Football Talk

Λανς – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: Με το… αριστερό στο νέο έτος οι Παριζιάνοι, πρώτη ήττα στη σεζόν!

Λανς – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: Με το… αριστερό στο νέο έτος οι Παριζιάνοι, πρώτη ήττα στη σεζόν!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν απελπιστικά μόνος του και η Παρί Σεν Ζερμέν γνώρισε την πρώτη της ήττα στη σεζόν, χάνοντας με 3-1 στην έδρα της καταπληκτικής Λανς. Έτσι μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς και συνεχίζει στο «κυνήγι» των Παριζιάνων!

Το 2023 δεν μπήκε… καλά για την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Γκαλτιέ, έχοντας πολλές απουσίες, υπέστη την πρώτη της ήττα στη σεζόν στην 17η αγωνιστική της Ligue 1, χάνοντας με 3-1 από τη μαχητική Λανς, που απέδειξε πως το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και η φετινή της πορεία καθόλου τυχαία.

Φρανκόφσκι, Οπέντα και Κλοντ Μορίς σημείωσαν τα τρία γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τους Παριζιάνους είχε μειώσει προσωρινά ο Εκιτικέ. Στους τέσσερις βαθμούς πλέον η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, με τους παίκτες του Εζ, που συμπλήρωσε μάλιστα τα 100 ματς στο γαλλικό πρωτάθλημα, να βάζουν δύσκολα στην παρέα του Εμπαπέ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με… άγριες διαθέσεις στο παιχνίδι. Μόλις στο 4’, η Λανς πήρε το προβάδισμα με τον Φρανκόφσκι, καθώς έπειτα από σουτ με τη μία του Αϊνταρά, ο Ντοναρούμα δεν κατάφερε να αποκρούσει πειστικά και η μπάλα κατέληξε στον Πολωνό, που την έστειλε με ευκολία στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Παριζιάνοι, όμως, δεν άργησαν να απαντήσουν. Τέσσερα λεπτά αργότερα (8’), ο Μουκιέλ γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Εκιτικέ πρόλαβε τον Σαμπά προτού αυτός μπορέσει να μπλοκάρει τη μπάλα, πετυχαίνοντας το γκολ για το 1-1.

Η ομάδα του Γκαλτιέ δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με τον Εμπαπέ και τον Εκιτικέ, οι γηπεδούχοι είχαν με τη σειρά τους δύο καλές στιγμές με τον Οπέντα, με τον οποίο έφτασαν τελικά και σε δεύτερο τέρμα.

Στο 28’ ο Βέλγος «χτύπησε» την άμυνα της Παρί Σεν Ζερμέν στην αντεπίθεση και αφού ξεπέρασε υπέροχα τον Μαρκίνιος, νίκησε τον Ιταλό γκολκίπερ στο τετ-α-τετ και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία πήγε με το υπέρ της 2-1 στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες του Εζ μπήκαν με το… πόδι πατημένο στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος. Στο 47’ ο Ρουίθ έχασε την κατοχή, ο Οπεντά πάτησε ωραία τη μπάλα για τον Κλοντ Μορίς, που τελείωσε σωστά τη φάση για το 3-1 της Λανς!

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά στη συνέχεια, αλλά πέρα από μία κεφαλιά του Εμπαπέ στο 75’, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Σαμπά. Έτσι, το αποτέλεσμα παρέμεινε ως είχε και η Λανς πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λανς (Φ. Εζ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόβσκι, Φοφανά, Αμπντούλ Σαμέντ, Αϊνταρά, Σοτοκά, Οπέντα, Κλοντ Μορίς

Παρί Σεν Ζερμέν (Κ. Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Μουκιέλ, Ράμος, Μαρκίνιος, Χακιμί, Βεράτι, Ντανίλο, Ρουίθ, Σολέρ, Εκιτικέ, Εμπαπέ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0