Football Talk

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-0: Άνετοι και ωραίοι οι «μπλε», με πρωταγωνιστή τον Χάβερτς! (video)

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-0: Άνετοι και ωραίοι οι «μπλε», με πρωταγωνιστή τον Χάβερτς! (video)

Τι και αν είχε ηττηθεί για τρία σερί ματς στην Premier League πριν την διακοπή και αγχωνόταν μήπως το κακό… μεγαλώσει, για πρώτη φορά (4 ήττες) στον 21ο αιώνα; Η Τσέλσι ήταν εξαιρετική απέναντι στη Μπόρνμουθ, «καθάρισε» από το πρώτο μέρος και γύρισε στις νίκες με το τελικό 2-0!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να επιστρέψει μετά την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο η Τσέλσι, η οποία επικράτησε με 2-0 της Μπόρνμουθ εντός έδρας, σε ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Πρωταγωνιστής ο Χάβερτς, άτυχος ο Ρις Τζέιμς, που αντικαταστάθηκε και πάλι λόγω τραυματισμού!

Αναλυτικότερα, η Τσέλσι ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα της συνάντησης και άνοιξε το σκορ με τον κορυφαίο παίκτη της. Ο Κάι Χάβερτς έκανε το 1-0 στο 16ο λεπτό, έπειτα από ωραία ασίστ του Ραχίμ Στέρλινγκ, ώστε εν συνεχεία να μπορεί αν δώσει και ασίστ στον Μέισον Μάουντ.

Στο 24’, ο Γερμανός έγινε δημιουργός και ο Άγγλος «διπλασίασε» τα γκολ της ομάδας του, σηματοδοτώντας μόλις την πρώτη φορά τα τελευταία 14 χρόνια, που η Τσέλσι φτάνει στην ανάπαυλα της αγωνιστικής της Boxing Day, έχοντας βρει δίχτυα σε δύο περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και ό,τι πιο ανησυχητικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, ήταν η στιγμή του 50ου λεπτού. Ο Ρις Τζέιμς που γύρισε στην βασική ενδεκάδα, ζήτησε αναγκαστική αλλαγή, αυτή έλαβε χώρα και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τον ακραίο, Άγγλο μπακ.

Η Μπόρνμουθ ήθελε, αλλά δεν… μπορούσε, η Τσέλσι κράτησε εύκολα το 2-0 και όπως και το 2008, έτσι και τώρα, κέρδισε με το σκορ… ημιχρόνου, στην πρώτη αγωνιστική της εορταστικής περιόδου, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχολογία της!

Τσέλσι: Κέπα, Τζέιμς (53' Αθπίλικουετα), Κουλιμπαλί, Σίλβα, Κουκουρέγια, Ζορζίνιο, Ζακάρια (82' Γκάλαχερ), Μάουντ, Πούλισικ (82' Ομπαμεγιάνγκ), Χάβερτζ, Στέρλινγκ (88' Τσάλομπα)

Μπόρνμουθ: Τράβερς, Σμιθ, Σένεσι, Κέλι, Ζεμούρα, Στέισι (46' Άντονι), Κουκ, Λέρμα, Μπίλινγκ (66' Κρίστι), Σολάνκι, Μουρ (85΄ Ντεμπελέ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0