Football Talk

Super League: Μοιρασιά στο αθηναϊκό ντέρμπι και άλμα παραμονής για τη Λαμία αν η ιστορία επαναληφθεί! (video)

Super League: Μοιρασιά στο αθηναϊκό ντέρμπι και άλμα παραμονής για τη Λαμία αν η ιστορία επαναληφθεί! (video)

Το μίνι-πρωτάθλημα των playoff/playout κάνει σέντρα και το BN Sports ρίχνει μια ματιά στην περσινή πρεμιέρα. Εκεί που αν η ιστορία επαναληφθεί, το αθηναϊκό ντέρμπι δεν θα έχει νικητή και η Λαμία με τον Ιωνικό θα ψάξουν τρίποντα παραμονής!

Σχετικά Άρθρα

«Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως» λένε, μέχρι απόδειξης του εναντίου θα προσθέσουμε εμείς. Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και οι 14 ομάδες ρίχνονται στη… μάχη του κυρίως πιάτου.

Τα play off/play out κάνουν πρεμιέρα και το BN Sports κοιτάζει το σύντομο παρελθόν. Τι συνέβη στην περσινή πρώτη των μίνι-πρωταθλημάτων και πως ξεκίνησαν τα φαβορί τις υποχρεώσεις τους; Αν κάποιος πιστεύει πάντως στις προλήψεις, η μοιρασιά στο αθηναϊκό ντέρμπι φαντάζει ως το πιο εύστοχο σημείο ενώ Λαμία και Ιωνικός ελπίζουν πως η τότε εκκίνησή τους θα αποτελέσει τον οδηγό διαβίωσης.

Play off

Όπως συνέβη και πριν από περίπου 370 ημέρες, η κληρωτίδα έμελλε να φέρει αντιμέτωπες με το… καλημέρα και φέτος τις δύο παραδοσιακές αθηναϊκές δυνάμεις. Με τη διαφορά πως τούτη την αγωνιστική περίοδο, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αποτελούν τους πρωτοπόρους της κανονικής διάρκειας και πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «πράσινοι» είχαν αναμετρηθεί με τους «κιτρινόμαυρους» στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και το σκορ (1-1) είχε αφήσει τα πάντα… ανοιχτά ως προς τη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτήριων. Τη φετινή χρονιά βέβαια, μαζί με την έδρα (Αγιά Σοφιά) έχουν αλλάξει και οι στόχοι.

Με το… δεξί είχαν ξεκινήσει τις προσπάθειές τους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και το γεγονός αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν και την προσεχή Κυριακή (19/3). Βέβαια  ο «δικέφαλος του Βορρά» θα έχει σαφώς δυσκολότερο έργο σε σχέση με πέρυσι αφού πρέπει να αποδείξει πως είναι το αφεντικό της Θεσσαλονίκης, μέσα στο «σπίτι» του συμπολίτη Άρη μάλιστα.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θεωρητικά πέφτει σε πιο… βατή εκκίνηση με το αποτέλεσμα βέβαια της περσινής πρεμιέρας, έστω και οριακό όπως ήταν (2-1 τον Άρη), να του κάνει και με το παραπάνω. Ειδικά πλέον που βρίσκεται στο κυνήγι της πρωτιάς και ο κάθε βαθμός μετράει διπλά.

Play out

Όσον αφορά τώρα το γκρουπ που τερμάτισε στο κάτω μισό του βαθμολογικού πίνακα, Λαμία και Ιωνικός ευελπιστούν πως θα ξεκινήσουν το ίδιο δυνατά και πετυχημένα όσο και την προηγούμενη σεζόν. Ένα ξεκίνημα με μεγάλο διπλό για τους Νικαιώτες (3-2 στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ) που τους έκανε από την πρώτη στιγμή να νιώσουν άνετα και μία εξίσου εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της Λαμίας στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (2-1). Ένα αποτέλεσμα που αποδείχθηκε… βάλσαμο στη μάχη που έδωσε για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.

Σε μία ολόιδια εξέλιξη ελπίζει ο Αστέρας Τρίπολης ενώ και στον Ατρόμητο ευελπιστούν πως θα επαναλάβουν το… έργο και από την πρώτη κιόλας στροφή των play out θα κάμψουν κάθε ενδεχόμενο αμφιβολίας. Τέλος, ο τελευταίος του βαθμολογικού πίνακα Λεβαδειακός θα ψάξει στην Κρήτη άλμα σωτηρίας, βαδίζοντας στα χνάρια του Ιωνικού, με τη διαφορά ότι και οι «Ομιλήτες» δεν έχουν ξεμπερδέψει από τώρα, έχοντας σαφώς υψηλότερο κίνητρο σε σχέση με πέρυσι.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας της σεζόν 2021-22

Γκρουπ

Αναμέτρηση

Play off

Ολυμπιακός – Άρης 2-1

Play off

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

Play off

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Play out

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-3

Play out

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 1-0

Play out

Βόλος – Αστέρας Τριπ. 0-2

Play out

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2

 

 

Πρόγραμμά 1ης Αγωνιστικής Play off/Play out 2022-23

Σάββατο 18/3, Play out

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (17:00)

ΟΦΗ – Λεβαδειακός (17:30)

Ατρόμητος – Ιωνικός (19:30)

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (21:00)

 

Κυριακή 19/3, Play off

Βόλος – Ολυμπιακός (17:30)

Άρης – ΠΑΟΚ (19:00)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (21:30)

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0