Football Talk

Ολυμπιακός: Με τέτοιους Χάμες, Χουάνγκ, Πασχαλάκη πλάι του μπορεί, όλη την κατάσταση να... ανατρέψει! (video)

Ολυμπιακός: Με τέτοιους Χάμες, Χουάνγκ, Πασχαλάκη πλάι του μπορεί, όλη την κατάσταση να... ανατρέψει! (video)

Να κλείσει την… πληγή πριν να είναι πολύ αργά θέλει ο Ολυμπιακός ενόψει του απαιτητικού δεύτερου γύρου και οι «πυλώνες» στους οποίους πρέπει να στηριχτεί δείχνουν το δρόμο.

Σε φάση αναδόμησης αν και στα μέσα της χρονιάς βρίσκεται ο Ολυμπιακός με τις εκκαθαρίσεις στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ να αναμένονται προσεχώς ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε ο Σίμε Βρσάλικο ενώ αναμένονται να ακολουθήσουν και αρκετοί ακόμη για να γίνει πράξη αυτό που διαμήνυσε ο Μίτσελ από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη, στη συνέντευξη Τύπου. Δηλαδή ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ με το οποίο θα μπορέσει να δουλέψει πιο σωστά.

Κι’ αν το πρώτο αυτό τρίμηνο ήταν κάκιστο στο… Πειραιώτικο στρατόπεδο με μπόλικα «κακώς κείμενα», υπάρχουν κάποιες σταθερές, αναμενόμενες και μη, που μπορεί να στηριχθεί για να σώσει την παρτίδα. Από τους νευραλγικούς παράγοντες… Χ στη μεσαία γραμμή μέχρι τον σχεδόν απροσπέλαστο Αλέξανδρο Πασχαλάκη, η παρουσία του οποίου έχει αλλάξει τις συνθήκες στα «ερυθρόλευκα» μετόπισθεν.

Χουάνγκ Ιν-Μπεομ: Το κορεάτικο-κλειδί στον άξονα του Ολυμπιακού!

Από τη δική του απόδοση περνάει σχεδόν όλο το παιχνίδι των Πειραιωτών. Μπορεί να χρειάστηκε χρόνο έως ότου βελτιωθεί στον τομέα της αντοχής και της φυσικής κατάστασης, ωστόσο από την πρώτη στιγμή φάνηκε η ποιότητά του. Γρήγορη αντίληψη, ταχύτατη σκέψη, καλές πρώτες επαφές. Αποτελεί το κατάλληλο στήριγμα και η κομβική παρουσία του φαίνεται από το γεγονός πως δεν βγαίνει από την εντεκάδα.

Ο Χουάνγκ ιν Μπεομ, ο οποίος βρίσκεται στα γήπεδα του Κατάρ για να εκπροσωπήσει την Νότια Κορέα στο σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς, είναι μια διαφορά ο πρώτος πασέρ της Super League. Παρότι έχει παίξει δυο ματς λιγότερα (11 από τα 13) από τον δεύτερο και τον τρίτο της λίστας (Πινέδα και Ντάντας αντίστοιχα), μετρά 133 πάσες, τριάντα δηλαδή περισσότερες από τον Μεξικανό άσο της ΑΕΚ. Μία Κορεάτικη «λίρα εκατό» που αποτελεί δίχως αμφιβολία το βαρόμετρο στο κέντρο του Ολυμπιακού.

Χάμες: Ένας… διψασμένος αστέρας

Είναι κάποιες φορές που οι συστάσεις περισσεύουν και ο Χάμες Ροντρίγκες προφανώς και συγκαταλέγεται σε αυτές. Ένας γεννημένος πρωταθλητής που έχει σαρώσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχοντας μεταξύ άλλων κατακτήσει το «χρυσό παπούτσι» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014.

Όλα αυτά όμως ήταν γνωστά πριν καν πατήσει το πόδι του στα μέρη μας. Αυτό για το οποίο δεν μπορούσες να βάλεις το… χέρι σου στη φωτιά ήταν η κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν και η θέλησή του. Και σε αυτά τα δύο τοποθετείται πολύ πάνω από τον πήχη, κερδίζοντας μέχρι και τους πιο δύσπιστους.

Ο Κολομβιανός αρτίστας είναι με διαφορά από τον δεύτερο ότι πιο ποιοτικό διαθέτει ατομικά ένας ελληνικός σύλλογος. Έξοχος χειριστής της μπάλας που μπορεί να προσφέρει ουσία και θέαμα. Εστιάζοντας και πάλι στον στατιστικό τομέα των πασών, συναντάται στις… παρυφές της δεκάδας (11ος) με μόλις οκτώ ματς, γεγονός που φανερώνει ότι αν είχε αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες θα ακολουθούσε «κατά πόδας» τον συμπαίκτη του Χουάνγκ.

Σίγουρα καθόλη τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου που φορούσε τα «ερυθρόλευκα» δεν βρισκόταν και στα καλύτερά του, σωματικά μιλώντας. Είχε ουσιαστικά να παίξει από τις πρώτες μέρες του περασμένου Μάρτη, επομένως ήταν φυσικό και επόμενο να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα. Παρά ταύτα ακόμα και με αυτά τα ψήγματα που παρουσίασε στο χορτάρι, έδειξε ότι μπορεί να «αναγεννήσει» τον Ολυμπιακό και να συμβεί το ίδιο και στη δική του καριέρα.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ένας «Superman» με χαρακτηριστικά… κέρβερου!

Ήρθε στον Πειραιά στα… χασομέρια του Σεπτέμβρη λόγω και του τραυματισμού του Βάτσλικ και κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις παιχνίδια να συμμαζέψει την κατάσταση αμυντικά και να βάλει πολύ δύσκολα στον Μίτσελ όταν έρθει η επάνοδος του Τσέχου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο 33χρονος γκολκίπερ έπεσε με το… καλημέρα στα βαθιά σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης. Και εκείνος όχι μόνο «κολύμπησε» αλλά προσέφερε και την απαιτούμενη ασφάλεια κάτω από τα γκολπόστ.

Από τα επτά συνολικά παιχνίδια που έχει βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, κράτησε ανέπαφη την εστία του σε πέντε από αυτά, μαζεύοντας τη μπάλα από τα δίχτυα του μόλις δυο φορές. Μάλιστα και οι δυο αυτές συνέβησαν μετά το πέρας των 90 λεπτών και η μία εξ΄ αυτών ήταν από την άσπρη βούλα, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αν σε αυτά τα εντυπωσιακά, για τον φετινό Ολυμπιακό, νούμερα προσθέσει κανείς ότι μέχρι να γίνει το Νο1 στην ιεραρχία, οι «ερυθρόλευκοι« είχαν δεχτεί επτά γκολ στο πρωτάθλημα και άλλα 10 στους ομίλους του Εuropa League (μαζί με το 0-2 της αυλαίας επί της Ναντ), ευκολά μπορεί κανείς να κατανοήσει την επιδραστικότητα του για την άμυνα των Πειραιωτών.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0