Football Talk

Το πρώτο ελληνικό ντέρμπι του Μαντσίνι, ήταν θρίαμβος για τον Άρη και... τραγωδία για τον Παναθηναϊκό (video)

Το πρώτο ελληνικό ντέρμπι του Μαντσίνι, ήταν θρίαμβος για τον Άρη και... τραγωδία για τον Παναθηναϊκό (video)
Στο πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα, ο Άρης κατέγραψε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του -σε εύρος- επί του Παναθηναϊκού. Τώρα, ο Ντάνιελ Μαντσίνι «επιστρέφει» στο Κλεάνθης Βικελίδης ως αντίπαλος.
Σχετικά Άρθρα
Άλλη μία αγωνιστική πιο κοντά προς το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League, άλλο ένα ντέρμπι. Ο Άρης «φιλοξενεί» τον Παναθηναϊκό (12/02, 20:00) στο Κλεάνθης Βικελίδης στην 22η στροφή του ελληνικού πρωταθλήματος και εκτός του δεδομένου βαθμολογικού ενδιαφέροντος κάθε ομάδας -για διαφορετικούς λόγους- τα «φώτα» συγκεντρώνονται στον Ντάνιελ Μαντσίνι.

Πέρασαν περίπου δύο εβδομάδες από την ημέρα που ο 26χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός άφησε τη Θεσσαλονίκη μετά από 3,5 χρόνια και έγινε κάτοικος Αθηνών. Φορώντας τα «πράσινα», σε σύντομο χρονικό διάστημα, καλείται να «επιστρέψει» σε γνώριμα μέρη, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του ως αντίπαλος.

Μάλιστα, σαν παιχνίδι της μοίρας, καλείται να παίξει κόντρα στον Άρη, με τη φανέλα της ομάδας απέναντι στην οποία πανηγύρισε τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη σε ντέρμπι, και μάλιστα στο πρώτο του, εντός ελληνικών συνόρων.

Μαντσίν.jpg

Ήταν 15 Σεπτεμβρίου του 2019, όταν ο Άρης υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό, για την 3η αγωνιστική της Super League. Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος (20' Φετφατζίδης, 43' Βέλεθ) και άλλα δύο στο δεύτερο (54' Ντιγκινί, 64' Ιντέγιε), οι «κίτρινοι» επικράτησαν με σκορ 4-0, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους επί των «πρασίνων».

Στο εν λόγω ματς, ο Ντάνιελ Μαντσίνι πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε ελληνικό ντέρμπι, έστω κι αν αγωνίστηκε μόλις 17'. Ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος κοινός παρονομαστής με το φετινό.



Ο Άρης είχε κληθεί να αντιμετωπίσει το σύνολο του Γιώργου Δώνη, με τον Τόλη Τερζή ως υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του! Ακριβώς, όπως και φέτος. Τότε «κάλυψε» το κενό του Σάββα Παντελίδη, φέτος αυτό του Άλαν Πάρντιου.

Άπαντες γνωρίζουν, ωστόσο, πως τα δεδομένα έκτοτε έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Ο Παναθηναϊκός δεν βασίζεται κυρίως σε παιδιά των ακαδημιών του, έχει σημαντικά ενισχυμένο ρόστερ, ενώ μία γρήγορη ματιά στη βαθμολογία, όπου επιβεβαιώνεται η πορεία πρωταθλητισμού που κάνει φέτος, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς, πως το έργο του Άρη μόνο ως εύκολο δεν κρίνεται φέτος.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0