Football Talk

Μίτσελ: Γλυκιά του ανάμνηση η ΑΕΚ... χωρίς να την έχει χορτάσει (video)

Μίτσελ: Γλυκιά του ανάμνηση η ΑΕΚ... χωρίς να την έχει χορτάσει (video)
Όλα τα βλέμματα του ελληνικού ποδοσφαίρου καθηλώνονται στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης»(13/11, 19:30), όπου η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ κρίνει πολλά για την πορεία του πρωταθλήματος. Για τους λάτρεις της ιστορίας, ο Μίτσελ έχει καλές αναμνήσεις, ενώ σε περίπτωση που η παράδοση «έπαιζε μπάλα»... τότε έχει και έναν παραπάνω λόγο για να χαμογελάει απόψε.

Σχεδόν δύο χρόνια, για την ακρίβεια 23 μήνες και δύο ημέρες διήρκησε η πρώτη θητεία του Μίτσελ Γκονζάλες στον Πειραιά. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο έχει προλάβει να αντιμετωπίσει την «Ένωση» μόνο μία φορά - 10 Μαρίου 2013- στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πρόκειται για την σεζόν υποβιβασμού των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι τότε ερχόταν στο Ν. Φάληρο απλά για να υπερασπιστούν το πρεστίζ τους. Με προπονητή τον Έβαλντ Λίνεν λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι παρατάχτηκαν με επιθετικό δίδυμο τους Ταξιάρχη Φούντα και Γιώργο Κατίδη, ενώ κάτω από τα γκόλποστ βρισκόταν ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είχε ένα δύσκολο βράδυ... μαζεύοντας τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο σημερινός γενικός αρχηγός των «ερυθρόλευκων» Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος με δύο προσωπικά του τέρματα (14', 56') καθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Αμπντούν έπειτα από ασίστ του συμπατριώτη του Ραφίκ Τζιμπούρ. Έτσι, η μοναδική φορά που ο Ισπανός τεχνικός αντιμετώπισε την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε ιδανικά, όντας εξάλλου αδιαφιλονίκητο φαβορί πριν την σέντρα του αγώνα. Ο θρίαμβος πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι τρεις πόντοι εξασφάλισαν το 40ο πρωτάθλημα στο μεγάλο Λιμάνι! Στην αντίπερα όχθη οι «κιτρινόμαυροι» βίωσαν οδυνηρές στιγμές, καθώς η κατάληψη της 15ης θέσης τους οδήγησαν στον υποβιβασμό.

Την τελευταία σεζόν που ο Ισπανός τεχνικός βρέθηκε στον Ολυμπιακό (2014/2015), η «Ένωση» αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία, αλλά αντιμετώπισε τον «δαφνοστεφανωμένο» στον πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος.  Ο Μίτσελ όμως δεν ήταν εκεί... καθώς είχε λύσει την συνεργασία του με τον σύλλογο ώστε να τον διαδεχθεί ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα. Μένει πλέον να φανεί αν θα κατορθώσει να θριαμβεύσει στο ντέρμπι και να επεκτείνει το αήττητο των Πειραιωτών απέναντι σε ένα αντίπαλο από τον οποίον έχει να ηττηθεί σχεδόν 4μιση χρόνια!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0