

«Nίκη με ανατροπή ημιχρόνου» σε Άρης – ΠΑΟΚ, 33 χρόνια μετά: Πρωταθλητής τότε ο Παναθηναϊκός! (video)

«Nίκη με ανατροπή ημιχρόνου» σε Άρης – ΠΑΟΚ, 33 χρόνια μετά: Πρωταθλητής τότε ο Παναθηναϊκός! (video)

Τεράστιας σημασίας νίκη κατάφερε να σημειώσει ο ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Με ανατροπή, από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο. Πότε ήταν η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο; Την σεζόν 1990-91, με τον Παναθηναϊκό τότε να κατακτά τον τίτλο!

Μπορεί ο Άρης να βρέθηκε μπροστά στο σκορ στην πρεμιέρα των play – off απέναντι στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 1-0 στο πρώτο μέρος και παράγοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, όμως μία στιγμή ήταν αρκετή για να λάβει χώρα κάτι που δεν είχαμε παρακολουθήσει ποτέ στον 21ο αιώνα.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως από το 2000 και μετά, ποτέ ο Άρης με τον ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης, είχαν καταφέρει να γυρίσουν ο ένας στον άλλον το παιχνίδι, από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο.

Για να βρούμε την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 1990-91. Γυρνάμε τον χρόνο 33 χρόνια πίσω, τον Μάιο του 1991, όταν οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα με τον Δημητριάδη στο 22ο λεπτό, αλλά η κατάσταση ανατράπηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ σκόραρε δις με τον Σκαρτάδο και εν τέλει πανηγύρισε τη νίκη στην Τούμπα, μένοντας μάλιστα για 6ο σερί παιχνίδι δίχως ήττα από την «αιώνιο» αντίπαλό του!


Έκτοτε, είχαν μεσολαβήσει 65 αναμετρήσεις και έμελλε στην 66η περίπτωση να επιστρέψουμε προς το παρελθόν. Ένα νέο που ενδέχεται να αρέσει και στους φίλους του Παναθηναϊκού. Για ποιον λόγο; Διότι τότε, οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που κατέκτησαν τον τίτλο, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 2η θέση και την ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να ακολουθούν…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0