Football Talk

Ολυμπιακός: Οι αποχωρήσεις, οι προσθήκες, τα «αγκάθια» και ο «γολγοθάς» μετά το Μουντιάλ

Ολυμπιακός: Οι αποχωρήσεις, οι προσθήκες, τα «αγκάθια» και ο «γολγοθάς» μετά το Μουντιάλ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για ελάφρυνση του ρόστερ και μεταγραφές. Το πλάνο του Μίτσελ, η προετοιμασία και το πρόγραμμα - βουνό μετά την διακοπή. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος. 

Μπορεί οι παίκτες του Ολυμπιακού να απολαμβάνουν αυτές τις μέρες την άδεια τους, ωστόσο για κάποιους άλλους μέσα στην ομάδα αυτό το διάστημα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο. Ο λόγος για τους ανθρώπους που τρέχουν τον σχεδιασμό ώστε αφενός το ρόστερ να μειωθεί σημαντικά και αφετέρου να ενισχυθεί με μερικές ποιοτικές προσθήκες. 

Ξεκινώντας από τις αποχωρήσεις, αυτές είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουν τις 10 και ήδη βρίσκονται διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη σε πολλά μέτωπα. Το θέμα του Ντε Λα Φουέντε έχει ήδη τελειώσει με την Μαρσέιγ να αποφασίζει τον επόμενο δανεισμό του παίκτη, ενώ στην Πολωνία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λεονάρντο Κούτρης και στη Γαλλία ο Κένι Λαλά. Παράλληλα θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι και η αποχώρηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ενώ οι Πειραιώτες είναι ανοιχτοί σε προτάσεις για τους Σισέ, Κούντε και Γκάρι Ροντρίγκες. Ιδιαίτερες είναι οι περιπτώσεις των Μπόουλερ και Χουάνγκ Ουί Τζό καθώς έχουν ήδη αγωνιστεί με δύο ομάδες την φετινή σεζόν και στον Ολυμπιακό θα αποφασίσουν σύντομα για το μέλλον τους. Οι πιο περίπλοκες περιπτώσεις όμως αφορούν τους Μαρσέλο και Βρσάλκο οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί στο ελάχιστο στις προσδοκίες και έχουν βαριά συμβόλαια. 

Υπάρχουν αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές στο ερυθρόλευκο ρόστερ που ανάλογα με το ενδιαφέρον της αγοράς, αλλά και το κομμάτι των προσθηκών ενδέχεται να αποχωρήσουν. Για παράδειγμα δεν αποκλείεται αν η αποθεραπεία του Βατσλίκ κυλήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στον Ολυμπιακό θα ήθελαν να δώσουν δανεικό τον Τζολάκη σε μια ομάδα που θα έχει τον χρόνο συμμετοχής που απαιτείται για να εξελιχθεί.

Την ίδια ώρα, ειλημμένη είναι η απόφαση για την απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών. Ενός δεξιού μπακ, ενός αριστερού μπακ, ενός στόπερ και του Μαντσίνι για την θέση του εξτρέμ. Εξελίξεις θα υπάρξουν σύντομα και σε αυτόν τον τομέα αφού ο Μίτσελ θέλει να έχει μαζί του στην προετοιμασία όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες από αυτούς με τους οποίους θα πορευτεί στο υπόλοιπο της σεζόν. 

Υπενθυμίζεται πως οι Πειραιώτες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις στις 21 Νοέμβρη και μία εβδομάδα μετά θα αναχωρήσουν για τη Μαρμπέγια όπου θα πραγματοποιήσουν μια μίνι προετοιμασία και θα δώσουν 3 φιλικά παιχνίδια. Η προβα τζενεράλε έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκέμβρη στο “Γεώργιος Καραισκάκης” με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ και λίγες μέρες μετά ξεκινούν οι υποχρεώσεις της ομάδας για το Κύπελλο απέναντι στον Ατρόμητο. Συνολικά οι Πειραιώτες θα δώσουν 11 ματς μέσα σε 44 μερες μέχρι το τέλος Γενάρη, χωρίς να έχουν το παραμικρό περιθώριο για απώλειες βάση των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στον βαθμολογικό πίνακα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μετά το τέλος του Μουντιάλ: 

15-16/12/2022: Ολυμπιακός – Ατρόμητος (Κύπελλο Ελλάδος «16»)
21/12/2022: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (Superleague 14η αγωνιστική)
28/12/2022: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (Superleague 15η αγωνιστική)
4/1/2023: Ιωνικός – Ολυμπιακός (Superleague 16η αγωνιστική)
7/1/2023: Βόλος – Ολυμπιακός (Superleague 17η αγωνιστική)
10-12/1/2023: Ατρόμητος – Ολυμπιακός (Κύπελλο Ελλάδος «16»)
14/1/2023: Ολυμπιακός – Άρης (Superleague 18η αγωνιστική)
17-19/1/2023: Ολυμπιακός – Άρης ή Λεβαδειακός (Κύπελλο Ελλάδος «8» – Αν προκριθεί)
21/1/2023: Ατρόμητος – Ολυμπιακός (Superleague 19η αγωνιστική)
24-26/1/2023: Άρης ή Λεβαδειακός – Ολυμπιακός (Κύπελλο Ελλάδος «8» – Αν προκριθεί)
28/1/2023: Ολυμπιακός – ΟΦΗ (Superleague 20η αγωνιστική)

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0