Football Talk

Ξόρκισε την «κατάρα» του 2023 η Τσέλσι: Συνεχόμενες νίκες και δύο γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά στο νέο έτος! (vid)

Ξόρκισε την «κατάρα» του 2023 η Τσέλσι: Συνεχόμενες νίκες και δύο γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά στο νέο έτος! (vid)

Είχε ανάγκη μία μεγάλη πρόκριση η Τσέλσι. Ήταν φανερό πόσο σημαντικό ήταν όλο αυτό για τον «οργανισμό» της ομάδας. Και ο Γκρέιαμ Πότερ τα κατάφερε, «σπάζοντας» αρνητικά ρεκόρ που έκαναν μονίμως την εμφάνισή τους εντός του 2023.

Στη χειρότερη αγωνιστική κατάσταση που θα μπορούσαμε να τη φανταστούμε, είχε βρεθεί η Τσέλσι εντός του 2023. Είχε χάσει τον προσανατολισμό της, δυσκολευόταν αφάνταστα να κερδίσει, της δημιουργήθηκε τεράστιο ψυχολογικό ζήτημα αναφορικά με το σκοράρισμα και δεν κατόρθωνε να διαχειριστεί το γεγονός πως έμενε διαρκώς πίσω στο σκορ.

Στις εννέα τελευταίες περιπτώσεις που προηγήθηκε ο αντίπαλός της την κέρδισε, ενώ δεν είχε καταφέρει μέσα στο νέο ημερολογιακό έτος να σημειώσει δύο συνεχόμενες νίκες ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Και όλα αυτά, έμελλε να «σπάσουν» απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Τη μοναδική ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που μετρούσε μόνο νίκες και κατά συνέπεια, την καλύτερη ομάδα σε συγκομιδή βαθμών στις πέντε σημαντικότερες Λίγκες εντός του 2023.

Η Τσέλσι όμως ήταν αποφασισμένη. Σκόραρε δύο φορές σε ένα ματς, για πρώτη φορά μετά τις 27 Δεκεμβρίου και την αναμέτρηση κόντρα στη Μπόρνμουθ, στο ίδιο γήπεδο, όπου και πάλι είχε επικρατήσει με 2-0 και έκανε συνεχόμενες νίκες, για «παρθενική» φορά μετά από σχεδόν 150 μέρες.

Ποια ήταν η προηγούμενη περίπτωση; Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στα μέσα του Οκτωβρίου. Τότε που οι «μπλε», με δύο γκολ του Μέισον Μάουντ, κέρδιζαν στο «Βίλα Παρκ» την Άστον Βίλα, σε συνέχεια της άνετης επικράτησής τους επί της Γουλβς. Από τότε είχαμε να δούμε την Τσέλσι να κάνε το απόλυτο σε δύο σερί ενενηντάλεπτα.

Όλα αυτά πλέον αποτελούν και παρελθόν. Και για την ιστορία, θεωρητικά συνέβη στο κρισιμότερο δυνατό σημείο. Καθώς αν το αρνητικό ρεκόρ συνεχιζόταν και ο Γκρέιαμ Πότερ αποκλειόταν και από τη συνέχεια του Champions League, πιθανότατα… τώρα θα είχε απολυθεί!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0