Football Talk

ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης που έψαχνε καιρό έναν… Αλμέιδα και η ποδοσφαιρική κανονικότητα του αύριο

ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης που έψαχνε καιρό έναν… Αλμέιδα και η ποδοσφαιρική κανονικότητα του αύριο

Η ανανέωση του Αλμέιδα, η επιθυμία Μελισσανίδη, η αγάπη και η ποδοσφαιρική κρίση που πρέπει να υπάρχει στην ΑΕΚ και στο μέλλον.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η είδηση της ανανέωσης του Ματίας Αλμέιδα με την ΑΕΚ «έσκασε» λίγο πριν τις 22:00 χθες (10/01) το βράδυ. Ετσι όπως πήγαινε το… σενάριο με την ΑΕΚ να αποδίδει καλά, να υπάρχει ένα υπέροχο οικογενειακό κλίμα και όλα να προχωρούν εξαιρετικά κάποια στιγμή θα γινόταν. Είχε πει ότι το ήθελε ο προπονητής. Φαινόταν και στα… μάτια του Μελισσανίδη, αυτή η εξέλιξη. Το «τώρα» λίγο ξάφνιασε, μα κυρίως η υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το 2028! Προσέξτε: Μέχρι το 2028! Μόλις μπήκε στο 2023! Προπονητής και δη ξένος να υπογράφει τέτοιο συμβόλαιο με ελληνική ομάδα, δε νομίζω να έχει υπάρξει ξανά. Συν τοις άλλοις, μπήκε και ρήτρα ύψους 10 εκατ. ευρώ! Τεράστιο ποσό! Μιλάμε για Ελλάδα. Μιλάμε για ξένο προπονητή, ο οποίος είναι μόλις έξι μήνες εδώ! Πρωτόγνωρα πράγματα όλα αυτά για τα ελληνικά δεδομένα. Ωραία είναι…

Οι φωτογραφίες από την υπογραφή του νέου συμβολαίου και το χαμόγελο και του ίδιου του Αλμέιδα και του Μελισσανίδη δείχνουν πάρα πολλά… Θαρρώ πως δεν μπορεί κανείς από τους δυο να αποτυπώσει επ’ ακριβώς με λόγια αυτό το «δέσιμο», η αλληλοεκτίμηση και η σιγουριά που υπάρχει μεταξύ τους.

Ο Αλμέιδα από το καλοκαίρι ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ. Και ήρθε με δικούς του όρους. Άρχισε να κερδίζει τον Μελισσανίδη από το πόσο αποφασιστικός ήταν στις πρώτες τους συζητήσεις: Οι συζητήσεις αφορούσαν φυσικά τα πάντα: από τους στόχους και το πλάνο του, αλλά και το συμβόλαιο του. Δεν έκανε σε τίποτα πίσω! Αυτό κέρδισε το καλοκαίρι τον Μελισσανίδη.  Η αποφασιστικότητά του. Και ήρθε να φανεί και στην πράξη: Μία διαλυμένη αγωνιστικά ΑΕΚ πήρε ο Αλμέιδα. Σίγουρα ο πήχης ήταν χαμηλός. Kαι λίγα πράγματα να έδειχνε… κερδισμένος θα ήταν κι αυτός και η ίδια η ομάδα. Όμως πραγματικά αυτή η μετάλλαξη, αγωνιστική και ψυχολογική, της ΑΕΚ είναι έργο του προπονητή και των συνεργατών του. Αυτό το τιμ που έχει είναι η οικογένειά του. Πάει μαζί του παντού! Τους έφερε όλους και στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ του έδωσε τα πάντα και χτίστηκε αυτή η εμπιστοσύνη.

Σε κάθε του κουβέντα ο Μελισσανίδης μιλάει με θερμά λόγια για την ΑΕΚ που βλέπει φέτος. Γουστάρει! Βρήκε επιτέλους έναν προπονητή που έχει φτιάξει την ΑΕΚ που έχει στο μυαλό του. Και την έχει φτιάξει σε χρόνο ρεκόρ. Kι όχι μόνο αυτό: αυτή η ομάδα που έχει δημιουργήσει έως τώρα ο Αλμέιδα είναι όμορφη στο μάτι, φέρνει αποτελέσματα κι όμως σου δίνει την εντύπωση ότι έχει ακόμα πολλά περισσότερα βελτίωσης…

Ο Μελισσανίδης, η ίδια η ΑΕΚ αν θέλετε, είχε ανάγκη και έψαχνε χρόνια ολόκληρα έναν προπονητή να στηριχθεί πάνω του. Τόσοι ήρθαν και έφυγαν… Μη τα θυμηθούμε πάλι όλα και μελαγχολήσουμε. Ομάδα όμως που αλλάζει κάθε χρόνο έναν ή και δυο ή και τρεις προπονητές, δεν φτιάχνεις… Επιτέλους η μπίλια κάθισε στον Ματίας Αλμέιδα! Όλα… κούμπωσαν! Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό αν δεν τα παρατάς. Και ο Μελισσανίδης δεν τα παράτησε. Σίγουρα πολλές φορές απογοητεύτηκε, σίγουρα λάθη έκανε, αλλά ποτέ δεν τα παράτησε. Ε, λοιπόν, βρήκε τον άνθρωπό του! Kαι τον «έδωσε». Και καλά έκανε! Και μπράβο και στον ίδιο και στον Ματίας φυσικά.

Ο Αλμέιδα έχει «κουμπώσει» με όλα: Είναι καλός προπονητής, έβαλε ήδη αγωνιστική σφραγίδα, κέρδισε τους παίκτες σε ανθρώπινο επίπεδο, ανέβασε αγωνιστικά τους παίκτες, είναι ΣΟΒΑΡΟΣ και φιλοσοφημένος άνθρωπος, κέρδισε και τον κόσμο που φώναξε το όνομά του για πρώτη φορά με τέτοια δίψα στον Βόλο και ξερά… λαϊκά γουστάρει την ΑΕΚ!

Ένας επαγγελματίας καλός προπονητής που έχει τον ωραίο παλιό ποδοσφαιρικό ρομαντισμό είναι ο Αλμέιδα… Ε, δεν γίνεται να μην «δέσει» με την ΑΕΚ του ρομαντισμού, της ηθικής και της ωραίας τρέλας. Γενικά η όλη συμπεριφορά του, τα λόγια του και κυρίως οι πράξεις του δείχνουν ότι η ΑΕΚ πραγματικά πέτυχε τζακ ποτ!

Μόνο μία προσοχή θέλει τώρα αυτή η υπέροχη ιστορία που έχει χτιστεί – και είναι ακόμη στην αρχή της: το μέλλον δεν το ξέρεις ποτέ. Όλα μπορούν να γίνουν. Τώρα η ΑΕΚ βρήκε ξανά τον εαυτό της. Είμαστε σε καλό φεγγάρι. Η διοίκηση σωστά υπέγραψε τόσο νωρίς με τον Αλμέιδα νέο συμβόλαιο. Μία κίνηση που δείχνει ποδοσφαιρική κανονικότητα. Αύριο, όμως, μπορεί να έρθει μία κάμψη… Μπορεί να έρθουν ήττες. Μην τα διαλύσουμε όλα! Μην διαλύσουμε εκεί την ποδοσφαιρική κανονικότητα του σήμερα… Καλά τα αποτελέσματα, αλλά ακόμα κι αν κάποιο διάστημα δεν έρθουν, τον δρόμο μας ας τον προχωρήσουμε με ανθρώπους που επιτέλους βγάζουν γνώση και εμπιστοσύνη. Και ο Αλμέιδα με τους συνεργάτες του είναι τέτοιοι…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0