Sports Βusiness

Καμαρά & Μαντσίνι: Δύο μεταγραφές, ίσες με το 1/3 όλων των πωλήσεων της ιστορίας του! (video)

Καμαρά & Μαντσίνι: Δύο μεταγραφές, ίσες με το 1/3 όλων των πωλήσεων της ιστορίας του! (video)
Έξι μήνες, δύο μεταγραφικές περιόδους και δύο πωλήσεις. Αυτά χρειάστηκε ο Άρης, για να «ισοφαρίσει» το 56% των χρημάτων που είχε βάλει στα ταμεία του, σε ολόκληρη την ιστορία του, έως το καλοκαίρι του 2022!
Το deal ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό, για τον Ντάνιελ Μαντσίνι, είναι οριστικό. Έναντι 2 εκατ. ευρώ (τόσα θα πάρει ο Άρης), ο 26χρονος Αργεντίνος θα φορά, πλέον, τα «πράσινα», ενώ οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν τη δεύτερη ακριβότερη πώληση της ιστορίας τους, μόλις έξι μήνες, μετά τη μετακίνηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Ολυμπιακό, για το ποσό-ρεκόρ των 5 εκατ. ευρώ.

Μέσω δύο πωλήσεων, ο Άρης έβαλε στα «ταμεία» του 7 εκατ. ευρώ! Ένα ποσό τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς, πόσα χρήματα είχε εισπράξει από όλες τις πωλήσεις της ιστορίας του, πριν την έλευση του καλοκαιριού του 2022.



Από την ημέρα της ίδρυσής του, έως τις 30 Ιουνίου του 2022, πριν μετακινηθεί κι επισήμως, δηλαδή, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Ολυμπιακό, ο Άρης είχε εισπράξει 12,5 εκατ. ευρώ από τις αποχωρήσεις 24 -τότε- ποδοσφαιριστών, έναντι χρηματικού αντιτίμου. Μεταξύ αυτών, ο Άγγελος Χαριστέας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Φετφατζίδης.



Από την 1η Ιουλίου του 2022 έως σήμερα, με μόλις δύο πωλήσεις, ο Άρης έχει «ισοφαρίσει» το 56% των χρημάτων που είχε εισπράξει σε 108 χρόνια ιστορίας!

Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους. Ως οικονομικό επίτευγμα, είναι τεράστιο. Άλλωστε, και ως προς το συνολικό ποσό να εξεταστεί, οι μεταγραφές των Καμαρά και Μαντσίνι «καλύπτουν» το 1/3 των 19,5 εκατ. ευρώ που έχει εισπράξει ο Άρης σε ολόκληρη την ιστορία του.

Και το ενθαρρυντικό για τους Θεσσαλονικείς είναι πως στο νυν ροστέρ του, υπάρχουν πολλά και σημαντικά «περιουσιακά στοιχεία», που μπορούν να «εκτοξεύσουν» σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη αυτό το πόσο, βλέπε Λούις Πάλμα και Μάνου Γκαρσία.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0