Football Talk

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0: Έχασαν... έδαφος, αλλά «χορτάσαμε» ποδόσφαιρο!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0: Έχασαν... έδαφος, αλλά «χορτάσαμε» ποδόσφαιρο!
Χαμένες ευκαιρίες, από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα και ένας εξαιρετικός Πασχαλάκης, «κράτησαν» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο 0-0 (04/02) στην Τούμπα, δίνοντας την ευκαιρία σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να... ξεφύγουν στον βαθμολογικό πίνακα της Super League.
Μόνο τα γκολ έλειψαν από το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League! ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έδωσαν μία ποδοσφαιρική παράσταση στην Τούμπα, αλλά «κόλλησαν» στο 0-0 (04/02) και επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να βρεθεί ξανά στο +5 κι από τους δύο. Από την άλλη, αμφότεροι απέχουν τέσσερεις βαθμούς από την ΑΕΚ, που έχει παίξει, ωστόσο, ένα ματς λιγότερο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος στην Τούμπα, ήταν εξαιρετικός και δήλωσε «παρών» για τον Ολυμπιακό, όποτε χρειάστηκε.

Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ στα 18" με τον Νάρεϊ, δοκάρι και για τον Ολυμπιακό στο 22ο λεπτό, μετά από «οβίδα» του Χάμες Ροντρίγκες.

Με καθυστέρηση περίπου είκοσι λεπτών ξεκίνησε το ντέρμπι, λόγω υβριστικού πανό στην κερκίδα, που εν τέλει, κατέβηκε.


1ο ημίχρονο

Η ΠΑΟΚ μπήκε... φουριόζος στο ματς! Μόλις στα 18" είχε δοκάρι με τον Νάρεϊ, στα 80" σουτ του Ζίβκοβιτς από το ύψος του πέναλτι, που σταμάτησε ο Πασχαλάκης, και στο 5ο λεπτό, μία προσπάθεια του Κωνσταντέλια από το ημικύκλιο της περιοχής, η οποία κατέληξε επίσης, στα χέρια του γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων». Ενδιάμεσα, ο Ολυμπιακός απείλησε με τετ-α-τετ του Μπακαμπού στο 3', αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα παρόμοιο «ξέσπασμα» περίπου δέκα λεπτά αργότερα.

Στο 17' ο Κουλιεράκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από φάση διαρκείας στα «καρέ» του Ολυμπιακού, σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης είπε ξανά «όχι». Ακριβώς ό,τι έκανε και δύο λεπτά αργότερα (19') στο γύρισμα του Ζίβκοβιτς, πριν προλάβει ο Κωνσταντέλιας να πάρει το «ριμπάουντ».

Ο Ολυμπιακός «απάντησε» ξανά στις χαμένες ευκαιρίες. Ο Χάμες Ροντρίγκες βρήκε τον χώρο και τον χρόνο εκτός περιοχής, εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» με το αριστερό, που «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι στο 22ο λεπτό!

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά ο Ολιβέιρα, παρά το καλό κοντρόλ του εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Επιθετικές προϋποθέσεις συνέχισαν να υπάρχουν και για τις δύο ομάδες, αλλά όχι και μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη εκδηλώθηκε στο 72ο λεπτό, αλλά ήταν τεράστια!

Ο Αουγκούστο έκανε εξ επαφής το σουτ, ο Πασχαλάκης ήταν εκτός θέσης, αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο, κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα, στην τελευταία, ουσιαστικά, μεγάλη φάση του αγώνα.

Ο MVP

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Σταθερός, δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε και το μηδέν στην άμυνα του Ολυμπιακού, σίγουρα φέρει κατά μεγάλο μέρος τη δική του «υπογραφή».

Η φάση του αγώνα

Πολλές οι φάσεις, πολλές και οι επιλογές, αλλά ο «κεραυνός» του Χάμες Ροντρίγκες στο 22ο λεπτό, ξεχώρισε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (70' Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες, Ντούγκλας Αουγκούστο, Ντάντας (72' Σβαμπ), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (90+1' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (72' Τόμας), Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ Ιν-Μπομ, Εμβιλά, Μασούρας (61' Κανός), Μπιέλ (80' Ραμόν), Χάμες Ροντρίγκες (81' Σαμασέκου), Μπακαμπού (75' Ελ Αραμπί).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0