Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 4-2: Πώς να ξεγράψεις αυτή την ομάδα του Πεπ; (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 4-2: Πώς να ξεγράψεις αυτή την ομάδα του Πεπ; (video)

Μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα, αλλά ό,τι και να γίνει δεν θα το αφήσει νωρίτερα από ό,τι μπορεί! Η Μάντσεστερ Σίτι προέβη σε απίθανη ανατροπή απέναντι στην Τότεναμ, και με το τελικό 4-2 έφτασε σε ένα τεράστιο τρίποντο, μειώνοντας στους πέντε την διαφορά με την Άρσεναλ, με ματς περισσότερο.

Μία Σίτι που αρνείται να παραδώσει τα σκήπτρα της, έκανε την εμφάνισή της απέναντι στην Τότεναμ στο «Έτιχαντ», με τους «πολίτες» να φέρνουν «τούμπα» το παιχνίδι σε 13 λεπτά. Βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο ημίχρονο, αλλά εν τέλει επικράτησαν με 4-2, μην αφήνοντας την ομάδα του Κόντε να κάνει ένα δώρο στη συμπολίτισσά της, την Άρσεναλ!

Η αλήθεια είναι πως παρακολουθήσαμε ένα κακό πρώτο μέρος, με δύο τελικές προσπάθειες από πλευράς γηπεδούχων στο πρώτο 20άλεπτο, από τον Άλβαρες και τον Γκιντογκάν, αλλά τον Γιορίς να μην χρειάζεται να προβεί σε επέμβαση.

Από το 36’ και μετά όμως, ο Γάλλος αποδείχθηκε καταλυτικός, προκειμένου η ομάδα του να διατηρήσει το «μηδέν». Είχε απάντηση σε δύσκολο σουτ του Λιούις που βρήκε στον Σον, εν συνεχεία νίκησε τον Χάαλαντ στο 42ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό μετά, ο έμπειρος γκολκίπερ στάθηκε τυχερός, αφού η κεφαλιά του Νορβηγού κατέληξε πάνω από την εστία του.

Και από εκεί και πέρα, ξεκίνησε μία… παράνοια, με την Τότεναμ να βρίσκει δύο γκολ από το 44’ μέχρι και το 46’! Αρχικά, ο Κουλουσέφσκι έκανε το 1-0, έπειτα από σοβαρό λάθος του Έντερσον, για να έρθει ο Κέιν και να πιέσει τόσο τον Ρόδρι, ώστε να «διπλασιαστεί» το προβάδισμα.

Του πήρε την κόντρα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, σούταρε, ο Έντερσον απομάκρυνε πάνω στον Έμερσον και το 2-0 ήταν γεγονός.

Άπαντες περίμεναν πως η Τότεναμ θα «κλειστεί» για να υπερασπιστεί το προβάδισμά της, αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να μην την αφήσει σε… ησυχία. Απίστευτο πρέσινγκ από τους «πολίτες» και άμεση μείωση του σκορ στο 51΄με τον Άλβαρες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Έρλινγκ Χάαλαντ ισοφάρισε, 120 δευτερόλεπτα αργότερα, από κοντά, με το κεφάλι, κάνοντας το 2-2, με το 22ο γκολ του στην σεζόν, όντας ο πρώτος παίκτης στην καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που σκοράρει τόσο πολύ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους, αλλά αυτό έμοιαζε αδύνατο. Είχαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα, με τον Πέρισιτς να σημαδεύει το δοκάρι στο 60’, για να έρθει ο Μαχρέζ πέντε λεπτά μετά και να ολοκληρώσει μία επική ανατροπή.

Σούταρε με το δεξί στην κλειστή γωνία του Γιορίς, ο τελευταίος δεν είχε απάντηση και το 3-2 εξασφάλιζε μία τεράστια νίκη στη Μάντσεστερ Σίτι, αναλογικά με την εξέλιξη της συνάντησης.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε, η ομάδα του Κόντε ήθελε αλλά… δεν μπορούσε και το φινάλε ήρθε πολύ φυσιολογικά ως είχε. Το 4-2 διαμορφώθηκε από τον Μαχρέζ και η Μάντσεστερ Σίτι μειώνει στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την Άρσεναλ, έχοντας φυσικά και ματς περισσότερο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: 
Έντερσον, Λούις (83' Γουόκερ), Ακάντζι, Στόουνς, Άκε, Γκιντογκάν (81' Σίλβα), Ρόδρι, Γκρίλις, Μαχρέζ, Άλβαρες, Χάαλαντ (90' Ντίας)

Τότεναμ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις (78' Λενγκλέ), Έμερσον (78' Ριτσάρλισον), Μπέντανκουρ (75' Μπισούμα), Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς (69' Σεσενιόν), Κουλουσέβσκι, Σον, Κέιν



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0