Football Talk

ΑΕΚ: Το «διάβασμα» του Αλμέιδα στον Ολυμπιακό και το πλάνο για να φύγει με το «διπλό» από το Φάληρο!

ΑΕΚ: Το «διάβασμα» του Αλμέιδα στον Ολυμπιακό και το πλάνο για να φύγει με το «διπλό» από το Φάληρο!
Η ΑΕΚ πάει στο Καραϊσκάκη (19:30 Cosmote TV 1) με ένα και μοναδικό στόχο: να προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της.
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ήρθε το μεγάλο ματς για την ΑΕΚ. Ήρθε το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ. Κι αυτό το παιχνίδι είναι στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ πάει σε αυτό το ματς χωρίς δυο βασικές της μονάδες: τον Ελίασον και τον Σιμάνσκι (ενώ λείπει και ο Τσούμπερ). Πιο σημαντική είναι αυτή του Πολωνού διεθνή, ο οποίος όλη την εβδομάδα ταλαιπωρήθηκε από ίωση και τελικά δεν τα κατάφερε να δώσει το «παρών». Πρόκειται για έναν παίκτη κομβικό για την ΑΕΚ, καθώς σε όλα τα ματς έως τώρα – εκτός από το τελευταίο με τον ΟΦΗ και το αποψινό – έχει ξεκινήσει βασικός από τον προπονητή του. Τη θέση του στη μεσαία γραμμή θα πάρει ο Γιόνσον, ο οποίος κατάφερε και είναι στην αποστολή.

Επί της ουσίας η απουσία του Σιμάνσκι δεν επιτρέπει στον Αλμέιδα να έχει στο μυαλό του ένα εναλλακτικό σενάριο με τους δυο βασικούς του κεντρικούς χαφ. Έχει πάντως τον Γαλανόπουλο στον πάγκο. Απλώς δεν έχει τα δυο πολύ δυνατά του «6άρια». Και με τον Γιόνσον όμως η δουλειά μπορεί να γίνει… Μεγάλη είναι και η απουσία του Ελίασον, όμως η Ένωση πρέπει να μάθει να πορεύεται χωρίς τον πρώτο σε ασίστ παίκτη της (είχε πέντε πριν τραυματιστεί) για το επόμενο τρίμηνο. Αυτό που θέλει να πετύχει απόψε η ΑΕΚ είναι να κάνει το παιχνίδι της κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν θα πάει να… κλέψει το ματς. Θα πάει να το χτυπήσει στα ίσια και να το πάρει, επιβάλλοντας το δικό της υψηλό ρυθμό. Να πιέσει, δηλαδή, ψηλά, να βγάλει ένταση, να κλέψει μπάλες έξω από την περιοχή του αντιπάλου και να δημιουργήσει.

Φυσικά το παιχνίδι είναι υψηλού κινδύνου και ο Ολυμπιακός θα παίξει τα… ρέστα του το βράδυ, όντας αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και δέκα πίσω από τον Παναθηναικό. Ο Αλμέιδα όμως έχει προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του, τους έχει αναλύσει τα πάντα γύρω από τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού, τόσο στο ομαδικό, όσο και στο ατομικό κομμάτι και περιμένει να δει απ’ αυτούς συγκέντρωση, προσήλωση, πάθος και αποτελεσματικότητα. Επίσης, η ΑΕΚ ποντάρει πολλά και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όπου δεδομένα είναι σε καλύτερο επίπεδο από τον αποψινό της αντίπαλο. Που θέλει προσοχή; Όταν καταφέρνει ο Ολυμπιακός να διασπάσει την πρώτη πίεση της ΑΕΚ και βγάλει τη μπάλα από την άμυνά του. Εκεί η ΑΕΚ πρέπει να έχει σωστή αλληλοκάλυψη, προκειμένου να μην τον οδηγήσει κοντά στη δική της περιοχή.

Οσον αφορά την ενδεκάδα, τώρα: Στο τέρμα θα είναι ο Αθανασιάδης, στο δεξί άκρο της άμυνας ένας εκ των Ρότα ή Σιντιμπέ, στο αριστερό άκρο ο Μοχαμάντι έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Χατζισαφί, ενώ στα στόπερ επιστρέφει ο Βίντα δίπλα στον Μουκουντί. Στον άξονα θα είναι ο Γιόνσον, έχοντας κοντά του τον Πινέδα, δεξιός χαφ – εξτρέμ θα ξεκινήσει ο Άμραμπατ, αριστερό ο Γκατσίνοβιτς και μπροστά ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία. Απ’ αυτούς θα ξεκινάει η άμυνα… Από τους επιθετικούς. Αυτή η επιθετική άμυνα της ΑΕΚ με τον Αργεντινό να είναι κομβικός στο κλείσιμο χώρων και στο να μην παίρνει πρώτες μπάλες ο Εμβιλά ή ο Χουάνγκ. Γενικά έχει δουλέψει πάρα πολύ το παιχνίδι ο Αλμέιδα και με θεωρία και τακτικά, αναμένοντας να δει το πλάνο του να πιάνει τόσο και σε αυτό το ματς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0