Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν: Θα «εύχεται» να μην είχε έρθει το 2023

Παρί Σεν Ζερμέν: Θα «εύχεται» να μην είχε έρθει το 2023
Χειρότερο ξεκίνημα στο 2023 δεν μπορούσε να φανταστεί η Παρί Σεν Ζερμέν. Λες και το Παγκόσμιο Κύπελλο «γκρέμισε» ό,τι έχτιζε πριν από αυτό.
Τι άλλο μπορεί να συμβεί στην Παρί Σεν Ζερμέν εντός του νέου έτους; Αν δεν συνέλθει γρήγορα, πολλά. Τόσα πολλά για την ακρίβεια, που ακόμα και το να μείνει δίχως τίτλο στο τέλος της σεζόν, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, δεν θα μοιάζει απίθανο.

Το σύνολο του Κριστόφ Γκαλτιέ μάλλον εύχεται να μην είχε έρθει ποτέ το 2023. Άλλωστε, στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, εντός του 2022 δηλαδή, έμεινε αήττητη εντός κι εκτός συνόρων, ενώ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ στην εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου.

Από την έλευση του 2023 κι έπειτα, όμως, είναι αγνώριστη. Σαν να την «άδειασε» το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και το κακό για την ίδια, είναι πως το πρόσημο της σεζόν μπαίνει στο τέλος του δεύτερου μισού της σεζόν και όχι στο πρώτο.

Μέσα στις πρώτες 40 ημέρες του νέου έτους, η Παρί Σεν Ζερμέν ηττήθηκε τρεις φορές στη Ligue 1: από Λανς (01/01, 3-1), Ρεν (15/01, 1-0) και Μονακό (11/02, 3-1), ενώ ο στόχος του Κυπέλλου Γαλλίας «χάθηκε» από τη φάση των «16», μετά το 2-1 (08/02) εις βάρος της κόντρα στη Μαρσέιγ. Μέσα σε ενάμιση μήνα δηλαδή, ισοφάρισε όλες τις ήττες της εντός του 2022!

Ίσως για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γαλλίας δεν υπάρχει τόσο έντονος λόγος ανησυχίας, με τη Μονακό στο -7 και τις Λανς-Μαρσέιγ στο -9, με ένα ματς λιγότερο. Η Παρί πρέπει να «αυτοκτονήσει» στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά στο Champions League;

Ο διακαής πόθος ήταν και παραμένει η «κούπα» με τα μεγάλα «αυτιά». Το πρώτο ματς για τη φάση των «16» κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (14/02, 22:00), δεδομένα, δεν την βρίσκει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με τις απουσίες των Εμπαπέ-Μέσι «πονά» ακόμα περισσότερο.

Η διοίκηση του Κατάρ, ωστόσο, καλείται να διαχειριστεί μία εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση. Τρεις ήττες η Παρί Σεν Ζερμέν στο γαλλικό πρωτάθλημα, εντός 40 ημερών από την έλευση του 2023, δεν είχε καταγράψει ποτέ στη δική τους εποχή.

Αν καταφέρει να βγει από αυτό το αγωνιστικό και ψυχολογικό «τέλμα», ίσως μπορεί να ελπίζει σε ένα φινάλε αντάξιο του πρώτου μισού της σεζόν. Αλλιώς, θα μείνει να μετρά τις «πληγές» της, θα εύχεται να είναι οι λιγότερες δυνατές, ενώ θα αναρωτιέται «πώς» και «γιατί» η διακοπή λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου την επηρέασε τόσο.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0