Football Talk

Ολυμπιακός: Η ΑΕΚ, η διακοπή και η κανονικότητα

Ολυμπιακός: Η ΑΕΚ, η διακοπή και η κανονικότητα

Αντιμετωπίζοντας την καλύτερη ομάδα που έχει βρει μπροστά του φέτος στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός πέταξε ένα ημίχρονο, πήρε έναν βαθμό και ετοιμάζεται για σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ και πολύ δουλειά με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος. 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για όσους έχουν παρακολουθήσει και τα 13 ματς του Ολυμπιακού στην Superleague την φετινή σεζόν πως η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα που βρήκαν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι». Ακριβώς έτσι την αντιμετωπίσε ο Μίτσελ, αλλάζοντας τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του με σκοπό να βγάλει εκτός το μεγάλο ατού του αντιπάλου που αφορά το πρέσινγκ και έχει να κάνει με την ενέργεια, ένας τομέας όπου σαφώς υπερέχει αυτή τη στιγμή η ομάδα του Αλμέιδα. Ας μη ξεχνάμε εξάλλου πως ο Ολυμπιακός έχει παίξει 12 περισσότερα παιχνίδια από την ΑΕΚ μέχρι τώρα στη σεζόν και μάλιστα ευρωπαικά.

Παρόλαυτα η «Ένωση» χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να προσαρμοστεί στις συνθήκες, κυριάρχησε στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και εξουδετέρωσε τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού. Αν δεν υπήρχε η ασφάλεια του Πασχαλάκη, το εξαιρετικό βράδυ του Παπασταθόπουλου και τα τελειώματα του Λιβάι Γκαρσία, στην ομάδα του Αλμέιδα θα ήταν αρκετό αυτό το διάστημα του αγώνα για να πάρει το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος, είχαν ένα δικό τους κυριαρχικό δεκαπεντάλεπτο και απειλήθηκαν ουσιαστικά μόνο με στατικές φάσεις. 

Προφανώς η ισοπαλία ευχαρίστησε μόνο τον Παναθηναικό, αλλά έδωσε χρήσιμα μαθήματα και στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Σε ότι αφορά τους «ερυθρόλευκους» έχουν μπροστά τους μια διακοπή ενός μήνα που τους δίνει την ευκαιρία να διορθώσουν πολλά από τα λάθη της τρέλας του καλοκαιριού. Ο Μίτσελ έχει ήδη καταφέρει, σε ενάμιση μήνα παρουσίας στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, να κάνει πολλά. Έχει βρει μια ενδεκάδα, έχει μοιράσει ρόλους, έχει ένα σαφές αγωνιστικό πλάνο. Πράγματα αυτονόητα, αλλά καθόλου συνηθισμένα στον φετινό Ολυμπιακό μέχρι να αναλάβει ο Ισπανός. 

Τον επόμενο μήνα θα ξεκαθαρίσει και το θέμα ρόστερ. Αναμένεται διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών να αποχωρήσουν για να μπορεί ο Μίτσελ να κάνει τη δουλειά του όπως όλοι οι προπονητές στον κόσμο. Αναμένεται μεγαλύτερη αξιοποίηση των ακαδημιών όπου η περίπτωση του Ντόι δείχνει πως μάλλον δεν γινόταν και η καλύτερη αξιολόγηση μέχρι πρότινος. Αναμένονται επίσης προσθήκες. Σίγουρα ένας στόπερ, αφού ο Παπασταθόπουλος θα απουσιάσει περίπου ένα μήνα μετά τη θλάση που υπέστη στο φινάλε του αγώνα με την ΑΕΚ

Σε ομαδικό επίπεδο τα καλύτερα τρεξίματα και οι αυτοματισμοί βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των προτεραιοτήτων ενόψει της χειμερινής προετοιμασίας που θα γίνει στην Ανδαλουσία. Στον Πειραιά αισιοδοξούν πως μπορούν να καταφέρουν και να επιστρέψουν στη μάχη του τίτλου παρά το -12. Κυρίως να επιστρέψουν σε συνθήκες Ολυμπιακής κανονικότητας από πλευράς ποδοσφαίρου και διάρκειας. Εξάλλου, αν με όσα έχουν γίνει φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στη Λεωφόρο και κυριαρχούν και δεν χάνουν από την καλύτερη ΑΕΚ των πολλών τελευταίων χρόνων, τότε μόνο καλύτερο μπορεί να είναι το μέλλον εφόσον κάνουν τα πράγματα σωστά. 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0