Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 0-1: Κομάν ο... τιμωρός των άφαντων Παριζιάνων, χωρίς τον Εμπαπέ (video)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 0-1: Κομάν ο... τιμωρός των άφαντων Παριζιάνων, χωρίς τον Εμπαπέ (video)

«Άλμα» προς τα προημιτελικά του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου, κόντρα σε μία Παρί Σεν Ζερμέν (14/02, 1-0) άφαντη μέχρι να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Εμπαπέ!

Δεν αρκούσαν τα τριάντα λεπτά που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Κιλιάν Εμπαπέ, για να αποτρέψουν την ήττα! Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν... υπήρχε για περίπου μία ώρα παιχνιδιού στο Παρκ Ντε Πρενς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και ως λογικό κι επόμενο, ηττήθηκε εντός έδρας από τους Βαυαρούς με σκορ 1-0 (14/02), παρά τις ευκαιρίες που είχε στο φινάλε.

Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν χάρισε τη νίκη στο σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν που θα υποδεχτεί τους Παριζιάνους στο Μόναχο στη ρεβάνς της 8ης Μαρτίου (22:00), ώστε να «σφραγίσει» την παρουσία του στα προημιτελικά του Champions League.

Αποβλήθηκε στο 90+2' ο Παβάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από το δεύτερο ματς της Μπάγερν για τη φάση των «16».
Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, μόνο η Μπάγερν Μονάχου προσπάθησε να παράξει ευκαιρίες. Τα κατάφερε στο 30', με την κεφαλιά του Τσούπο-Μότινγκ και στο 34', με το σουτ του Κομάν, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι Βαυαροί επέμειναν και είχαν την καλύτερή τους τελική προσπάθεια στο 43ο λεπτό, με το δυνατό σουτ του Κίμιχ εκτός περιοχής, αλλά ο Ντοναρούμα αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

 
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Μπάγερν συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 53ο λεπτό, η πίεσή της «απέδωσε» καρπούς.

Ο Αλφόνσο Ντέιβις έκανε τη σέντρα και ο Κομάν με μονοκόμματο σουτ εντός περιοχής, νίκησε τον Ντοναρούμα για να «γράψει» το 1-0.

Τόσο στο 62', όσο και στο 64', ο Τσούπο-Μότινγκ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς για τους Βαυαρούς, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, ο Ντοναρούμα του είπε «όχι». Μάλιστα, στη δεύτερη, η μπάλα χτύπησε και το οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ.

 
Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Κιλιάν Εμπαπέ, η Παρί Σεν Ζερμέν έβγαλε αντίδραση.

Με κύριο εκφραστή τον Γάλλο σούπερ σταρ έφτασε κοντά στο γκολ 73', αλλά ο Ζόμερ κατάφερε να απομακρύνει με το... πρόσωπο, το «τσίμπημα» της μπάλας από τον Εμπαπέ!

 
Ένα λεπτό αργότερα (74'), όπως και στο 82', ο Κιλιάν Εμπαπέ βρήκε δίχτυα, αλλά και στις δύο φάσεις ήταν οφσάιντ. Ο Λιονέλ Μέσι προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση στο 85ο λεπτό, αλλά ο Παβάρ «μπλόκαρε» το σουτ του Αργεντίνου.

Το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη στα τελευταία λεπτά, ήταν η αποβολή του Παβάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, που επιβεβαίωσε την απουσία του από τη ρεβάνς. Πονοκέφαλος για τον Νάγκελσμαν μεν, αλλά μάλλον νιώθει χαρούμενος που γλίτωσε τα χειρότερα σε ένα ματς που ήλεγχε πλήρως, για περισσότερα από εξήντα λεπτά παιχνιδιού.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Χακίμι (46' Κιμπεμπέ), Ράμος, Μαρκίνιος, Μέντες, Ζαϊρέ-Εμερί (57' Ρουίθ), Περέιρα (75' Βιτίνια), Βεράτι, Σολέρ (57' Εμπαπέ), Μέσι, Νεϊμάρ.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ, Παβάρ (αποβ. 90+2'), Ντε Λιχτ, Ουπαμεκανό, Σανέ (90' Στάνισιτς), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κανσέλο (46' Ντέιβις), Μουσιάλα (87' Χράφενμπεργκ), Κομάν (75' Γκνάμπρι), Τσούπο-Μότινγκ (75' Μίλερ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0