Football Talk

Ματέου Λαόθ: Μοιράζει τις κάρτες σαν... στραγάλια και σπάει τα ρεκόρ!

Ματέου Λαόθ: Μοιράζει τις κάρτες σαν... στραγάλια και σπάει τα ρεκόρ!
Ακόμαι και στον... ύπνο του πρέπει να βγάζει κάρτες πλέον ο Ματέου Λαόθ κρίνοντας από τα δύο τελευταία του ματς στο χορτάρι. Μετά από τις 19 συνολικά κίτρινες του προημιτελικού της Αργεντινής με την Ολλανδία, έδειξε άλλες 16 στο ντέρμπι της Καταλονίας και η συζήτηση γύρω από αυτόν... φουντώνει.
Ακόμα και αν δεν φοράει μπλούζα με... τσεπάκι, ο Ματέου Λαόθ πιθανότατα θα βάζει το χέρι εκεί ψάχνοντας την αγαπημένη του κίτρινη. Τόσο «μηχανική» πρέπει να έχει γίνει η κίνσηση στον Ισπανό ρέφερι, κρίνοντας από τα τελευταία παιχνίδια που έχει κληθεί να διαιτητεύσει. Και το έπραξε, βγάζοντας εις πέρας τη... δουλειά με 35 (κίτρινες μόνο) κάρτες εν τέλει.
Ο 45χρονος λοιπόν πλέον ιδιόρρυθμος Ισπανός διαιτητής, ο οποίος ανήκει στο σύνδεσμο διαιτητών της Βαλένθια, ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να σφυρίξει τον πρόσφατο προημτελικό του Μουντιάλ του Κατάρ ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αργεντινή. Στο καλύτερο παιχνίδι του τουρνουά λοιπόν, μαζί με εκείνο του τελικού, ο Λαόθ κάθε άλλο παρά γενναιόδωρος ήταν με τους παίκτες. 

Ο έντεκα χρόνα διεθνής και ένας εκ των κορυφαίων διατιητών στη χώρα του, είχε δείξει τότε 19 κίτρινες κάρτες συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης στον Ντάμφρις, εκείνης στο βοηθός προπονητή της Αργεντινής,Βάλτερ Σάμουελ και των δυο στη διαδικασία των πέναλτι. Ο αριθμός εκείνος, φυσικά και αποτέλεσε ρεκόρ για αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου και είχε σηκώσει «θύελλα αντιδράσεων». Μάλιστα ήταν τέτοιες οι πιέσεις των Αργεντινών, που ο Λαόθ δεν χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια της διοργάνωσης. 
Τα λεγόμενα του Μέσι άλλωστε «μιλούν» από μόνα τους: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή γιατί δεν μπορώ να είμαι ειλικρινής. Αν μιλήσεις, σε τιμωρούν, η FIFA πρέπει να το σκεφτεί, δεν μπορούν να βάλουν έναν τέτοιο διαιτητή σε αυτό το ματς, δεν μπορούν να βάλουν έναν διαιτητή που δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων», είχε πει ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

Τα τερτίπια του λοιπόν αυτά και η ευκολία με την οποία παρατηρεί τους παίκτες δεν έμειναν στο Κατάρ αλλά συνεχίστηκαν και στην πατρίδα του. Η ισπανική Ομοσπονδία τον όρισε ως «άρχοντα» του Καταλανικού ντέρμπι ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και την Εσπανιόλ, το απόγευμα της 31ης Δεκέμβρη που έληξε ισόπαλο με 1-1 και η εν γένει συμπεριφορά του, έχει προκαλέσει... σάλο στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Ο Ματέου Λαόθ έδειξε λοιπόν 16 κίτρινες κάρτες (εκ των οποίων προέκυψαν και οι αποβολές του Άλμπα και του Βινίσους Σόουζα), αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της La Liga και βρέθηκε στο επίκεντρο για μία ακόμα φορά.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ισπανός ρέφερι, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε βρεθεί και στον τελευταίο επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με αποφάσεις που είχαν συζητηθεί αρκετά, κιτρίνισε από τους «μπλαουγκράνα» τους Φάτι (25’), Γκάβι (30’), Άλμπα (74’ και 78’), Φεράν Τόρες (75’), Πέδρι (76’), Ραφίνια (90+5’) ενώ από από πλευράς Εσπανιόλ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ολιβάν (30’), Καμπρέρα (31’), Καλέρο (54’), Εξπόζιτο (74’), Βίνι Σόουζα (74’ και 80’), Ζοσελού (81’) και Πουάδο (96’). Aπό το ποινολόγιό δε γλύτωσαν ούτε οι Αρνάου Τένας και Τσάβι από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα (90+7),

Για τους λάτρεις του στοιχήματος λοιπόν, Λαόθ=κάρτες=κέρδη.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0